< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funnerman -- 10 Eylül 2019; 21:51:52 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funnerman -- 10 Eylül 2019; 21:51:52 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yine hiçbir b.ktan haberi olmayan tipler fanı olduğu markalara ait motorları yazmış. Multijet Fiat olduğu için güme gitmiş. DCI motora dayanıklı dendiğini okudum ya bu foruma Allah rahmet eylesin!
|
Dizel denince 2 seçenek vardir dCi ve hdi.
Gerisi hikaye |
Neye göre
Mevzu dayanıklı uzun ömürlü motorsa multijet Yakıtsa dci, hdi Performans ise yine multijet ve crdi Modifiyeciler için tdi Tabi genel çapta kriterlere göre ilk akla gelenleri yazdım, yoksa total olarak her motor versiyonuna göre net bi değerlendirme yapmak imkansız, isteyen istediğini alsın hepsi güzel motor |
Allah Allah, DCİ motor dayanıklı motor değil öyle mi beyefendi??? Kaynağın ne??? Dur tahmin edeyim amcanın kayınçosunun bacanağının kahvehanede ki arkadaşı mı söylemiş DCİ lerin dayanıklı olmadığını??? O yüzden Mercedes ve Nissan araçlarında DCİ kullanıyor değil mi??? Hakikaten dediğiniz gibi "hiçbir b.ktan haberi olmayan tipler" bu forumu kaplıyor.
|
Bütün bu common rail enjeksiyon sistemli dizel motorların babası Fiat’tır.
Performans istersen multijet alacaksın yüksek devir sever dayanır, tasarruf istersen dci alacaksın düşük devir sever yakıtı koklar. Cdti’da fena değil hdi ve tdci hiç görmedim. Crdi gördüm ama sürmedim pedal nasıldır bilemem. Not: iki harfli malum markanın 3 harfli tescilli zehir makinesininden bahsetmeye gerek yok. Kendi anavatanından bile tescil almış bir zehir makinesini yokmuş gibi davranmamız gerek |
Mercedesin kullandiğı dcı tabikide.
|
Buna ben cevap verim. 310.000 de 2009 Logan komple motor yedi.2014 150.000 de Dokker enjektör kitledi set olarak değişti. İkisi de bakımlı arabalardı. Bunlara muadil daha önce 2 Albea kullandık. Biri orjinaldi 2005 model 220.000 de sattık ve motoru ilk günkü gibiydi bakım harici sanayi yolu öğrenemedi.Diğeri ise 2007 taksi çıkmasıydı. Motoru açılmamıştı ve 800.000 km de satıldı. Yapılan masraf ön sol aks. Multijetten daha dayanıklı motor yok özellikle Euro4 olarak. Daha sonrasında evet yine multijet birinci sıradadır ancak 1 litre kadar fazla yakar dCi ye göre ve dCi 2. sırada gelir. İsterseniz tamircinizle veya bi taksiciyle bi görüşün bu dayanıklılık konusunu.
|
Teşekkür ederim, çok rezil oldum gideyim ben lineama bineyim tdi avına çıkayım
|
110 hp 250 tork tdi ile mutluluklar
320 torklu multijet kullanan adama hiç geçmedi bu dediklerin haberin olsun |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 10 Eylül 2019; 21:55:51 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 10 Eylül 2019; 22:0:43 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 10 Eylül 2019; 22:6:54 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraycan -- 10 Eylül 2019; 22:39:6 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 10 Eylül 2019; 23:12:18 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanabana -- 10 Eylül 2019; 23:10:18 > |