Kızmak lazım nedenmi çünkü göz göregöre yalan söylüyorlar yapmaları gereken video başlığına inceleme değil tanıtım yazacaklar. Mağaza görevlisinden farkları yok şuan < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TR'deki incelemelerin hiçbirine güvenmem artık ben (5. sayfa)
-
-
ami mi bu?
-
Tamam çok boş kanal var katılıyorum ama Levent Pekcan'lı, Murat Gamsız'lı Teknoseyir'in hakkını yemeyin. 15 yıldır takip ederim kendilerini. Yeri geldiğinde marka gözetmeksizin kötü olan ürüne kötü demesini bilirler, eksiklerini eleştirirler. Ürün iyi bile olsa fiyat balon gibi şişmişse bunu da ayrıca belirtirler.
-
yuh bu kadar farklı olmasını beklemiyordum
-
-
Türkiye'de şöyle bir durum da var. Yurt dışında garanti genelde 1 yıldır, Türkiye'de yasal olarak herşeye neredeyse 2 yıl garanti veriliyor. Türkiye'de diğer sistem bileşenlerinin kalitesizliği nedeni ile sık bozulma olduğundan olsa gerek yurtdışı garanti konusunda gelen kartlara da temkinli yaklaşıyor. Bir de kibarca uyanıklık diyelim garanti bitmeden yada kendi hatasıyla bir şekilde bozduğu kartı(telefonu vs) sıfırı ile değiştirtme uyanıklığı ve satıcı/üretici iyiniyetini ve müşteri memnuniyeti ilkelerini kötüye kullanan gürüh nedeni ile haklı isteklerimizde bile sorunla karşılaşıyoruz.
Başka bir alanda çalıştığım zamanlarda da gördüğüm, ülke ekonomisinin durumu nedeni ile üretici firmaların ülkeye özel daha düşük fiyat verenleri olduğu gibi yurtdışı perakende satış fiyatına yakın toptan fiyat uygulayanlar da var.
Yıllar önce Samsung distribütörü Koyuncu Elektronik'ten 21.5" düz kare lcd almak istedim. İthalat gamlarında yoktu. Bayağı üsteledim. Firma sahiplerinden soyadı Koyuncu olan bir beyefendi aradı. İstediğimi anlattım haklısınız. Distribütör olarak getirtmek zorundayız bu ürünü size dedi. İthalat süreci, tse, test onay derken süre uzadı yani ilk defa bir ürün getirince çok uzun ve ağır prosedürleri var. Süre söyledikleri zamanı aşınca verdikleri fiyatın da altına monitörleri almıştım (kendi özür ve teklifleri üzerine yoksa bir talebim de olmadı) Yani diyeceğim şu ki ithalat işi de ülkede çok sorunlu. İlk parti geldikten sonra sorun yok ama üründe x özellik eklensin ama fiyat aynı olsun hatta üretici sizin siparişi yetiştiremedik ama aynı fiyata bir kademe üst ürün yolluyoruz desin gümrükten elli takla ile çekersiniz.
Kötü niyetli firmalar da var tabi, 1000 tane ucuza satıp başıma bela edeceğime (servisi, garantisi, kargosu depolaması) 300 tane satarım ama pahalı satarım aynı karlılığı sağlarım diyen de var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 6 Ocak 2023; 23:26:50 >
-
İnceleme başlıklara performans/fiyat falan yazmışlar bir de. Ancak yeni ürünlerin p/f ile alakası yok. p/f tabiri performans olarak fazla geride kalmayan ama fiyat olarak cazip ürünler için kullanılır. Aşağılara inildikçe p/f artar genelde.
Mesela bir önceki serideki 3070ti performans olarak 3090'ın %75 ini verebiliyordu. Fiyatı da 600$dı. Yeni seride 4070ti performans olarak 4090'ın yaklaşık %60 ını verebiliyor ve fiyatı 800$. Bu durumda 4090 ne kadar p/f ürünü ise 4070ti da o kadar p/f ürünüdür diyebiliriz en fazla. Fazlası değil.
-
affirmative
-
'inceleme' adı altında tanıtım yapıyorlar aslında.
-
Influencer ve fenomenlerden farkı yok çoğunun.
-
Sebebi çok açık..
