Şimdi Ara

EDC VS DSG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
2
Favori
20.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba edc sanzimanlar da dsg kadar sikintili mi dsg ler icin 2013 ten sonrakilerde pek sorun yok diyorlar edc icinde boyle bir donum noktasi var mi bilgilendirirseniz memnun olurum

• Şu forum ortamında dsg ye giydiren 10 adamın 9 u dsg li aracın koltuğuna oturmamış ve ne olduğunu bile bilmeyen milletin atıp tuttuğunu okuyup yoruma sarılan adamlar. Gidip sağdan soldan haber okuyorlar bak birinin dgs 10k da arıza vermiş demek ki hepsi sorunlu diyor burada trollük yapıyor. Sanki CVT EDC hiç arıza vermiyor ve tecrüben hayatın boyunca bindiğin 2 3 arabayken sen bunu biliyorsun ama dünyanın en büyük üreticileri bilmiyor pehh
    lojistisyen kullanıcısına yanıt
    lojistisyen demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Edc yi bilmem de Dsg için 2013 falan hikaye dönüm noktası falan yok onu bilin, sonra pişman olmayın.

Beni sasirtan dsg nin bu kadar sorunlu olmasi bilinmesine ragmen yok satan vw satislari
    Istatistik mi tutuyorsunuz edc daha az arıza yapar diye gorus beyan ediyorsunuz? DSG daha cok satıliyor ariza problemi sagdan soldan daha sık duyuluyor. Tipkı metro turizm gibi. Adamlarin karinca surusü kadar otobusu var. Haliyle kaza yapan otobuslerin cogu metro oluyor. Sizinki de o hesap. Googleda edc sikayet diye arama yaptim bir suru vaka cıktı karsima.

2011 yılinda astra easytronic aldım o zaman burada edc diye ahkam kesenler ortaokuldaydı, klavye basindaki abileri easytronic dualogic vs tek kavrama sakin almayin F verir yolda kalirsinız dsg taş gibi sanzuman alman teknolijisi ve cift kavrama diye yirtiniyolardı. Ama oyle boyle degil olumune bir DSG fanatizmi vardi. İnadina gittim 0 easy astra aldim. 85.000 km kullandim. Bu surecte bir kez debriyaj hidroligi degistirdim baska bir sikayetim olmadi. Zaten artik herkes gecen surecte bu sanzumanin 1 2 ufak bakim ve tamirle uzun sure kullanilabildigini deneyimledi.

Simdi kardesler buyudü DSG kaka soyle problemli boyle kotu demeye basladi. Bu sefer de gittim dsg samzumanli skoda aldim. Gayet de keyif alarak aracimi suruyorum
    Bence trafigi yogun bir sehirde kullanacaksaniz ve ustelik Istanbul gibi inisi cikisi bol bir topografyasi varsa en guzeli tam otomatik sanziman. 4,5 yasinda yaklasik 80bin km'de edc'li scenic'im var. Genel olarak oldukca memnunum. Ama edc ile ilgili yaptiginiz arastirmada okudugunuz problemleri ben de yasadim. Edc'de oyle sahane bir sanziman degil maalesef. Yasadiklarimi size aktarayim. Ilk zamanlar 6'dan 5'e dip gaz yaparak vites dusururken metal surtme sesi gibi garip bir ses geliyordu.Bunu sanziman yazilimini guncelleyerek kolayca kestiler. Zaman zaman 1'den 2'ye vites yukseltirken sarsinti oluyordu. Bununla ilgili kavrama noktasi tanitma ve birkac yazilim guncellemesi yaptilar. Ne gariptirki ilk 1 hafta pamuk gibi olan sanziman sonrasinda yine sarsmaya basladi. Ben de gaz pedalina bir tik daha sert basarak sanzimanin 1750 yerine 1950 d/d'da ikinci vitese gecirmesi icin ayagimi ayarlamaya basladim. Simdi sifir sarsinti oluyor. En onemli sikinti ise zaman zaman 1-3-5 no'lu viteslerin kaybolmasi. Bu problem ilk 3 sene,sene'de 2 defa ortaya cikarken son 1,5 sene'de 3/4 ay'da bir gozukmeye baslamisti. Arabayi kapatip actigimda kolayca kayboldugu icin pek kafayi takmamistim. Ama 2 ay kadar once esim fazla yogun olmayan bir trafikte fakat yokus yukari bir cadde'de yine bu ariza yuzunden trafigin ortasinda kalinca canim sikildi. Tabi kendisi aracin devamli ikinci vitesle kalkmaya calistigini bilemedigi icin(burada benim hatam var) sanzimanin isinmasina sebep olmus ve vites kutusu kendini korumaya almis. Sonrasinda benim telefonla yonlendirmem ile yoluna devam etti ama aglama ve sizlamalar epey surdu. Hatta bu sorundan dolayi epey borca girip arabayi degistirmeyi bile dusundum. Sonra biraz arastirma yapinca bu arizanin epey fazla yasandigini gorup her zaman gittigim yetkili servise ugradim. Aracimin garantisi coktan bittigi halde hem ilgi ve alakalarini begendigimden hem de muhattabim belli olsun diye yetkili servise gitmeye devam ediyorum. Bilgisayardaki ariza kontrolunde hata kodu cikmayinca merkez ile iletisime gecip doneceklerini soylediler. Kisa zaman sonra da tekrar cagirdilar. Islerimin yogunlugundan ancak bugun gidebildim. 1-3-5 no'lu vitesleri ayarlayan motoru degistirdiler. Bir sure deneyip sonuca bakacaz. Olmazsa sanziman beyni'ni degistirecekler. Ucret icin de"orasi kolay onemli olan ariza giderilsin"mantigindalar. Hersey bir yana hem Renault merkezin hem de servisin bu tutumu epey hosuma gidiyor. Garantisi bittikten sonra 2 farkli parcayi memnuniyet icin ucretsiz degistirmislerdi.
    Yapay Zekanın Yanıtı

