Şimdi Ara

Dacia Logan MCV - Dizel - LPG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
4.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeni dacia logan mcv almayı düşünüyorum. Fakat çok kararsız kalıyorum 3 farklı modeli var

35.700 TL Yeni Logan MCV Ambiance 1.2 16V LPG 75 bg
    Motor
    1.2 16V Motor Tipi
    LPG Yakıt Tipi
    1149 Silindir Hacmi (cm3)
    107 Tork (Nm)
    053 (072) Maksimum Güç (kW/bg)
    EURO5 Emisyon Seviyesi
    4 Silindir Sayısı
    - Partikül Filtresi
    Çok Noktalı Enjeksiyon Enjeksiyon Tipi
    Vites Kutusu
    Manuel Vites Kutusu Tipi
    5 Vites Sayısı
    Performans
    162 Maksimum Hız (km/s)
    14,50 0 - 100 Km Hızlanma (sn)
    Tüketim ve CO2 Emisyonu
    4,9 Şehir dışı (lt/100km)
    7,7 Şehir içi (lt/100km)
    5,9 Ortalama (lt/100km)
    NC Şehir içi (km/L)
    136 CO2 Emisyonu (g/km)

--------------------

39.250 TL Yeni Logan MCV Ambiance 1.5 dCi 75 bg

Temel Özellikler
    Manuel Vites Kutusu Tipi
    - Klima
    Var Elektronik Denge Programı (ESP)
    - Navigasyon
    1.5 dCi 75 bg Motor
    75 Güç - bg
    - Hız Ayar ve Sınırlayıcı
    15" Aracaju Jant ve Jant Kapakları Tekerlekler
    Motor
    1,5 dCi Motor Tipi
    Dizel Yakıt Tipi
    1461 Silindir Hacmi (cm3)
    200 Tork (Nm)
    055 (075) Maksimum Güç (kW/bg)
    EURO5 Emisyon Seviyesi
    4 Silindir Sayısı
    Var Partikül Filtresi
    Common Rail Turbo Direkt Enjeksiyon Enjeksiyon Tipi
    Vites Kutusu
    Manuel Vites Kutusu Tipi
    5 Vites Sayısı
    Performans
    159 Maksimum Hız (km/s)
    14,80 0 - 100 Km Hızlanma (sn)
    Tüketim ve CO2 Emisyonu
    3,7 Şehir dışı (lt/100km)
    4,4 Şehir içi (lt/100km)
    3,9 Ortalama (lt/100km)
    NC Şehir içi (km/L)
    103 CO2 Emisyonu (g/km)

Şimdi birçok arkadaşımız düşünme dizel al diyecek. Araç Sta. Vagon olması aslında normalde 20 cm uzun anlamına geliyor 20 cm ortalama 80 Kg farkettiriyor.

Gelen yorumlar şu şekilde

Dizelciler..
    - Dizel Al Rahat Et.
    - Az Yakar
    - 1 depo çok yol.

Lpg 'ciler
    - Fabrika Çıkışlı olduğu için kesinlikle lpg 1.5 DCİ motor ile 1.2 Lpg 75 hp arasında sadece yokuşta yükte farkı farkedersin.
    - Daha az yakar.
    - Masrafları %50 daha ucuz.
    - Bakımları %50 daha ucuz.
    - Fabrika çıkışlı tüp kokusu yok gizli tanker lpg li olduğunu dışarıdan kesinlike anlaşılamıyor. (Fabrika tarafından gizlenmiş tüp Stepme yok)
    - Yeni Çıkan bir çok modeller artık fabrika çıkışlı lpg ye dönüyor ve firmalar artık motor küçültmeye gidiyor.
    - 1.5 Dizel Torku yüksek olur. Yokuştua farkını hissedersin 1.2. de 5 sn 'de değil 6 sn 'de çık. Diğer avantajları daha yüksek.

Şimdilik yukarıdaki yorumları toparlayabildim. Lütfen bu konuda sizde bana yardımcı olun ama özellikle şunu istiyorum DİZEL AL! diye yorum yapmayın Dizel se neden dizel Benzin-lpg ise neden Benzin-Lpg

Kafamdaki tek soru işareti Benzin Lpg nin 1.2 Olması Dizelin 1.5 olması . 100 Km biri 14

Dacia Logan MCV - Dizel - LPG Dacia Logan MCV - Dizel - LPG

• ben 1.2 logan kullanıyorum az yakıyor az çekiyor
    1.5 dci yi tercih ederdim kullanım gideri aynı olur
    tahminimce
  • Lodgy 1.5 dci var iyi gayet çekişi falan ama bizimki 90 hp. Lpg hakkında tahminimce yükle rampalarda tıkanır. Ama yeni teknoloji farklı olur bilemem. Çünkü lpgli bindiğim arabalar hep eski
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

ben 1.2 logan kullanıyorum az yakıyor az çekiyor
    1.5 dci yi tercih ederdim kullanım gideri aynı olur
    tahminimce
    1.2 Logan çekilmez, hiç düşünme bile direkt dizel al...
  • 1.5 tercih ederdim. Dizele 10tl fark veren var. Bu fark cok degil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cfrcfkr

