Bildirim
Araba kiralama açık senet!!
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: warlock71
Arkadaşlar bugün araba kiralamak için bi yere gittim adam açık senet koydu önüme imzala diye, bende normal sözleşme yok mu elinde bu yasal değil dedim, adam da ben nasıl güvenecem sana işine gelirse dedi bende çıktım.. Acaba araç kiralamada böyle bi uygulama varda ben mi bilmiyorum
Tabiki senet yapılıyor. Artık çoğu Araba kiralama yerinde Rent A Car' larda arabayı saatinde getirmessen araba yanlış bilmiyorsam 1-2 saat içinde duruyor ve hareket etmiyor içinde'de gps var yerini buluyorlar. Bizde kiralamaya gittik adam bize böyle dedi senet yapmadık. Yani sen yenede başka bir yerleri dolaş ama senet yapman mantıklı elinde resmi bir belge olur.
-
Dostum sankı dolandırılmaktan kurtulmus gıbısın gecmıs olsun.. Oyle bır prosedur yoktur araba kıralarken. -
Tamam da ben açık senetten bahsediyorum yani içine istediği miktarı yazabilir veya ben onu imzalayıp arabayı gitrdikten sonra vermeyebilir senedi ne olacak o zaman :) -
quote:
Tamam da ben açık senetten bahsediyorum yani içine istediği miktarı yazabilir veya ben onu imzalayıp arabayı gitrdikten sonra vermeyebilir senedi ne olacak o zaman :)
Döner bıçaklarıyla dalın -
quote:
Orijinalden alıntı: Marshall Mathers
quote:
Arkadaşlar bugün araba kiralamak için bi yere gittim adam açık senet koydu önüme imzala diye, bende normal sözleşme yok mu elinde bu yasal değil dedim, adam da ben nasıl güvenecem sana işine gelirse dedi bende çıktım.. Acaba araç kiralamada böyle bi uygulama varda ben mi bilmiyorum
Tabiki senet yapılıyor. Artık çoğu Araba kiralama yerinde Rent A Car' larda arabayı saatinde getirmessen araba yanlış bilmiyorsam 1-2 saat içinde duruyor ve hareket etmiyor içinde'de gps var yerini buluyorlar. Bizde kiralamaya gittik adam bize böyle dedi senet yapmadık. Yani sen yenede başka bir yerleri dolaş ama senet yapman mantıklı elinde resmi bir belge olur.
Hocam o GPS dedıgın sey emın ol sayılı yerlerde var oyle bır sıstemı bızım memlekette Clıo'ya yapmazlar..
-
Evet mahalle arası kiralamacılara gidersen böyle bir uygulama var. Ancak Hertz, Budget, Avis gibi kurumsal firmalardan kiralarsan kredi kartından provizyon çekiyorlar o kadar. Ayrıca mahalle arası kiralamalarda arabayı çarpıp vurursan yandın. Biraz fazla verin kurumsal firmalardan kiralayın. -
quote:
Orijinalden alıntı: qwertydevil34
quote:
Orijinalden alıntı: Marshall Mathers
quote:
Hocam o GPS dedıgın sey emın ol sayılı yerlerde var oyle bır sıstemı bızım memlekette Clıo'ya yapmazlar..
Doğru söylüyosun Dostum ama artık yavaş yavaş çoğalıyor. Bence çok iyi bir sistem hepsinde olsa yakında oda olur.
-
Aynen Dediğin Gibi, Adam İstediği Miktarı Yazabilir, Ödemeyincede SonuçLarına KatLanırsın -
Geçen sene arkadaşlarla gezi amaçlı minibüs kiraladık,bizede aynı şekilde açık senet imzalattılar.Senedi alana kadar geceleri rahat uyuyamadım.Bundan sonra tövbe birdaha araç kiralarken açık senet falan imzalamam
Edit:imla hatası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efk0 -- 29 Eylül 2011; 23:54:19 > -
bakın bence kiralama şirketleri sapına kadar haklı neden mi?
bundan 15 gün önce bir oğlan kız arkadaşıyla dolaşmak için rent a car dan araba kiraladı dacia duster 1.5 DCİ full sonra bunlar alıyorlar alkolü arabayla uçurumdan aşağı uçuyorlar araba pert oğlan yaralı kız öldü ve kasko şirketi rent a car a arabanın parasını ödemiyor sebebi ise şoförün alkollü oluşu 40.000 liralık arabasını çöpe attı adam -
tekrar yazıyorum
arac k,iralayacaklar kesinlikle açık senet falan imzalamasın. hatta sozleşme içine bile açık senet gömerler dikkat etsin.