O yabancı kanalların çoğu aşırı popüler kanallar ve ing olduğu için küresel, o adamların 1 videodan kazandığı para ile bin tane 4090ti alırlar, haliyle nvidia'mış amd'miş yalakalık yapmaya çalışmıyorlar. Gerçek neyse çatır çatır söylüyorlar bu şekilde hem insanları bilinçlendiriyorlar hem de dürüst oldukları için sürekli izlenme sayıları artıyor.
Türkler ise sadece türkçe olduğu için bize inceleme yapıyorlar, bu videolardan kazandıkları para minimum. Büyük şirketlere yalakalık peşindeler ki beleş cihazlar alıp dursunlar. Haliyle yalan haber yapıp şirketlerin gönlünü kazanmaya çalışıyorlar.
Bundan başka bi sebep yok ortada, cahilleri kandırıyorlar işte.
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 7 Ocak 2023; 3:28:9 > -
NikTekyoutubeWe all know that Nvidia named the 4080 12Gb wrongly, but you know what else they did wrong? they first claimed that the 4080 12Gb is 3x faster than the 3080 Ti. Then after they named the 4080 12Gb correctly and called it The 4070 Ti, they claimed this "brand new" card is 3x faster than the 3090 Ti. These claims are enormous and I'm pretty sure they didn't notice themselves talking Thank You for Watching this Video, if you enjoyed it Subscribe to the Channel for more. If you want to be part of some big giveaways that are always happening, Join my Discord Server so you can stay in touch with me and the community that enjoys Gaming, PC Tech Memes and General Stuff: https://discord.com/invite/PeUZkPBb7z If you Like my Work and want to Support me even further, you can become a Patron here: https://www.patreon.com/niktek You can Find me on other social Media Accounts where I constantly Post Memes, Informative Videos and Fun Gaming Content: TikTok: https://www.tiktok.com/@niktek.official Instagram: https://www.instagram.com/niktek.official Facebook: https://www.facebook.com/niktekchannel Reddit: https://www.reddit.com/user/niktekchannel/ Twitter: https://twitter.com/niktekofficial For business inquiries and brand promotions, you can contact me in this email: niktekchannel@gmail.com #RTX4070Tihttps://www.youtube.com/watch?v=nULd0ru-slc
-
Donanım inceleme işi 5-6 yıl önce büyük oranda bitti. Yurtdışı falan da kurtarmaz, artık o iş tükendi. Türkiye'de çok önceden bitmişti zaten. Gerçi kaliteli içerik ne kadardı ki zaten? DH 2007'den itibaren 2010'ların başına kadar sağlam editörleri ile güzel işler yapabiliyordu mesela. Onun hemen öncesinde PClabs, yine o dönemler yurtdışı bağlantısı sayesinde Thgtr, daha öncesinde de Darkhardware vardı. Hardwaremania, Hardwarena gibi siteleri ben hiç tutmadım mesela, bana hitap etmemişlerdi. Türkiye'deki incelemelerin kalitesi orta düzeyi pek aşamadı. Arada güzel işler de yapılıyordu ama dünya standartları pek yakalanamıyordu.
2015-2016 gibi işlemci ardından ekran kartı tarafında da rekabet bitince, donanım siteleri de ufak ufak kayboldu. Hatta bu kayıplar daha öncesine dayanıyor da diyebiliriz. Mesela en baba donanım inceleme sitesi olan The Tech Report, kurucusu Scott Wasson ayrıldıktan sonra yalan oldu. Benzerini Anandtech de yaşadı. Ama o biraz daha direndi. Hardwarecanucks'ın gidişi de kötü oldu. Youtube'dan devam ettiler, eski format kaybolmuştu ama yeniden düzenliyorlar sanırım. Beni en çok üzenlerden biri ise Behardware/Hardware.fr sitesinin gidişi oldu. Son kale gibi bir şeydi. Çok sağlam incelemeleri vardı, tamamen ortadan kayboldu. Geriye kalan birkaç tane site var. Tech Power Up, Guru3d, en bilinenleri. Guru3d'nin ortadan kaybolmamış olması ise şaşırtıcı, umarım devam edebilirler.
