Şimdi Ara

Tm ilk 1000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
10
Favori
8.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boğaziçi İşletme öğrencisiyim. 2017 LYS Tm-1'de ilk 1000'deydim.Aklınıza takılan varsa sorabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince, geçen yıl çok şey öğrendim dh forumdan o yüzden sizlere de destek olmaya çalışırım. Kaynak, motivasyon, taktik vb sorabilirsiniz.
    Tm ilk 1000Tm ilk 1000Tm ilk 1000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacırGızanı -- 11 Mart 2018; 23:37:51 >

• öncelikle tebrik ederim.

edebiyat için hangi kaynakları kullandığınızı ve cumhuriyet edebiyatını ne kadar sürede bitirdiğinizi söyler misiniz ?
  • Oğuzhan diye birini tanıyor musun , sarışın biri

Sorum ise mat için neler çözdün , kesinlikle çözmemizi istediğiniz deneme ve soru bankaları nelerdir
  • hocam merak ettiğim tek şey nasıl konuları unutmadan sınava girdiniz daha 2 ay öncesine kadar zor denilen soruları parçalıyabiliyorken 2 gün önce olduğum denemeden çok düşük bir net yaptım
  • Hocam vakit ayırıp böyle bir konu açtığın için teşekkürler.Sayısal çıkışlı mıydın?Ygs(tyt) fen konularına nasıl çalışmıştın ve kaynaklardan faydalandın?
  • Okul yurdunda kalıyorsan, internet ve yemekler nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: waitforit_123

öncelikle tebrik ederim.

edebiyat için hangi kaynakları kullandığınızı ve cumhuriyet edebiyatını ne kadar sürede bitirdiğinizi söyler misiniz ?

Teşekkür ederim
    Sayısal çıkışlıyım bu yüzden çok fazla zaman ayıramadım edebiyata, 45 doğru geldi zaten. Ama ne yapmam gerektiğini biliyordum az çok bunları paylaşayım. Öncelikle Cumhuriyet'i ayrı bir dersmiş gibi çalışmak etkili olabilir ve fasikül kullanmak da kolaylaştırabilir işinizi.
    Palme Cumhuriyet Edb. soru bankası başarılı bir kaynak öncelikle, notları hocalardan vs alarak veya kendiniz çıkartarak çalışabilirsiniz ama çok soru çözmek önemli ve tabii ki en iyi kaynak limit edb soru bankası. Bunu kesin olarak çözmeniz gerek hatta 2-3 defa üzerinden geçmeniz faydalı olacaktır. Edebiyat unutulur diyorlar erkenden başlamayın diyorlar ama yine de önceden 1 defa üzerinden geçmek özgüven kaynağı olabilir ve illa ki faydası olacaktır. Kısacası edebiyat soru bankası olarak 1 orta 1 zor(Limit yayınları) öneririm en az, Cumhuriyet için de 2 soru bankası fasikülü (Palme ve Limit olabilir, farklı şeyler de olabilir.) öneririm. Cumhuriyet'i bitireceğim diye kendimizi yırtmaya gerek yok hepsi beraber gidebiliyor belirli bir süresi yok aslında, bunu kendiniz ayarlayabilirsiniz örneğin; ilk defa üzerinden geçme süreniz 15 gün olabilir, ve tabii deneme çözmek çok önemli sadece bir şeyler okuyup ezberlemeye çalışmaktansa denemelerle çok sorulanları da göz önünde bulundurmak önemli olacaktır. Fem denemeleri güzeldi ikinci el olarak bulabilirsiniz, zor olarak yine limitin denemeleri kalitelidir ve maksimum netler için gereklidir de. Belli bir süre deneyin söylediklerimi aklınıza yatarsa ve gelişme kaydederseniz devam edersiniz. Kolay gelsin hocam

• SkyName S kullanıcısına yanıt
    Okul yurdunda değilim maalesef. Ama yemekleri iyi bence, 2.5 lira öğlen ve akşam yemekleri farklı çıkıyor.
    Kahvaltı açık büfe, normal kahvaltı gibi aynı o da 1.5 tl. Gayet uygun yani
  • thmyrk T kullanıcısına yanıt
    Hocam ben teşekkür ederim birilerine faydalı olabilirsek ne güzel olur. Sayısal çıkışlıydım 12.sınıfta da matematik hocamızın kaliteli oluşundan dolayı sayısal sınıfında kaldım. Ama lys fene çalışmak istemediğim için 12.sınıf boyunca sadece ygs fen çalışmıştım ve sınavda en yüksek netimi yaptım fen adına. Ygs fen olarak çıkmış soruları incelemek düşündüğünüzden çok daha faydalı olacak sağlam şekilde çözmeniz ve mantığınıza yatırmanızı öneririm. Palme kaynakları çok iyiydi geçen yıl ygs adına. Deneme olarak da palme başarılıydı. Sınavda basit bir mantıkla düşünmeniz çok faydalı olacaktır. Galiba tüm fen,(YGS ve LYS feni) her şeyin mantık olarak oturması ve farklı türde sorular çözmekten ibaret. Kolay gelsin
  • MacırGızanı M kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam bende sayısal çıkışlıyım ve bunun avantajını görüyorum :D

