Şimdi Ara

akşam ışıklar gözümü çok alıyor nasıl çözebilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler arabanın farı bir çok kişiye göre çok düşük araç Accent milenyum kasa akşamları diğer araçların fari aşırı rahatsız ediyor bildiğin yollarda ezbere gidiyorum çünkü genel olarak hiçbir şey göremiyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Çok haklısınız aydınlatmasız yollarda araç kullanmak zulüm oldu ülkede. Ayarsız farla gezenler, ne b*k olduğu belli olmayan led takanlar, uzunlarla gezenler, parkları açıp sisleri yakanlar topunu Allah bildiği gibi yapsın.

Eğer karşıdan gelen araçların farlarına baktığınızda ışığı sağa sola yukarı aşağı dağılan çizgiler, güneş ışığı gibi hüzmeler şeklinde görüyorsanız astigmat göz kusurunuz olabilir. Bende de astigmat mevcut bir çok far gözümü alıyor malesef. Gözlüksüz akşamları kesinlikle araba kullanamıyorum.
  • Çok haklısınız aydınlatmasız yollarda araç kullanmak zulüm oldu ülkede. Ayarsız farla gezenler, ne b*k olduğu belli olmayan led takanlar, uzunlarla gezenler, parkları açıp sisleri yakanlar topunu Allah bildiği gibi yapsın.

Eğer karşıdan gelen araçların farlarına baktığınızda ışığı sağa sola yukarı aşağı dağılan çizgiler, güneş ışığı gibi hüzmeler şeklinde görüyorsanız astigmat göz kusurunuz olabilir. Bende de astigmat mevcut bir çok far gözümü alıyor malesef. Gözlüksüz akşamları kesinlikle araba kullanamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 8 Ocak 2025; 9:28:4 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gözlük kullanıyorsanız eğer drive özellikli camlar bir nebze kolaylık sağlayabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi arabanızın farlarını led yapın ve sizde gece uzunlarla yolculuk yapın yoksa yolda düşen bir tahta parçası veya lastiğe çarpmanız işten bile olmaz

• sarı renkli sürüş gözlükleri var. bilmiyorum gerekirse numaralı olabiliyorlar mı

• ışıkları dağılmış uzamış görüyorsanız astigmatınız olabilir, yada az ışıklı ortamda görmenizi zorlaştıran başka görme kusurları da var

• sarı gözlükler azda olsa işe yarıyor. astiğmatım var benimde, ayarsız farlar çok can sıkıcı oluyor. gözlük takınca çok kısık bakmak zorunda kalmıyorum. mümkün olduğunca gece sürüşünden kaçınıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pufffin P kullanıcısına yanıt

gece zaten ışıklar dağılmış uzamış görünmüyor mu?

• Ön cam aşırı çizik ise değiştirmenizi öneririm. Aşırı fark ediyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    1. Gözünüzde astigmat olabilir en kısa sürede göz doktoruna gidin.
    2. sarı gözlük felan hikaye ( araştırdım ) görüşü düşürüyor.
    3. aynı sorun bende de vardı, gözlükle çözdüm, ışıklar felan çok dağılıyordu gözümde.
  • karşıdan araç geldiği zaman elimle kapatıyorum ki yolu göreyim

• Astigmat olabilir misiniz? Işıklar patlıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 7 Ocak 2025; 22:58:22 >
  • Bir arkadaşımda sizin gibi şikayetçiydi en son çare doktor gitti astigmat olduğunu öğrendi.

• Fiyatlar oldukça yüksek ama işe yarayan iki cam yalnızca bunlar. Diğer markalarınki hiç işe yaramıyor.

• Göz doktoruna gitmenizi tavsiye ederim. Muhtemelen astigmatınız vardır. Astigmatlı sürüş gözlüğü ile sorununuzu çözersiniz.

• Muayene olduktan sonra astigmatlı gözünüz için basit gözlük camları alacaksanız ve gece farlardan rahatsız olma probleminiz yine de devam edecek.
    Yorumlarda sarı gözlük camları denilmiş ama böyle bir şey yok.
    Yapacağınız iş tekrar göz muayenesi olup derecelerinizi astigmatınızı falan reçete ettirdikten sonra gözlükçüye gidince basit gözlük camı yerine kaliteli yansıma önleyicili gibi özellikli camlar almalısınız.
    Artık bütçenize göre drive diye geçen özel kaplamalı camlar bile var.

• Devlet şu far terörüne el atmadıkça ne yapılsa boş. Kamyonlar falan da iyice sapıtmaya başladılar. Cahil insanlar aklınca havalı göründüğünü sandığı ucube aydınlatmaları kamyonun her tarafına takıyorlar, hava kararınca da full açıyorlar. Kamyon sana oluyor yürüyen proejktör. Gece karşıma böyle bir araç çıkacak diye ödüm kopuyor ve bu tipler yollarda salına salına nakliye yapıyorlar. Devlet ne yapıyor ne ediyor bilen yok. Bir an önce şu ampülerinin ithalatı, üretimi ve satımı denetim altına alınmalı. Adam para kazanmak için Çinden üç kuruşa getiriyor, ilkokul mezunu sanayiciye kaktırıyor, o da önüne gelene takıyor. Adam 100 w ampül takıyor, abi kısalara taktım bunlar 10 numara diyor. Taktıran hıyarda kısalarla gezdiğini düşünüyor. Denetimsizlik ve cahillik başa bela!

• Astigmatım var, her türlü kaplamalı camlı gözlük kullansam da gözlük buna çözüm olmuyor. Bunu doktora da danıştım, astigmatta ışık patlaması illa bir miktar kalır dedi. Mıknatıslı gözlük aldım, sarı camların çerçevesini yapıştırıyorum ve biraz azaltabiliyorum. Buna rağmen o bembeyaz ledleri nerden bulduklarını onları doğurtan ebeye sormak istediğim bazı primatlar gözlerimi yakmaya devam ediyor. Bu arada aracın ön camında da kılcal çizikler var. Sırf bu sebeple değiştirmeye kalksam 35 bin lira. Her yerden kuşatılmış durumdayım :D

• Sarı renkli ama sahte olmayan çok kullanışlı ve gözü ışıktan etkilemeyen gözlükler var.

• paşalı kullanıcısına yanıt

Nasıl bı saçmalık bu karşıdan gelen senin ışığından gözü kamaşırda goremeyip birine veya birşeye çarparsa en iyisi sana çarparsa ne düşüneceksin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.