Şimdi Ara

DRAGON AGE ORIGINS-(ANA KONU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
0
Favori
17.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar foruma baktım oyun ile ilgili açılmış bir ana konu yoktu. bende oyunu bu gün alan ve yardıma ihtiyacı olacak olan birisi olarak. böyle bir başlık açmayı uygun gördüm. RPG deneyimi olan ve oyunu oynayan arkadaşlardan ;
    Karakter yapılandırma, oyunda dikkat etmemiz gereken yerler vs... gibi konularda yardımlaşmak ve oyun hakkındaki düşüncelerimizi, paylaşmak için bu başlığı açmayı düşündüm.
    hikayeyi okuyan var mı buraya atabilirmisiniz ? oyunla ilgili bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa herkes faydalanmış olur
    hepimize hayırlı olsun

illk soruyu ben soruyum daha oyuna başlamadım ve oyun hakkında da pek bilgim yok. çalıştığı için zaman sıkıntım var araştırma bile yapamadım. hikayesini bilmiyorum. ama başlarken hangi karakteri seçmem mantıklı olur. hangi karakterle oyanamak daha zevkli. örneğin ben savaşçı bir karakter istiyorum. nelere dikkat etmem lazım. skiller filan nasıl hiç bilmiyourm. savaşçı karakterlerde ya da büyücü karakterlerde hangi özelliklere önem vermek gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 19 Kasım 2010; 21:40:47 >

• Bu tarz oyunlarda karakterler çok şekilli olur. Dallanır budaklanır. Savaşçı bir karaktere azcık büyü ekler paladin sınıfı oluşturursun, veya büyücüye savaş özellikleri ekler tank-mage yaparsın. tabi oyunlara göre de değişmekte. Oyuna yeni başladım ben, oynayalı 1 saat oldu. Mage bir karakterim var, zaten oyunda belli bir seviyeye kadar hep aynı senaryo devam ediyor. Sanırsam bir yerden sonra hikaye karaktere ve seçimlere göre değişmeye başlıyor.
  • Yeni başlayanlar için karakter gelişimi konusunda genel bilgiler vereyim:

Hangi özelliklere ağırlık vereceğiniz tercihinize bağlı. Zaten Mage, Thief veya Fighter karakterlerde talent veya spell'ler karakter sınıflarına özgü. Daha önceki D&D kurallarıyla oynanan oyunlardaki gibi sınıflar arası harman yapamıyorsunuz. Sadece karakterler oyun boyunca öğrenebildiğiniz alt sınıflarla çeşitli açılımlar kazanabiliyor. Alt sınıfların oyundaki karakterler, kitaplar veya özel olaylar sayesinde öğrenilmesi gerekiyor. Yanılmıyorsam karakter 7. ve 14. seviyelerde bu alt sınıflardan birer tane seçebiliyor. Alt sınıflar da ana karakter sınıflarına özgü. Hem savaşçı hem büyücü alternatif bir karakter istiyorsanız Mage başlayıp Arcane Warrior'a dönebilirsiniz. Ama bu sınıfta güçlü bir karakter oluşturmak için iyi planlama yapmak gerekiyor. Bu yüzden deneyimsiz oyuncular için önerebileceğim bir sınıf değil.

Genel skillerden de en önemlisi Combat Training. Eğer Mage değilseniz Combat Training ilk geliştireceğiniz skill olsun. Diğer skillerden hiçbiri kritik değil. Aslında Mage karakterlerde bile büyüleri bozulmadan alabilecekleri hasar miktarını etkilediği için anlam taşıyor. Ama zaten büyüler çabuk yapıldığı için çok da önemli değil.

Karakter gelişiminde dikkat edilmesi gereken unsur örneğin fighter karakterde kullanılacak silah tipi olarak kalkan, çift elli silah veya çift silahta karar kılıp bu yöndeki özellikleri (talent'ları) geliştirmek. Karakter istatistikleri de bu noktada anlam taşıyor. Çift elli silah kullanan karakterin strength istatistiği çok önemli, çift silahta dexterity'ye büyük ağırlık vermek, kalkan kullanımında da strength'e ağırlık vererek dexterity'yi de yüksek tutmak gerekiyor. Bunlar zaten minimum str veya minimum dex tarzında skill'lerin gereksinimlerinde yazdığı için bunu planlamak zor olmuyor. Mage karakterlerde büyü tipleri konusunda büyük bir esneklik var. Tek bir büyü sınıfında yoğunlaşmakveya harman yapmak tamamen tercihe bağlı, bu konuda sınırlayıcı faktörler yok. Mage'Lerde genel olarak Magic istatistiğine ağırlık vermek, Willpower'ı da ihmal etmemek gerek. Thief'lerde Dexterity ve Cunning çok önemli.

