Şimdi Ara

DPF Hatası çekiş sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam, aracım kızdırma bujisi arızası gösteriyor 1.6 tdi 2011 polo aracım bu arada.
    p245500 fark basıncı sensörü devresi yüksek şeklinde hata veriyor arıza koduna baktığımda. Soruma gelirsem eğer; Bir kaç tane ustaya gösterdim hepsinin ilk dediği dpf basınç sensörü değişecek sonrasında temizlik egzos falan diyorlar ve 1000 liraya kadar çıkabiliyormuş. Ben yabancı forumlarda falan araştırdığımda ise common mistakes altında bu sensörün değişmesi yer alıyor. Yani bizim ustaların ilk değiştireledim dediği parçayı en son değiştirin muhtemelen sorun orda değil diyor. Benden bir sürü para istediler çözüm olmadığını söylediler ben dinlemeden uzun yola gittim ve bu hatadan kurtuldum( çekiş düzelmedi tabi). Sonrasında şehir için 1 ay kullandığımda tekrar bu hata çıktı ve başa döndüm. Durumu anlatıyorum ustalara ısrarla değişecek diyorlar sizce ne yapmalı böyle bir durumda?

• kısa mesafe ve düşük devir mi kullanıyorsunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, uzun yol gittiğin de toparlıyor ama kısa mesafe kullandıkça yine yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nelibula -- 8 Temmuz 2019; 17:4:41 >
  • Değişse bile çoğunlukla kısa mesafe düşük devir kullanırsanız tekrar tıkanır. Çoğunlukla kısa mesafe kullanıyorsanız benzinli ya da lpg li bir araca geçmeniz çözüm olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çıkan arıza dpf tıkan arızası değil yalnız. DPF basınç sensörü arızası. Ayrıca araç değiştirmek çok köklü bir çözüm olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: nelibula

çıkan arıza dpf tıkan arızası değil yalnız. DPF basınç sensörü arızası. Ayrıca araç değiştirmek çok köklü bir çözüm olmuş
    Adam doğru söylemiş kısa mesafe ve az km için dizel almak her türlü mantıksız lpgye geçiş mantıklı

• Hocam siz onları dinlemeyin. Uzun yolda kendini toparladığına göre çözüm basit. Haftada bir çevreyoluna çıkıp motoru 15-20 dakika bağırtın. Motor iyice ısınıp temizler. Benimki de dizel ve bende de benzer sorunlar var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motor sürücü sorunu
    9 yıl önce açıldı
    focus rolanti sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nelibula kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın ben eksik okumuşum sorununuzu benim hatam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.