EDC mi DSG mi?

Günümüzde birçok araçta kullanılan otomatik şanzıman türlerinden ikisi olan EDC (Elektronik Kontrollü Çift Kavramalı Şanzıman) ve DSG (Çift Kavramalı Şanzıman), kullanıcılarına farklı sürüş deneyimleri sunmaktadır. Bu iki şanzıman türünün arasındaki farkları anlayarak, ihtiyaçlarına en uygun olanı seçebilirsin.

EDC Şanzıman

EDC şanzıman, çift kavramalı bir otomatik şanzımandır. Geleneksel tork konvertörü yerine, iki kavramaya sahiptir ve elektronik olarak kontrol edilir. Bu sayede daha hızlı ve daha verimli vites geçişleri sağlar.

DSG Şanzıman

DSG şanzıman da çift kavramalı bir otomatik şanzımandır. EDC şanzımandan temel farkı, ıslak kavramalar kullanmasıdır. Islak kavramalar, yağ banyosu içinde çalışır ve bu da daha yüksek tork kapasitesi ve daha uzun ömür sağlar.

EDC ve DSG Arasındaki Farklar

• Düzgünlük: EDC şanzımanlar, daha yumuşak ve daha az fark edilebilir vites geçişleri sunar.
    • Verimlilik: EDC şanzımanlar, tork konvertörlü otomatik şanzımanlara göre daha verimlidir.
    • Tork Kapasitesi: DSG şanzımanlar, ıslak kavramalar sayesinde daha yüksek tork kapasitesine sahiptir.
    • Dayanıklılık: DSG şanzımanlar, yağ banyosu sayesinde daha dayanıklıdır.
    • Maliyet: DSG şanzımanlar, EDC şanzımanlara göre genellikle daha pahalıdır.

Hangisi Daha İyi? EDC mi DSG mi?

EDC ve DSG şanzımanların hangisinin daha iyi olduğu, kullanım alışkanlıklarına ve ihtiyaçlarına bağlıdır. Daha düzgün bir sürüş ve daha iyi yakıt verimliliği arıyorsan EDC şanzıman daha iyi bir seçenek olabilir. Daha yüksek tork kapasitesi ve daha uzun ömür istiyorsan DSG şanzıman daha uygun olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Edc şanzımanı Dsg ile karıştırmayın lütfen.Dsg şanzımanda illa sorunlar çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Edc şanzımanı Dsg ile karıştırmayın lütfen.Dsg şanzımanda illa sorunlar çıkıyor.

Hocam iste nasil diye soruyorum
  • Edc şanzıman daha iyidir Dsg den uzaklaşabildiğin kadar uzaklaş gerçekten çok sorunlu bir şanzıman
  • Hocam hayırdır araba falan mı alacan?
  • Edc yi bilmem de Dsg için 2013 falan hikaye dönüm noktası falan yok onu bilin, sonra pişman olmayın.
  • quote:

Hocam hayırdır araba falan mı alacan?

1.5 dci latitude lara bakiyorum edc olsun istedim biraz internete baktigimda 1 ile 2 karasizligi 6 dan 5 e dusurken sesli gecis gibi sorunlar yaziyordu o yuzden burada sorayim dedim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Edc yi bilmem de Dsg için 2013 falan hikaye dönüm noktası falan yok onu bilin, sonra pişman olmayın.

Beni sasirtan dsg nin bu kadar sorunlu olmasi bilinmesine ragmen yok satan vw satislari
  • İkiside güzel şanzıman. Kullanmayı bilirsen sorun yapmaz ve elinde patlamaz.

İnsanların çoğu daha kullanmayan bile var, sanzimanlara laf atıyorlar. Özellikle DSG ye. Ver bakalım arabayi gör. dik yokuşta D 'de çıkmaya çalışır. Iste bu zihniyetin elinde PDK şanzıman bile patlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhantastan

quote:

Hocam hayırdır araba falan mı alacan?

