Şimdi Ara

TR'deki incelemelerin hiçbirine güvenmem artık ben

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
3
Favori
12.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
121 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4070ti çıktı yurt dışında fiyatı yüzünden adamlar resmen kartı mezara gömdüler bizim ülkede f/p kralı diye başlık atıyorlar, övüyorlar. Mining olayı bitmesine rağmen fiyatları düşürmüyor firmalar. E tabi alışırlar böyle "inceleme" yaparlarsa. Bizde birbirini tutma olmadığı için incelemeye çalışanlar aman kart göndermezler diye korkuyorlar. Buna benzer bir durum yabancılarda olmuştu, diğer kanalların hepsi destek videosu yaptı sonra kart göndermeyen firma R yapmak zorunda kaldı.

Farkı açın kendiniz görün, inceleme yazınca çıkan başlıklara, video resimlerine bakın bir de review yazınca çıkanlara bakın. Sadece bunlara bile bakmak yeterli.

Düzenleme yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer Hayyam12 -- 5 Ocak 2023; 16:13:45 >

• türkiyede'ki tüm incelemeler açık ve net ifade ediyorum beş para etmez

sponsor desteğiyle gazlanan yayıncıların videolarından medet ummayın muhteşem uçuyor kaçıyor fp falan hepsi hikaye

gerçek incelemeleri istiyorsanız öyle çok araştırmanıza gerek yok yurt dışında istemediğin kadar kaynak var illaki bulursun

bunlara inanmayın yeter 

Yerli inceleme siteleri eleştirilerine katılıyorum. Yıllardan beridir donanım seçerken yabancı sitelerden giderim zira 1-2 defa yerli incelemecilerin abartılarına kanıp hata yaptım.

Bizde herşey yüzeyseldir, Der ki : Efendim kart çok hoş bir kutuda geliyor, kalitesini daha kutusundan hissettiriyor. PCB sini siyah yaparak ayrı bir mistik hava katmışlar, fanların etrafındaki ledler de çok güzel. Yanında gelen kablo (varsa) biraz kısa ama iş görür. Kitapçık felan çıkmadı. 10 numara beş yıldız. Hadi bize eyvallah.

Yabancılarda: Bu kart xxx in orijinal pcb tasarınına göre daha gelişmiş. 8 yerine 10 kat pcb tasarımı ile sinyal yollarını birbirini olumsuz etkilememek için besleme hatlarından dik kesişmelerle ayırmışlar. Güç elemanlarını daha fazla sayıda ve işlemciye yakın koyarak kayıpları en aza indirmişler. Kondansatörler ve bobinler x ve z firmalarının en üst serilerinden seçilmiş. Standart tasarıma göre aynı saat hızında %x performans artışı ile düşük ısı değerleri elde ediliyor. Bu firma 3 nesildir tasarımlarına bu konuda dikkat ediyor. PCB renginin bu seçilmesinin amacı kartın ısı yayma özelliğini arttırmak olduğundan isabetli olmuş. vs vs.

Arada o kadar fark var ki kullanım yerleri, başarımı, bugları ve daha bir sürü teknik altyapı bilgisi ile sunuluyor. Bizde adam elektronik malzemenin "radiation hardened" ifadesini " ışınımlara dayanıklı" yerine " radyasyonla sertleştirilmiş" yada "BTU" yani "British Thermal Unit - İngiliz Isı Birimi" terimini " Birleşik Isı Ünitesi" diye çevirenler var.

geçenlerde minik bi elektrikli otomobil geldi ülkemize, çok minik bi araç, aslında otomobil değil elektrikli bisiklet statüsündeymiş, 45 Kmh hızı geçemiyor.

dolayısıyla hızı 45'i geçemeyen bi aletle yola çıkmak, güvenliğimize tehdittir. bunu söylemeye gerek yok.

komediye bakın şimdi:

inceleme videosunda eleman sahil yolunda kullanırken: "45'in yeterli olmayacağını düşünmüştüm ama gördüm ki gayet yeterliymiş, hiç sorun olmuyo, gönül rahatlığıyla alabilirsiniz" diyo, ağzıyla bunu söylerken videoda dikiz anlasından kolu görünüyo, eleman aracı en sağa çekip traktör gibi sağdan kullanıyo ve kolunu dışarı çıkarmış arkadan gelenlere sürekli "geç geç" yapıyo.