Strength: Ağır zırh giymek isteyen ve yakım mesafe silahları kullanmak isteyenler için çok önemli.
    Dexterity: Özellikle ok ve yay kullanmak isteyenler ve çift silah kullanmak isteyenler için önemli. Ayrıca karakterin saldırılardan ne kadar iyi kaçabildiğini belirleyen defans özelliğini etkiliyor.
    Willpower: Yetenek ve büyüleri kullanmak için gereken stamina ve mananın miktarını ve zihinsel direnci etkiliyor.
    Magic: Büyü gücünü ve iyileştirici eşyaların faydasının etkiliyor. Bazı büyülerin minimum magic gereksinimi var. Büyücüler için en önemli istatistik.
    Cunning: Çoğu thief özelliği cunning istiyor. Zihinsel direnci, zırhlarda açık bulma yeteneğini ve ikna kabiliyetini etkiliyor.
    Constitution: Sağlık puanını ve fiziksel direnci etkiliyor.

Detaylar konusunda sorular olursa konuyu takip edebildiğim sürece yanıtlamaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luisliu -- 15 Aralık 2009; 23:52:18 >

• yine bir bigboss klasiği... Demon's Souls başlığı gibi bereketli olması dileğiyle :)
  • Bu konu takibimde
  • ps3te oynanış nasıl zorlukları varmı
  • @Duna
    eyvallah dostum... demon's souls bana göre action rpg olarak mükemmel bir oyun olmuş ve oyundan başkalarınında tat alması önemliydi.. başlığını açtığımızda oyunu fazla oynayan yoktu. ancak başlığı açtığımız andan itibaren oyun hakkında arkadaşlar bilgilerini paylaştıkları andan itibaren oyun inceleyen ve beğenen aramıza katılan oynamak isteyen bir çok kişi ouldu. inş. bu başlıkta bu şekilde bereketli olur.
    oyunu dün açtım oynadım grafikler çok iyi , izometrik bakış açısı yok yalnız hiç sorun değil gayet rahat oynanıyor açıkçası..

kendi adıma, zayıf ingilizcem olması nedeniyle ve çok ayrıntılı bir oyun tarzı olan rpg türünü çok iyi beceremiyorum. oynarken zorlanıyorum. daha çok action rpg seviyorum çünkü paso adam kesiyorsun çok fazla bir ingilizce ve rpg bilgisine gerek yok. ancak bu oyunda gördüğüm kadarıyla biraz kafa yormak gerekiyor. o yüzden bu başlık benim için çok önemli burada arkadaşların deneyimleri çok faydalı olacak benim ve benim gibi arkadaşlar için.

mage hayatımda hiç oynamadım. hep varrior oynadım. şu anda da human varrior açtım. mageden uzak durmammın sebebi varriora göre daha ayrıntılı bir karakter olması. büyüler filan biraz zor iş mage ama oynayanlar çok zevkli diyorlar. mage oynayan arkadaşların tavsiyeleri varsa paylaşırlarsa sevinirim. hatta karakter yapılandırma ile ilgili kısada olsa bir rehber süper olur.

bu arada dün iki saat filan oynadım level 4 deyim şimdi. bu oyunda boss filan varmı ? merak ettim. dün göz attım biraz hikayeside baya derin olmuş helal olsun adamlara :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: loth

Bu tarz oyunlarda karakterler çok şekilli olur. Dallanır budaklanır. Savaşçı bir karaktere azcık büyü ekler paladin sınıfı oluşturursun, veya büyücüye savaş özellikleri ekler tank-mage yaparsın. tabi oyunlara göre de değişmekte. Oyuna yeni başladım ben, oynayalı 1 saat oldu. Mage bir karakterim var, zaten oyunda belli bir seviyeye kadar hep aynı senaryo devam ediyor. Sanırsam bir yerden sonra hikaye karaktere ve seçimlere göre değişmeye başlıyor.

Aslında bu oyunda herşey çok daha detaylı örneğin seçtiğin sınıf ve karaktere göre senaryo başlangıcı ve olay gelişimi tamamen farklı, örenğin bir senaryoda kralın oğlu, diğerin de ormanda Dalish Elf olarak başlıyorsun (yanlış hatırlamıyorsam 6 farklı senaryo başlangıcı var). Kısacası tekrar tekrar farklı senaryolar oynama imkanı var, aynı karakterle dahi oynansa bile en ufak verdiğimiz kararlar gidişatı o kadar değiştiriyor ki şaşırıyorsunuz (oynayanlar bazı yerlerde save alıp denesinler).

