Şimdi Ara

yeni leon tdı style aracımla bursa izmir arası yakıt tüketimim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
0
Favori
2.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. uzun araştırmalar sonucunda yeni leon dizel aldım. şehır ıcınde fabrıka verısını yakalamak zor olmadı (izmir 4.3 bursa 4.0) sehır dısına ılk defa cktım ve aracı uzun ylda deneme fırsatı yakalamıs oldum. bursa manısa aracı 3.5 lıtre. bursa izmir arası 3.6 litre (sabuncubeli rampaları etkisi ) aracta uc kısı ve klima acık. 80-90-100-110 lu hızlar ile. honda cıvıc 2009 aracımdan sonra leon cok sessız cok daha ekonomik daha tok ve daha guvenli geldı bana. yol tutuşu ise cıvıcten cok daha başarılı. aracın tek eksi yanı iç hacmi. civicten sonra bazen dar gelmıyor değil hani ama yınede yeterli :) aracı almak konusunda araştırma yapanları bilgilndirmek ıcın bu konuyu actım bırde yol bılgısayarı resmı eklıyorum. umarım referans olabilir araştıran arkadaşlara. ıyı gunler.

• Çok iyi değerler Maşallah
  • Aracınız kaza orucu falan mı tutuyor ? Yakıt içmemiş
  • Sehir ici 4.3 mu? Acaba fr versiyonu ne yakar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b437 -- 17 Ağustos 2013; 13:30:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

Aracınız kaza orucu falan mı tutuyor ? Yakıt içmemiş

bende fabrıka verısını nıye yakalayamıyor bu arac dıyı kızıp duruyorum :) cıvıcte fabrıka verısını cok rahat yakalayabılıyordum buna yakalayamadım arac 6000 kmde szce dahada düşermi :)
  • değerler çok güzel maşallah foto berbat

bu arada iki yolculuktada 73 km ortalama hızı nasıl tutturdunuz.

edit: bu yolların dönüşünde bu değerleri tutturamazsınız. biraz rakım farkı var heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lexus -- 17 Ağustos 2013; 13:32:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: b437

Sehir ici 4.3 mu? Acaba fr versiyonu ne yakar

bunlar duzgun kulanım degerleri. dip gaz gittiğimde 6 lıtreyı buluyor. fr pek duzgun kullanılacak bır arac olmadıgına gore oranlarsak 9 lıtre yakması olası. buda kmde 45kurus yapar :) ben 16-20 kurus arası gezıp duruyorum bır depo 1200 km :) bence fr yerıne dızel style ;) artı jant ve led
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lexus

değerler çok güzel maşallah foto berbat

bu arada iki yolculuktada 73 km ortalama hızı nasıl tutturdunuz.

edit: bu yolların dönüşünde bu değerleri tutturamazsınız. biraz rakım farkı var heralde

telefon dandık anca bu kadar :) parayı arabaya verınce telefon almaya para kalmadı izmir istanbul yolu bilen bilir bu yolu ınişli çıkışlı bır yoldur bol virajlı. o resımler ard arda cekılmıs resımler yarım saat ara ile. gidişimdede 3.8 lıtre yakmıştı. aracı alalı 2 hafta oldu. ben araca alıştıkça degerler asagıya dusuyor bakalım hayırlısı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ftr35

quote:

bunlar duzgun kulanım degerleri. dip gaz gittiğimde 6 lıtreyı buluyor. fr pek duzgun kullanılacak bır arac olmadıgına gore oranlarsak 9 lıtre yakması olası. buda kmde 45kurus yapar :) ben 16-20 kurus arası gezıp duruyorum bır depo 1200 km :) bence fr yerıne dızel style ;) artı jant ve led

1200km cok iyi gercekten, tebrik ederim hocam. Ben de yeni leon almayi dusunuyorum, tercihim dizel styledan yana olacak zaten de frin gerek dis gorunusu gerek performansi arada bir kafami karistiyor. Ben de surekli gaza basan biri degilim ama istanbul gibi bir sehirde cogu zaman su kilit trafige denk gelecegim ve hergun en iyi ihtimalle 50km yol yapacagim, durum boyle olunca ogrenciye pek gelmez gibi duruyor. Sizin ortalamayi gorunce acaba mi dedim ama 9 diyorsaniz o is yas hocam :)

• quote:

quote:

quote:

1200km cok iyi gercekten, tebrik ederim hocam. Ben de yeni leon almayi dusunuyorum, tercihim dizel styledan yana olacak zaten de frin gerek dis gorunusu gerek performansi arada bir kafami karistiyor. Ben de surekli gaza basan biri degilim ama istanbul gibi bir sehirde cogu zaman su kilit trafige denk gelecegim ve hergun en iyi ihtimalle 50km yol yapacagim, durum boyle olunca ogrenciye pek gelmez gibi duruyor. Sizin ortalamayi gorunce acaba mi dedim ama 9 diyorsaniz o is yas hocam :)

ıkı kez fr a kapora verdım daha sonra vazgectım yakıt sebebı ıle. tdi ın performansıda gayet yeterli. yuksek torku ile ara hızlanmaları gayet ıyi bence tdi test et yeterli oldugunu goreceksın. fr haftasonu bınılebılecek bır arac :) 1000 lıra verıp 17 jntı alınca fr a yakın bır goruntu alıyorsun zaten. bırde led farı alırsan o zaman pek aramazsın fr ı :)

• fr moduna sokup dışını vs.
    tdi dizel alamıyormuyuz ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ıkı kez fr a kapora verdım daha sonra vazgectım yakıt sebebı ıle. tdi ın performansıda gayet yeterli. yuksek torku ile ara hızlanmaları gayet ıyi bence tdi test et yeterli oldugunu goreceksın. fr haftasonu bınılebılecek bır arac :) 1000 lıra verıp 17 jntı alınca fr a yakın bır goruntu alıyorsun zaten. bırde led farı alırsan o zaman pek aramazsın fr ı :)

Hocam biraz once baska bir konuda da yazdim, 17lik janti daha once canli sekilde gormedim de neyi var bu kadar da herkes oneriyor? ben led paketli alip janti kendim taktirmayi planliyorum, daha pahaliya gelecek bana bu sekilde ama daha iyi bir gorunuse sahip olacagini dusunuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: CarlBenz

fr moduna sokup dışını vs.

Aracı alıp maslakta işin ehlilerine yaptırabilirsiniz.Orjinal fr a dönüştürürsünüz dışını.Garantiyide bozmaz hem.Serviste 2 katı para verirsiniz , hiç gerek yok.
  • hocam sorması ayıptır ne kadara aldınız? ben de düşünüyorum 1.6 TDI STyle + dsg led gündüz farları + alcantra koltuk + kış paketi + açılır panoramik tavan olmazsa olmazlarım,

siz opsiyon dahil ettiniz mi ettiyseniz hangileri?

Pm olarak da cevap verebililrsiniz buraya yazmak istemezseniz.
  • Sehirici 4.3.

Monaco falan galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Sehirici 4.3.

Monaco falan galiba.

Gerçekten iyi değerler. Ben Şirinyer-Alsancak arasını 4.9 ortalamaya kadar düşürmüştüm. Ama 70 km hız sınırlı bir yer şehir içi sayılmaz. Şehir içinde 5.3'e kadar yükselmişti klimalı ortalaması. 1.4 HDi benim motor bu arada. TDi değerleri çok iyi gözüküyor kağıt üzerinde. Şehir içi 5 bile desek iyi şu durumlarda. TSi için de aşağı yukarı böyle diyorlar. Dizel acaba boşuma masraf mı düşünmeden edemiyorum.
  • 17" jant ve 3,6 Lt ise 16" lastik ve michelin ile 3 Lt olur demekki. Ha birde ilk bakımdan sonra yakıt düşecek.
    Bende eski leon var istanbul - Yalova körfezi dolandım 3,5 Lt yaktım 68 km/s hız ortalaması ile.

• quote:

quote:

Mantıklı

• quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

Orijinalden alıntı: CarlBenz

fr moduna sokup dışını vs.

Aracı alıp maslakta işin ehlilerine yaptırabilirsiniz.Orjinal fr a dönüştürürsünüz dışını.Garantiyide bozmaz hem.Serviste 2 katı para verirsiniz , hiç gerek yok.

Mantıklı aslında, bir arkadaşım sırf dizelde FR paket olmadığı için vazgeçti yeni Leon'dan.

Gitti 1.0 Focus aldı ne alakaysa
  • Ayni motorlu yeti greenline istanbul ici 6.8 yakiyor... km 6000.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.