büyük ihtimal içinden üçbuçuk atıyodur korkudan "umarım biri arkamdan bana çarpmadan incelemeyi bitirebilirim" diye dua ediyodur. ama ağzıyla söylediği: "45 süper yeterli bi hız, hiç sorun yok" (yersen)

gerçek ise şu: hızı 45'i geçmeyen bir araç ile Çamlıca'dan Kadıköy'e bile gidemezsin. gidersin ama güvenliğin tehlikeye girer. ana hatların hiçbirine çıkmak istemezsin böyle bir araç ile.

söz konusu araç Paris'in hız yapılamayan trafik dolu yollarında işe gitmek için üretilmiş. ki bu araç ile Paris'te bile ana yollara çıkamazsın. İstanbul'da hiç çıkamazsın. bu çok net.

Türkiye'deki inceleme kanalları cahilce iş yapıyorlar ve tutuyor diye hiçbir cahil kendini geliştirme zahmetine katlanmıyor.

Kanalların hemen hepsi ekran kartıyla KIYASLAMA YAPMADAN açıyor birkaç tane oyun oynuyor, ekran kartının içini açıyor, kartı öve öve bitiremiyor, mest oluyor resmen. Kronik sorunlar, ince detaylar, dikkat edilmesi gereken noktalara bile değinme gereği hissetmiyorlar.

TÜRKİYE'DEKİ İNCELEME KANALLARININ BÜYÜK ÇOĞU İZLEYENLERİNİ APTAL YERİNE KOYUYOR.

Buna büyük kanalların hemen hepsi dahildir.

• Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'deki incelemeler çöptür, istisnası bile yoktur herhalde, neyi incelediğinin önemi yok, hediye geliyorsa ürün 10 numaradır gelmiyorsa çöptür o yüzden kürdan bile lazım olsa yurt içi incelemeleri hiç izlemem, youtube aramasında çıkanları da kanalı önerme diye engellerim.

• aynı performans sayılacak 3090ti den 5-6000 tl ucuz olduğu için denmiştir.

yoksa 18000 tl nin ucuz olduğu felan yok.

• https://forum.donanimhaber.com/nvidia-geforce-rtx-40-serisi-ana-konu--153655610

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154806904

Konuyu açan arkadaş bu olsa iyi olacakmış?

RTX 4070 Ti için TR-GLOBAL yorum farklarını bi' kenara bırakalım da mevcut piyasa koşullarında nedir ne değildir, yeri neresidir bunu daha dikkatli irdelemek de yarar var.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154814097

@Bluepower

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 5 Ocak 2023; 21:9:37 >

• Konu sahibi benim mesajı görüp mü açtı bilmiyorum belki kendi fark etmiştir TR'deki incelemelerin hiçbirine güvenmem artık ben Önemli değil insanların bilinçlenmesi önemli olan buraya da atalım o zaman görsün millet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 5 Ocak 2023; 17:33:51 >

• Dün ben de aynısını fark ettim ve gülmekten kendimi tutamadım. Maalesef Türkçe incelemeler yurtdışındaki rakiplerinin çok gerisinde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bluepower kullanıcısına yanıt

Ben o konuya kısa bir göz gezdirdim kimse konuşmamış deyip ben de konu açayım dedim.

• Dirseklemiş bizimkiler ee ajans nasıl isterse öyle yapıyorlar yoksa ürün gelmez bize kalmaz para kazanamayız diye editörlük yapmıyorlarki yaptıkları dirsek

• Bluepower kullanıcısına yanıt

''Görünen köy kılavuz istemez''

• Yerli inceleme die bişi mi var. Gidin yabancıları izleyin gıt akıllılar. Dünyadan bihaber kalmayın.

• Yerli inceleme yoktur yerli reklam vardır.

• Başlık ve konu gayet anlaşılır. Çok uzun süredir incelemeler zaten bu şekildeydi. Bizim ülkede eleştirirsen linç ederler mantığı olduğu sürece bu düzelmeyecektir. Daha önce eleştirili videolar çekmeyi çok düşündüm ama hem maddi yetersizlik hemde ülkemizde firmaların buna net karşı çıkacağından dolayı vazgeçtiğim bir konu oldu.Bu arada incelemeden kastım öyle oyun testi benchmark testi ile sınırlı olmayacaktı. Fiziksel testleri ve bileşenlerine kadar inceleme yapacaktım. Neyse... Konumuza dönelim.

Ben sadece sizin yazdığınız bir cümleye biraz daha odaklanmak için bir şeyler yazacağım.