geçen sene 56 edebiyat sorusu olduğu için cumhuriyete çok bakmasanız da oluyordu çünkü matematikten geçebiliyordun ama şimdi soru sayısı azaldığı için cumhuriyet çok değerli bir konuma geldi o yüzden çalışıyorum ve önerdiğiniz çoğu şeyi siz demeden yaptığım için kendimi iyi hissettim teşekkürler :D

bir de tm'de ilk bine burs durumu nasıl hocam siz bulabildiniz mi mesela ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcoyun

hocam merak ettiğim tek şey nasıl konuları unutmadan sınava girdiniz daha 2 ay öncesine kadar zor denilen soruları parçalıyabiliyorken 2 gün önce olduğum denemeden çok düşük bir net yaptım

Sürekli deneme çözmeye borçluyum galiba hocam bunu. Matematik çözerken çok keyif alırdım, ve en kötü bir tane bölüm denemesi atardım 12.sınıf boyunca her gün, bazen türkçe olurdu bazen matematik, gittikçe hızlı çözmeye alıştırdım kendimi ve zor olanb 2017 Ygs'sini 40 dakika önce bitirip geri dönme şansım olmuştu. Emin olun 1 saati her gün ayırmak ve bölüm denemesi çözmek çok şey katacaktır size, arada bir de 20 soruluk fen veya sosyal denemesi alıştırır sınava sizi. Sonlara doğru deneme sayılarını arttırmak gerekir.
    Lys adına da konuya biraz ağırlık vermek gerekiyor. Bu sene Mat'ın (1 ve 2) önemi çok arttı. Karekök ve Apotemi vazgeçilmez kaynağınız olsun zor sınavlara da hazır olmak istiyorsanız. Kolay gelsin

• hocam özele bakarmısınız mesaj attım.
  • Soyadını bilsem belki tanırım :)
    Ygs adına fem konu özetli 25lerden 35lere getirdi beni net olarak. Bolca deneme çözmek çok önemli hatta mümkünse her gün bir bölüm denemesi mattan çok faydalı olur. Karekök ygs geometri ygs geometri adına çok yeterli bir kitaptı geçen yıl Karekök ygs mat ise belki farklı sorular çözmek adına kısım kısım çözülmesi gereken ( Çarpanlara ayırma, Cebir,Problemler) bir kitaptı. hocaların vs önerdiği kaynaklardan faydalanabilirsiniz deneme açısından da, önemli bir kısım olarak şöyle bir önerim var hedefi yüksek olan arkadaşlara; Orta denemelerde +35lere sabitledikten sonra kendinizi Metin ve Sonuç Derece yayınlarının tyt denemeleri vardır. Bunlar zor soru görmek isteyenler için çok önemli. Sorular çok uzun ve uğraştırıcıdır netinize ve bitirme sürenize takılmayın son haftalarda 30 net yapıyordum metinde sınavda 1 yanlış gelmişti. Kendine has çok güzel sorular içerir ve bakış açınızı genişletir bu kaynaklar. Lys adına ise Apotemi fasikülleri ve Karekök mat ve geometri soru bankası olmazsa olmaz. Umarım faydalı olabilmişimdir hocam yanıtlayamadığım veya kafanıza takılan bir kısım olduysa mesaj da atabilirsiniz. Kolay gelsin

• Hocam sıralar ne durumdaydın konularda falan
  • hoist H kullanıcısına yanıt
    Şu sıralar
  • waitforit_123 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de çok sevindim sizin adınıza umarım hedefinizi tutturursunuz :) neresini istiyorsunuz bu arada?
    Burs olarak ilk 100 çok para alıyor hocam ama çok şükür ben çok kovaladığım için bir şirketten alıyorum ama sıkıntı yanı kyk bursumu krediye çevirmek zorunda kaldım bu yüzden ama olsun buna şükür diyelim
  • MacırGızanı M kullanıcısına yanıt
    Boğaziçi mis istiyorum ama şu cumhuriyeti tam anlamıyla bitirirsem neden boğaziçi işletme olmasın
  • hoist H kullanıcısına yanıt
    Hocam full ygs ağırlıklı gidiyordum ve çok deneme çözüyordum herhalde :) ama ygsden hemen öncesi olduğu için böyleydi, tabii ki lys asıl önemli sınav, bu sene matematik ağırlıklı gitmeniz önemli soru sayısı ve belirleyicilik açısından.
  • waitforit_123 kullanıcısına yanıt
    Geçen yılki ben gözümün önüne geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacırGızanı

Geçen yılki ben gözümün önüne geldi

ahaha sizde mi ilk mis istiyordunuz ? :)

ben derece yapsam bile büyük ihtimalle yine mis yazacağım ya çok güzel bir bölüm gibi işletmeden daha çok içime siniyor
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.