Lodgy 1.5 dci var iyi gayet çekişi falan ama bizimki 90 hp. Lpg hakkında tahminimce yükle rampalarda tıkanır. Ama yeni teknoloji farklı olur bilemem. Çünkü lpgli bindiğim arabalar hep eski

ne yeni teknolojisi 15 yıllık eski motor zaten benzinde gitmiyo lpg de nasıl gidecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: Cfrcfkr

Lodgy 1.5 dci var iyi gayet çekişi falan ama bizimki 90 hp. Lpg hakkında tahminimce yükle rampalarda tıkanır. Ama yeni teknoloji farklı olur bilemem. Çünkü lpgli bindiğim arabalar hep eski

ne yeni teknolojisi 15 yıllık eski motor zaten benzinde gitmiyo lpg de nasıl gidecek

Alıntıları Göster
    hocam bu araç ile yük taşıyacaksanız eğer lpg-benzinliyi niye düşünüyorsunuz anlamadım..size lazım olan tork..ayrıca bakım ücretleri ucuz vs denmiş, dizelin lpgliden daha az yakacağı kesin, lpg lide araç gitmedikçe basacaksınız gaza ve lpg yetişemeyip benzinden bile çekecektir motor.

• 4000 lira fark çok değil yeni dci motorları çok övüyorlar
  • aradaki fark 3500 liraysa bence dizel al. kesinlikle 1.2 nin 75bg ile dizelin 75 beygiri bir değil. 3500lira mantikli bir fark. yalniz bisey sorucam. bu araç binek mi ticari mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sepulnation

aradaki fark 3500 liraysa bence dizel al. kesinlikle 1.2 nin 75bg ile dizelin 75 beygiri bir değil. 3500lira mantikli bir fark. yalniz bisey sorucam. bu araç binek mi ticari mi?
    Aradaki 3550 tl'ye hem lpg lide olmayan dizel motor , klima, navigasyon , esp , 15' jant ve hız sabitleyici alıyorsun.Daha ne düşünüyosun anlam veremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulasseven

Aradaki 3550 tl'ye hem lpg lide olmayan dizel motor , klima, navigasyon , esp , 15' jant ve hız sabitleyici alıyorsun.Daha ne düşünüyosun anlam veremedim.

Alıntıları Göster
    Pardon esp ve 15' jant varmış sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulasseven

Pardon esp ve 15' jant varmış sadece.

Alıntıları Göster
    bunlar ticari mi geçiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fragman44

Alıntıları Göster
    ben 1.2 araba kullanıyorum, bi daha 1.2 araba alırsam ne olayım :)

dizel al pişman olmazsın hocam, masrafı birazcık fazla olur eyvallah ama değer.
  • quote:

otomobil geçiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0x

ben 1.2 araba kullanıyorum, bi daha 1.2 araba alırsam ne olayım :)

dizel al pişman olmazsın hocam, masrafı birazcık fazla olur eyvallah ama değer.

aynen az yakıyor ama çekilmez habire arkandan korna çalıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

quote:

otomobil geçiyor

iyiymiş o zaman :D bilgi için sağol dostum
  • Sen takmışsın 1.2 lpg seçeneğine. Dizelin daha çok avantajı var. Mesela 1.5 dci her konuda baya unlu. Hatta MB de kullanılıyor diyerek kendini şımartabilirsin. Satarken de daha az kayıplı satarsın. 2012 model loganlara bak fiyat farkları 2bin tlden fazla ise ki öyledir dizel mantıklı. Tabi bana göre dacia mantıklı değil ama bilemem beğenmişsin seni yargılayamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkprlk35 -- 13 Haziran 2014; 12:03:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Sen takmışsın 1.2 lpg seçeneğine. Dizelin daha çok avantajı var. Mesela 1.5 dci her konuda baya unlu. Hatta MB de kullanılıyor diyerek kendini şımartabilirsin. Satarken de daha az kayıplı satarsın. 2012 model loganlara bak fiyat farkları 2bin tlden fazla ise ki öyledir dizel mantıklı. Tabi bana göre dacia mantıklı değil ama bilemem beğenmişsin seni yargılayamam.
    1.2 araç çekilmez benimde 1,2 aracım var pişmanım
  • Bırakın 1.2'yi, 1.4 olsa bile dizeli seçerdim. Göz var nizam var. Yükte çok farkeder.
  • Sandero 1.2 tecrubem oldu , araba gitmiyor istediğin kadar gaza baz sakin sakin yoluna devam ediyor.Benzinlisini kullandim birde LPG falanda değil , o araç nerden Baksan 100-150 kilo fazladır +LPG hic çekilmez.
    Direk dizel tercih edilir.En azindan gerekirse 500 liraya 95-100 bg olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Del Murder -- 13 Haziran 2014; 13:38:27 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.