"Mining olayı bitmesine rağmen fiyatları düşürmüyor firmalar."

Olayın mining ile hiç bir alakasının olmadığının nedenini yazayım size. Fiyatların artması tamamen stokların bilerek ve kasten yavaş sokulması oldu. Bu da arz talepden kaynaklı fiyatları yükseltti. Düşmüyor kısmını ise size aşağıda örnek eşliğinde anlatayım.

Bunu sadece bir örnek ile yazayım siz isterseniz diğer ürünleride kontrol edersiniz.

Şimdi öncelikle 3070ti nin Msrp fiyatına bir bakalım, yanlış hatırlamıyorsam ilk önce 699 dolar olarak lanse edildi. Sonra Nvidia indirim bahanesi ile 599 dolar'a çekti fiyatı.

İlgili kaynak :

TR'deki incelemelerin hiçbirine güvenmem artık benhardware times
    NVIDIA RTX 3070 Ti Price Drops to $699 ($100 Over MSRP), AMD RX 6900 XT to $1,049 ($50 Over MSRP) | Hardware Times
    https://www.hardwaretimes.com/nvidia-rtx-3070-ti-price-drops-to-699-100-over-msrp-amd-rx-6900-xt-to-1049-50-over-msrp

3070ti her hangi bir modelin in en ucuz fiyatına bakalım şimdi.

14000-15000 bandında

İlgili Kaynak :

TR'deki incelemelerin hiçbirine güvenmem artık benakakce.com
    RTX 370 TI Fiyatları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/ekran-karti/rtx-3070-ti,1,2.html

Kısa bir matematik ile sonuca doğru devam edelim.

599 dolar yaklaşık olarak 11250 TL civarında bir şey yapmakta.

Buna %20 Gümrük vergisi ekleyelim. 13500 TL sadece nvidia nın kendi çıkartmış olduğu model için ülkemize gelme fiyatı.

MSI,Asus,Zotac gibi markalar da kendi soğutmalarını eklediğinde ortalama 100-150 dolar civarında ekstra bir fiyat biniyor ürünlere.

Hal böyle olduğunda Sıfır ürünlerin fiyatlar aslında olması gereken fiyatlara geriledi.

Evet yeni seri ile stok fazlası olduğundan ürünlerin fiyatları yavaş yavaş aşağıya doğru gitmeye devam edecektir. Ama bunu görebilmek için nvidia'nın 5000 serisini çıkartmasını bekleyeceğiz gibi görünüyor.

Ne yazık ki net durum bu şekildedir.

Tekrardan Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StamP0fRadiation -- 5 Ocak 2023; 20:38:17 >

• Tam bir ada lovelace den nerdeyse yarı yarıya kırpılmış bir gpu 800 dolar. Öyle zamanlarda yaşıyoruz artık 😂

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • türkiyede'ki tüm incelemeler açık ve net ifade ediyorum beş para etmez

sponsor desteğiyle gazlanan yayıncıların videolarından medet ummayın muhteşem uçuyor kaçıyor fp falan hepsi hikaye

gerçek incelemeleri istiyorsanız öyle çok araştırmanıza gerek yok yurt dışında istemediğin kadar kaynak var illaki bulursun

bunlara inanmayın yeterTR'deki incelemelerin hiçbirine güvenmem artık ben 

• Türkiye'deki inceleme kanalları cahilce iş yapıyorlar ve tutuyor diye hiçbir cahil kendini geliştirme zahmetine katlanmıyor.

Kanalların hemen hepsi ekran kartıyla KIYASLAMA YAPMADAN açıyor birkaç tane oyun oynuyor, ekran kartının içini açıyor, kartı öve öve bitiremiyor, mest oluyor resmen. Kronik sorunlar, ince detaylar, dikkat edilmesi gereken noktalara bile değinme gereği hissetmiyorlar.

TÜRKİYE'DEKİ İNCELEME KANALLARININ BÜYÜK ÇOĞU İZLEYENLERİNİ APTAL YERİNE KOYUYOR.

Buna büyük kanalların hemen hepsi dahildir.

• Türkçe incelemeleri izlemen direkt olarak hata halihazırda.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yabancı içerikleri takipleyin arkadaşlar. Bizimkiler bişey anlatmıyor zaten .

HEm biraz diliniz gelişir. Altyazılı bakın yavaş oynatın gerekirse. Yorumları filan okuyun. TR incelemelerden uzak durun! (Adem HElvacı vs çok spesifikler hariç)

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.