Şimdi Ara

Yetkili servisi mi yoksa sanayiyi mi tercih ediyorsunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • araç arızalı tamire götürücem fakat kararsız kaldım, servis biraz tuzlu sanayi daha uygun fiyata yaptırıyorsun fakat serviste fatura kesiyorlar yapılan işin işlemin belgesi var sanayide öyle bir şey yok.Serviste aracın başına bir şey gelme ihtimali çok düşük iken sanayide usta arabayı yaptıkdan sonra test sürüşü yapayım diye çıkıp sokak sokak gazlıyor belki özel bir işini görmek için bile kullanabiliyor bazen sizin haberiniz olmadan.Bir de trafik cezası yiyip kaza yapma ihtimalide var araçla.Sanayi ustalarına güvenemiyorum o yüzden.Mesela aracın camını patlattılar gidip yetkili serviste değiştirdim orjinali ile 800lira verdim.Sanayiye gitsem 300 400 liraya halledebilirdim fakat yan sanayi olduğu için takılan parça yağmur sensörü felan olmayacaktı üzerinde çalışmayacaktı yani o donanım artık.Bir yerde mecbur kalıyorsun aslında.Mesela baskı balatayı bile serviste değiştirmek lazım aslında.Sanayiye gittim değiştirtmek için aracın içine ettiler.Nasıl yaptılar ne taktılarsa arabanın vites geçişleri garipleşti 3. vitese geçerken mesela tam ayırmıyor debriyaj sanki böyle biraz daha yavaş değiştirmek zorunda kalıyorum.Sanayide geçen muhabbet şöyle mesela; arabayı götürdüm dükkana dedim şurası burası yapılacak felan usta tamam yaparız hallederiz bir şekilde diyor yanındaki çocuk abi nasıl yapacağız parçası birşeyi yok bizde diyor usta kem küm edip çocuğu susturuyor felan.Sonuç ortada işte ortaya çıkan işçilikte ortada.Arabayı almaya gidiyorum tamam hazır diyorlar havasını almamışlar frenin frenler tutmuyor az daha o şekil yola çıkıyorduk birde.Neyse özetle sanayide ki ustaların biraz böyle vurdumduymazlıkları ve işlerini umursamamaları sebebiyle servisin tuzlu fiyatlarına yöneliyorum.Servisten şuana kadar sıkıntı yaşamadım.Siz hangsini tercih ediyorsunuz ?

• Yetkili servisten fazla güvendiğim sanayide ustam var.Aracımın garanti bozulmaması için ilk bakımını mecburen yetkili serviste yaptırdım bundan sonraki tüm bakımlarım kesinlikle özel serviste

Yetkili servis gözüktüğü gibi değil sanayiden farkı yok aslında aracımı doğuş esenyurt a bıraktığımda sonra araç kamerası kayıtlarına baktım

Yıkamacı arkadaş bir güzel açmış son sesi müzik eşliğinde kopuyordu yıkama diye yaptığı su sıkmak
  • Özel servis
  • Son yaşadığım tecrübeden sonra kesinlikle özel servis. Neden derseniz. Yetkili servis kurumsal şekilde fatura kesiyor, fatura gerçek maliyetin en az 2 katı. Kurumsal giderleri çok fazla buna itirazım yok. Ama buna mukabil istihdam ettiği teknik personel genelde bıyığı yeni terlemiş 20-25 arası tecrübesiz genç kişilerden ibaret. İşçi gibi hepsi. Ustalık vasfı yok reelde kendilerinin. Bunların mesleki yeterlilik belgeleri var mı bilmem ama genel tecrübesi çok düşük ve usta sıfatını hak etmiyorlar. İş bilmiyor çoğu.

Özel serviste ise eğer gerçekten yıllanmış (amiyane olarak kaşarlanmış) tecrübeli ve hatta servis şefliğinden falan emekli olup kendi yerini açmış bir usta bulursanız çok daha isabetli bir seçim yapmış olursunuz. Özel servislerdeki tek tehlike Cuma'yı kaçırmayıp 30 gün oruç tuttuğu halde deneme yanılma yoluyla parça değiştirip ve art niyetli olarak cahil müşteriyi dolandırmak / söğüşlemek niyetinde olan kötü kişilerinde sektörde var olması. Onlara denk gelmezseniz alâ. Ama dediğim gibi yeni çalışan veya atölye tecrübesi düşük ve düşük maaaşla çalıştırlan yetkili servis elemanlarının bulunduğu bir yere gidip fazladan 2-3 kat boşuna para vermek gereksiz. Hizmet kalitesi çöp oluyor genelde. Bizzat deneyimledim.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 9 Haziran 2018; 8:54:31 >

• İkisi de değil özel servis tabi ki:)))
  • hiç garantili araç almadığım için. ömrüm boyunca bir kere bile yetkili servise götürmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Muaddib -- 9 Haziran 2018; 9:17:13 >
  • Hiç garantisiz araç kullanmadığım için yetkili servis dışında bir yere gitmedim.
  • özel serviste ucuz değilki.ucu birşey kalmadı malesef.
  • Yetkili servisten fazla güvendiğim sanayide ustam var.Aracımın garanti bozulmaması için ilk bakımını mecburen yetkili serviste yaptırdım bundan sonraki tüm bakımlarım kesinlikle özel serviste