Oyun içi karakter gelişimi de çok güzel, örneğin bir Mage Shapeshifter, Arcane Warrior, Blood Mage gibi alt sınıflara yönelebiliyorki, bunların seçilebilmesi için ya görevlerde belli bir kararı vermek ya da yanımıza aldığımız karakterlerden öğrenmek gerekiyor, asıl ilginç olan da bu zaten eğer bir alt grup özelliğini aktif etmek için için ekibe dahil etmemiz gereken biri varsa (ki bizim bunu önceden bilme şansımız yok) bu kişiyi daha önceden öldürebiliyorsunuz ve böylece onun alanını öğrenme şansınız kalmıyor, veya bir görevde öğrenilen bir özelliği doğru cevabı vermezsek kaybediyoruz (ki yanlış cevapta o özelliği kaçırdığımız bile anlayamıyoruz).

Henüz çok fazla oynama şansım olmadı yani yazdıklarımda hatalı veya eksik olan şeyler olabilir, yanlış gördüğünüzü düzeltin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arsenic -- 23 Aralık 2009; 0:10:41 >

• PC-RPG bölümünde baya bi rehber var ordan da yararlanabilirsiniz.
  • Bu arada PS3 başlığı vardı zaten, unutmuşum. Zack06 arkadaşımız açmıştı.

http://forum.donanimhaber.com/m_35350454/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arsenic -- 23 Aralık 2009; 0:13:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arsenic

Bu arada PS3 başlığı vardı zaten, unutmuşum. Zack06 arkadaşımız açmıştı.

ben tam yazzacaktım sen yazmıssım benım yerıme acılmıs olan ana konudan deam edebılırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: zack06

quote:

Orijinalden alıntı: Arsenic

Bu arada PS3 başlığı vardı zaten, unutmuşum. Zack06 arkadaşımız açmıştı.

ben tam yazzacaktım sen yazmıssım benım yerıme acılmıs olan ana konudan deam edebılırsınız

Kusura bakma kanka açarken msn'den konuşuyordukta halbuki, bir an unutmuşum bu sınavlar kafa bırakmadı, aklıma gelir gelmez başlığa yazdım.

• madem açılmış farketmez kirlilik olmasın o linkten devam edelim ozaman.
  • demosu varmı bu oyunun acep ?
  • slm bende 2 gündür oynuyom dao ama sandıkları nasıl acıcagımızı anlamıs degilim insufficent skll diyip duruyo hangi skill lazım sandıkları açmak için..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abel_

slm bende 2 gündür oynuyom dao ama sandıkları nasıl acıcagımızı anlamıs degilim insufficent skll diyip duruyo hangi skill lazım sandıkları açmak için..?

Sandıkları sadece rogue sınıfı açabiliyor, ek olarak eğer karakterini rogue olarak seçmediysen ilerde karşına Leliana adlı bi kız çıkıyor, onu takımına davet edersen sandıkları ona açtırabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gangstarr34 -- 26 Şubat 2010; 17:46:23 >
  • Bu oyun Demon's Souls gibi Action Rpg değildir . Oyunu sık sık durdurup taktik yapmanız gerekir , diyaloglar çok önemlidir bu yüzden orta seviye İngilizcesi olmayanlar pek yanaşmasın derim . Onun dışında bana göre son yıllarda çıkmış en kaliteli Rpg'dir . Karakter olarak hangisinden hoşlanıyorsan onu aç mesela sen nasıl bir karakter ile oynamak istiyorsun onu yazarsan yardımcı olabilirim statlar , skiller ile ilgili . Bunun dışında Pc-rpg bölümündeki konuda çok faydalı bilgiler var ben de zaten pc de oynadım oyunu fakat bence sakın takaslama oyunu çünkü tam arşivlik oyun .
  • tmm kızı buldum açabiliyo bu oyuna benzer grafikleri kaliteli rpg tarzı başka oyunlar söyleyebilrmisin?
  • bana bi taktik lazım her girdiğim çatışmada takım ölüyo mecbur ölümsüzlük hilesi yapıyom morrigan aedan sten leilana kullanıyom bunlara uygun bi taktik bulurmusunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abel_

bana bi taktik lazım her girdiğim çatışmada takım ölüyo mecbur ölümsüzlük hilesi yapıyom morrigan aedan sten leilana kullanıyom bunlara uygun bi taktik bulurmusunuz

Taktik hakkında pc bölümündeki konuyu okuman daha faydalı olur, ps3 de tuşlar sınırlı olduğu için biraz zor oluyo taktik yapmak, benim tek önerebileceğim Morrigan' ın düşmanları dondurma büyüsü onu sık sık kullan leveli arttıkça o özelliğini güçlendir. Bi de takımdakilerin çabuk ölmesine izin verme hızlı olup potion kullanmaya özen göster. Mutlaka pc bölümündeki konuya da göz gezdir taktik konusunda orda daha çok yardımcı olurlar

http://forum.donanimhaber.com/m_24776226/mpage_1/key_/tm.htm

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.