Netice olarak yabancılarda belli bir seviyede işler devam ediyor. Ama ülkemiz için artık işler çok zor. Teknoseyir'in muhabbet programlarında falan çokça konuşulur, artık firmalar inceleme falan istemiyorlar. Reklam istiyorlar, ürünleri tanıtılsın hatta propagandası yapılsın istiyorlar. Böyle olunca özellikle Türkiye gibi hayat şartlarının çok zor olduğu, teknolojiye ulaşmanın imkansızlaştığı ülkelerde bu işler yalan oluyor. Yabancılarda ise clickbait çok yaygın hale geldi. Sürekli saçma sapan videolar görüyorum. Aşırılıklar üzerinden yürüyorlar. Bu da bana hitap etmiyor. Eski tarzda iş yapan pek bir yer kalmadı. Çünkü inceleme işi pek kalmadı. Arada Jarrod's Tech kanalına bakıyorum. En azından bir standardı var, ne incelediği, ne yaptığı belli.
-
Technopat detaylı incelemeler yapıyor, bir ürünün özelliklerini önceden kavramak bakımından izlenebilirler, testler yaparak özellikler üzerinden gittikleri için karar verme noktasında yardımcı olabilir. Onlara her yeni ürün inceleme için gönderiliyor ardından iade ediyorlar bildiğim kadarıyla.
Erdi Özüağ'ın da güvenilir olduğunu düşünüyorum, araştırması kuvvetli, detaylara önem veriyor.
En azından işini iyi yapan böyle birkaç kanal haricinde pek bakmaya gerek yok zaten. Alacağınız ürünün f/p mi değil mi olduğuna biraz kendi araştırmalarınızı da harmanlayıp o şekilde karar verin mutlaka.
-
Samimi olmayan ve sponsorlu inceleme yapan kanalları, teknik bilgi vermeden saçma salak şekilde övenler ve teknik bilgi vererek anlatanlar olarak ayırabilirsiniz.
Tamam herkese firmadan mal gider ama firma mı diyor artık öve öve bitirieme kardeşim bizim ürünü diye, yoksa bizim yutuburlar mı abartmaya bayılıyor anlamak güç. Zaten anlatış tarzı ve sahte heyecanlarından anlıyorsunuz.
Levent üstad, murat gamsız, Erdi hocam, her ne kadar eleştirsem de technopat ekibi, hardware plus ve bunun gibi ürün incelerken teknik bilgi verebilen kanalların yeri ayrıdır. Dİğerleri fasa fiso boş boş ürün över, ovv süper müthüş der geçer. Mesela shiftdelete en büyük örnek bu samimiyetsiz övgülü ürün incelemelere.
Oyuncu koltuğu bakayım dedim mesela. Firmalar alayına bedava koltuk göndermiş, hepsi de öve öve bitiremiyor. Her markaya bakıyorum, işte şu bizi tercih etti bu bizi tercih etti falan. Adamlara belki özel üretim gidiyor fırstık gibi. Kullanıcı alıyor şikayet üstüne şikayet. :D
TR deki inceleme kanallarına ürünü görmek için bakacaksın bilgilenmek için değil. Altındaki yorumların çoğu videodan daha iyi oluyor. Çünkü kullanıcı deneyimi var.
-
Ne bekliyorsunuz ki arkadaşlar. Parayı veren bu incelemecileri öttürür.
Adam bir ürün tanıtıyor, kötü özelliği hiç yok… Burada izleyicinin verdiği geri bildirimde önemli, yanlış tanıtıyorsa videoyu beğenmeyin, tepkiyi görsünler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sadece ekran kartı değil genel olarak teknolojik ürün incelemelerinin çoğu birbirinin kopyası hiçbir ekstra bilgi falan yok. İşin kötüsü mağazaya gidiyorsun oradaki de senden fazlasını bilmiyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tr incelememi varmış, hani nerede, güldürmeyin beni, bende gidip yorumları okurum başka ülkelerdeki alışveriş sitelerdekini. Hiç dil olmazsa bile çeviri diye bişey var, artık kimse ben dil bilmiyorum demesin bir zahmet, her şey var internette.
-
TR de firmaların parası mı var inceleme yapmaya? Cesareti mi var olumsuzluklarını anlatmaya? Üretici ürünü beleş göndermese neyle alıp inceleyecekler?
Üreticiler alın şunu size hediyem olsun hemde reklamını yapın diyor olay bundan ibaret.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X