Yetkili servis gözüktüğü gibi değil sanayiden farkı yok aslında aracımı doğuş esenyurt a bıraktığımda sonra araç kamerası kayıtlarına baktım

Yıkamacı arkadaş bir güzel açmış son sesi müzik eşliğinde kopuyordu yıkama diye yaptığı su sıkmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 9 Haziran 2018; 9:39:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

Yetkili servisten fazla güvendiğim sanayide ustam var.Aracımın garanti bozulmaması için ilk bakımını mecburen yetkili serviste yaptırdım bundan sonraki tüm bakımlarım kesinlikle özel serviste

Yetkili serviste böyle apaçiliklerin ve madde bağımlısı kılıklı oto yıkamacıların yaptığı hareketlerin kesinlikle yasak olması, ve tespiti halinde işten atma gibi ağır yaptırımları olması lazım. Müzik açmayı kastediyorum. Ne lan bu mahalle arası zibidi yıkamacıların mekanı gibi. Genel Müdürlük'e bildirseydiniz keşke.

• sanayide güvendiğiniz usta yoksa yetkili servis daha ucuza gelir.
  • Kararsız kalacak bi durum yok sanayiyi bu kadar sevmeyip sıkıntı yaşadıktan sonra senin tek seçeneğin var. Ben hep sanayiye gitmişimdir. Aracımın başında durarım nedir ne değildir görürüm. İyi kötü ortamımda var bu zamana kadar sıkıntı yaşadıysam ustamı değiştirmişimdir. Sonucta bir usta yok koca sanayide :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paul Muaddib

hiç garantili araç almadığım için. ömrüm boyunca bir kere bile yetkili servise götürmedim
    ben de ikinci el aldım ama yetkili servise götürdüm hem şöyle bir artısı oldu bana, fren kaliperlerine giden fren hidroliğini taşıyan fortumlar fabrikasyon hatalıymış çatlayıp yırtılabiliyor tehlike arz ediyormuş ve aracı üreten firma araçları geri çağırıyormuş ve bunu ücretsiz değiştiriyorlarmış.Eğer yetkili servise gitmesem böyle bir şey den haberim bile olmayacaktı öyle kullanmaya devam edecektim.
  • Ilk yazilan mesajda bir konuda yanlış bilgi var. Sanayide takılan cam ile yağmur sensörleri çalışır. Camlar araca özel imal edilir. Sensör yeri dâhil. Not: sigortaci olmamdan dolayı hemen hemen yılda 100 araç sanayide cam değişimine yolluyoruz.
  • Aracına göre değişiyor
  • Garanti süresince yetkili servis, garanti sonrası özel servis. Tabi sıfır araç alınmışsa. Eğer 2. el aldıysam tabi ki özel servis.
  • yetkili servis öpüyor adamı ben genelde euromaster servisine gidiyorum adamlar yağ teker değişiminden tut da motor şansıman arızasına kadar herşeyi yapıyor çalışanlar 20 -25 yaşlarında genç genç kalifiye eleman çocuklar üstelik yaptıkları işe fatura kesiorlar garantili yapıyorlar yarın sabah gidip arabanın 10 bin bakımını yaptıracam. üstelik şeffaf lar herşey gözünün önünde oluyor aracın ciddi arazası yoksa aynı gün içinde yapıp teslim ediyorlar ben o yüzden aracı bırakmamaya dikkat ediyorum....
  • Servisin özelinde de yetkilisinde de iyisini bulmak şart. Ne yetkili servisler biliyoruz, okuyoruz neler yapıyorlar. Ancak şunu da gördüm ki iyi bir yetkili servis bulma şansınız (bulunduğum yerde 45km içinde 3 yetkili servis var) sanayide iyi bir usta bulmaktan çok daha fazla. Ben servisimi buldum örneğin, her bakımda 45+45=90km yol yapıyorum ama en azından kafam rahat.
  • Garantisi bitmişse özel servise götürür orijinal parçaları ile bakım yaptırırım.

Arada da sadece yetkili servisin yapabileceği önemli güncellemeler vb için yetkili servise götürürüm.
  • En iyisi kullandığınız aracın marka modelinin facebook ve forum gruplarına üye olmak,oralardan bulunduğunuz bölgedeki en iyi hizmet veren yetkili/özel servis veya sanayi ustalarını öğrenmek.Tabi büyük şehirlerde olmak seçenekleri arttırıyor.Ufak yerlerde yeni arabalardan pek anlayan yok sanayilerde,el mahkum yetkili servise.
    Ben zorunlu yediğim 3 yetkili servis kazığından sonra,forumlarda da tavsiye edilen,yetkili servisden ayrılma,sanayi ustamı buldum.Kafam rahat.
  • Tabikide özel servis bir kere yetkili servise gittim. Sağlam parçayı bozdular.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.