kurumsal kiralama şirketlerini seçsin. -
Bizim bi arkadas vardi oto kiraladi .cocuga araba carpti. Arkadas acik senet imzalamis arabanin parasini odeyemeyince ayagina siktilar oda polise haber vericem sizi demis.ertesi gun cocuk olu bulundu hemde imzaladigi senedi afedersiniz poposuna sokmuslar. Sonra adamlarin biri 2 yil yatmis icerde sonra cikmis.yani bi senet yuzunden allag korusun arkadslar bizimde basimiza gelebilirdi ayni sey.bence onune gelen herkes arac kiralamamali.bende kiraladimbikere ama ben hemen isimbitince goturdum arabayi 80tl vermistim aksam geri verdim adamlar guldu bana hadi gece bursey olsa bende acik senet imzaladim.fort fokus kiralamistim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: bascil
Bizim bi arkadas vardi oto kiraladi .cocuga araba carpti. Arkadas acik senet imzalamis arabanin parasini odeyemeyince ayagina siktilar oda polise haber vericem sizi demis.ertesi gun cocuk olu bulundu hemde imzaladigi senedi afedersiniz poposuna sokmuslar. Sonra adamlarin biri 2 yil yatmis icerde sonra cikmis.yani bi senet yuzunden allag korusun arkadslar bizimde basimiza gelebilirdi ayni sey.bence onune gelen herkes arac kiralamamali.bende kiraladimbikere ama ben hemen isimbitince goturdum arabayi 80tl vermistim aksam geri verdim adamlar guldu bana hadi gece bursey olsa bende acik senet imzaladim.fort fokus kiralamistim.
Oldu olucak öldüren adamlar bide resim çektirip oraya bıraksalarmış, hatıra diye. Böyle hikayeleri nerden uyduruyorsunuz anlamıyorum. Öldürmüşte poposuna seneti sıkıştırmışlar. Çok amerikan filmi izliyorsunuz.
-
Yok kardes filmde degil gercek oldu bu 2009yilinda haberlerini bulursam eklicem hemen.lutfen herkez inansin bilincli olsun. -
gayet normla. kurumsal olmayan her firma kendini bu şekilde güvenceye almak zorunda. gittin alkollü bi ferrariye çarptn. kasko ödemez para. napıcak adam. -
SEDAT PEKER DAYIM DİYİP KAÇMANI ÖNERİRDİM -
araba kiralamada senet var.senet teminat senedi.amacı bu.bazısı açık senet alır bazısı direk aracın bedelini yazar.genelde kefilde isterler.
sözleşmede bir yol tabi.
ama turkiyede hukuk cok yavas isliyor.diyelim aracla kaza yaptınız .arac pert veya kaza yaptınız arac 1 ay yatacak...sizde kabul etmediniz.rent a car haklı olarak arabası calısamadıgı için zarar edecek.orası da bir işletme nihayetinde kira veriyor eleman calıstıyor sonra o aracın giderleri var.vs vs
bizde kiraya arac veriyoruz.belli bir müsteri portföyumuz var.kapıdan elini kolunu sallayarak gelen kişiye araba vermiyoruz.vermeyiz.yani herkes bir dgl.
defalarca arac kiralayan musterimizden her seferinde senet alırız.sozlesmeyi bir defa alırız.onlarda alacaksınız tabi hakkınız der.karsılıklı guvenden öte bir sey yok.ne sozlesme ne senet ne kredi kartı.
kredi kartı konusu zor..calıntı olabilir.yeterli bakiyesi olmaya bilir.bilgisi dahilinde olmayan bir akrabasınındır bir arkadasınındır kredi kartıda zor..
en guzeli senetli -nakit ve karsılıklı samimiyetle calısmaktır.
-aracın yagı eksilmişti tamamladım diyen + hava filtresi hosuma gitmedi yeniledim diyen + telefon acıp elime hediye koltuk kılıfı gecti taktıralım mı diyen musterilerle muhattap oldugumuz için sanslıyız belkide...
-
budget.com.tr'ye bakın, okuyun...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X