1.5 dci latitude lara bakiyorum edc olsun istedim biraz internete baktigimda 1 ile 2 karasizligi 6 dan 5 e dusurken sesli gecis gibi sorunlar yaziyordu o yuzden burada sorayim dedim

Hocam sıkıntı olmaz merak etme gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.İnternete bakacak olursak bu işin sonu gelmez.Latitude lerde güzel araçlardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mucahidkarakus

İkiside güzel şanzıman. Kullanmayı bilirsen sorun yapmaz ve elinde patlamaz.

İnsanların çoğu daha kullanmayan bile var, sanzimanlara laf atıyorlar. Özellikle DSG ye. Ver bakalım arabayi gör. dik yokuşta D 'de çıkmaya çalışır. Iste bu zihniyetin elinde PDK şanzıman bile patlar.

Dsg güzel bir şanzıman değil hocam bildiğin saatli bomba(Dsg li araç kullandım)
  • quote:

Hocam kullanici hatasi konusunda haklisiniz ama dsg 2000 km de iniyo nasil bir kullanici olacakki 2000 km sifir araba ariza veriyor
  • quote:

quote:

Hocam hangi modeli kullandiniz bide aldiginiz ariza nasil ? Yani edc de alir sorun yasarsam diye cekiniyorum 75 80 bin veripte manuel de almak istemiyorum

• quote:

quote:

Biraz sanki ezbere konuşuyorsunuz hocam. Çevremde çok var sorunsuz DSG sahibi kullanmış ve halen kullanan. Arkadasimda golf var 45 binde ve tık yok. Bu sadece bir örnek. Ama şu da var. Fabrikasyon hatali olanlar zaten kendini 2000-3000 km indiriyor aşağıya. Bu gibi durumlara insanımız on yargılı bakmayi cok seviyor. Millet araba alıyor sıfır km, bayide kontak açınca arıza alabiliyor. Fabrikasyon hatalara çare yok. Allah korusun hepimizi hocam.

• quote:

quote:

quote:

Hocam hangi modeli kullandiniz bide aldiginiz ariza nasil ? Yani edc de alir sorun yasarsam diye cekiniyorum 75 80 bin veripte manuel de almak istemiyorum

Hocam araç kiralamıştım 1 haftalığına passat 2014 model 3. gününde şanzıman kendini dağıttı.Yolda 2 saat beklemek zorunda kalmıştım o yüzden.Hocam yinede siz bilirsiniz bana inanmak zorunda değilsiniz isterseniz alın Dsg li araç

• quote:

quote:

Hocam kullanici hatasi konusunda haklisiniz ama dsg 2000 km de iniyo nasil bir kullanici olacakki 2000 km sifir araba ariza veriyor

Sadece şanzıman değil, alınan bütün herşey sıfır iken fabrikasyon sorunlu olabiliyor. Konuya gelirsek, EDC ile ilgili görüşlerimi paylaşayım. Aktif olarak kullaniyorum. Motor ile uyumlu, ekonomik. Düşük devirlerde kalınca geçişleri biraz sesli. Alınır kullanılır hocam. Ama bir DSG değil. Kendi şahsi düşüncem. Ben ikisinide alir binerim. Tavsiyede ederim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam araç kiralamıştım 1 haftalığına passat 2014 model 3. gününde şanzıman kendini dağıttı.Yolda 2 saat beklemek zorunda kalmıştım o yüzden.Hocam yinede siz bilirsiniz bana inanmak zorunda değilsiniz isterseniz alın Dsg li araç

Hocam benim icin dsg zaten bitmistir sadece edc de bu sorunlar ne kadar var diye arastiriyorum sonucta ikisidr cift kavramali

• quote:

quote:

quote:

Biraz sanki ezbere konuşuyorsunuz hocam. Çevremde çok var sorunsuz DSG sahibi kullanmış ve halen kullanan. Arkadasimda golf var 45 binde ve tık yok. Bu sadece bir örnek. Ama şu da var. Fabrikasyon hatali olanlar zaten kendini 2000-3000 km indiriyor aşağıya. Bu gibi durumlara insanımız on yargılı bakmayi cok seviyor. Millet araba alıyor sıfır km, bayide kontak açınca arıza alabiliyor. Fabrikasyon hatalara çare yok. Allah korusun hepimizi hocam.

Hocam yanlış anlamayın ama herhalde siz vw fanatiği falansınız galiba.Arkadaşınızın araçında şu âna kadar bir sorun olmaması olmayacağı anlamına gelmez aynı şey çevrenizdekiler içinde geçerli.

• quote:

quote:

Alıyorlar ama çoğu garanti bitmeden elden çıkarmaya çalışıyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam benim icin dsg zaten bitmistir sadece edc de bu sorunlar ne kadar var diye arastiriyorum sonucta ikisidr cift kavramali

Hocam sizde araç falan almayacaksınız galiba amacınız prim yapmak falan mı ?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.