Şimdi Ara

Ford Focus vs Skoda Octavia

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar engelli yeğenim adına ötv siz araç alacağız. Abimin birisi engelli olmak üzere üç çocuğu var. Aracın içinin özellikle arka tarafın geniş olması önemli. Birçok araç arasından 4 seçeneğe kaldık.
    Birisi Ford Focus dizel otomatik 4 kapı Titanium 1.5 l ecoblue 124 bin tl

İkincisi yine Ford Focus benzinli Titanyum modeli 112 bin tl.

Üçüncüsü Skoda Octavia 1.5 tsi 150 ps act sport model buda 121 bin tl. Skoda en dolu modeli sunroof hariç.

Dördüncüsü Skoda Octavia dizel otomatik en boş modeli 110 bin tl

5 yıl sonra ikinci el, yakıt, konfor, rahatlık, sürüş ve özellikle donanım ve diğer yönlerden değerlendirirseniz memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wero -- 17 Eylül 2019; 20:47:0 >

• engelli birey düşünülerek alınıyorsa octavia alınmalı, geniş iç hacim, geniş bagaj ve liftback bagaj kapağı (cam ile birlikte geniş açılan kapak) her türlü inmesi-binmesi ve bagaj yüklemesi daha rahattır. dsg şanzıman hâla sorunlu ancak sıfır olduğu için garanti koruması altında.

engelli birey düşünülmeden alınacaksa bireyin yakını olan X kişinin tercihine kalmış artık.

5 yıl sonrasını şimdiden düşünmeye gerek yok, ötv'siz aracı normal piyasa fiyatlarında satarsanız her türlü kârdasınız zaten, bindiğinizde cabası.
  • engelli birey düşünülerek alınıyorsa octavia alınmalı, geniş iç hacim, geniş bagaj ve liftback bagaj kapağı (cam ile birlikte geniş açılan kapak) her türlü inmesi-binmesi ve bagaj yüklemesi daha rahattır. dsg şanzıman hâla sorunlu ancak sıfır olduğu için garanti koruması altında.

engelli birey düşünülmeden alınacaksa bireyin yakını olan X kişinin tercihine kalmış artık.

5 yıl sonrasını şimdiden düşünmeye gerek yok, ötv'siz aracı normal piyasa fiyatlarında satarsanız her türlü kârdasınız zaten, bindiğinizde cabası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 17 Eylül 2019; 20:52:27 >
  • Bu şartlarda tercihim Focus olurdu. Eğer octavia dizel full olsaydı octavia al derdim.
  • Ford'a ısınamıyorum bir türlü. Ford Focus sürdüm ancak beğenmedim bana uygun değil.
    Skoda Octavia'nın içi geniş pişman etmez Skoda diyorum ben.
  • Focus kesinlikle daha iyi ve kaliteli araç. Zevk meselesi ayrıdır ama beğenmesenizde gerçek bu.
  • 5 yıl satılmayacak alınca geri dönüşü yok o nedenle karar zor oluyor.
  • Octavia nın yeni kasası geliyor, ford kasayı yeniledi.

Focus octaviadan daha iyi bir araç. Eski focus olsa içi bagajı küçük, octavia alınabilirdi ama yeni focus octaviadan geniş olabilir. Haliyle her türlü focus.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Rio Sedan vs. Fiat Egea ???
    9 yıl önce açıldı
    Civic vs Octavia
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fordun otomatiği de dsg gibi sıkıntılı değil. Tam otomatik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Octavia nın yeni kasası geliyor, ford kasayı yeniledi.

Focus octaviadan daha iyi bir araç. Eski focus olsa içi bagajı küçük, octavia alınabilirdi ama yeni focus octaviadan geniş olabilir. Haliyle her türlü focus.
    Açıkçası eski focus denilen focus 3.5 veya MCA yine octavia dan bariz daha kaliteli arac. Süspansiyon konfor vs. sadece ic genişliği farkediyor. Geri kalan yönlerden üstün.
  • Focus ve octavia' nın ikisini de kullandım kısa süreler için. Kendim de ford kullanıcısıyım ancak ford' dan inip diğer arabalara bindiğinizde ford' un biraz daha sert olduğunu anlıyorsunuz. Octavia bana kalırsa daha konforlu ve tsi motor tercih edilebilir. Dizel almanızı önermem ben şuan dizel kullanıyorum ancak artık ne pompa fiyatı açısından bir fark kaldı ne de eskisi gibi şehir içinde sabit hızlarla ilerlenebiliyor.
  • yksln kullanıcısına yanıt
    Eski kasa focus yeni kasa focustan da daha kaliteli. Octavia focus ayarında değil. Şase kalitesi, alt takım kalitesi, motoru, şanzımanı, sürüşü vs bütün olarak daha iyi octaviadan. Octavia iddialı bir araç değil, kullanışlı, ucuz bir aile aracı(tr de ucuz da değil)
  • Engelli birey hareket güçlüğü yaşıyorsa (sandalye kullanıyorsa) ve yardım almadan araca binemeyecek ise bu arabaların tamamı mantıksız.
    Engelli oğlu için geniş diye Octavia alan tanıdığımız her seferinde araca binme-inme konusunda yardım alıyor ve cüsse büyükse inanılmaz zor oluyor. Bir de evden araca vs. taşıma koşulları da zor ise fiziki olarak çok yıpratıcı oluyor.

Bunun yerine sandalye ile binebileceği, engelli asansörü takılabilen minibüs almasını tavsiye ederim.

Yok araç engelli bireyin taşınmasından ziyade konfor odaklı alınacaksa orası kişisel tercih.
  • Son kasa focus her anlamda octavia'dan iyidir
  • Octavia Olacaksa mutlaka Cam tavan olmalı.
  • Son kasa Focus çok güzel olmuş. İç hacmi genişlemiş, malzeme kalitesi artmış. Octavia kötü araç değil ancak yakında kasa değiştirecek. İkisi arasında Focus tercih ederdim.
  • Focus SW alırdım.
    Hem bağımsız süspansiyon, hem daha geniş bagaj.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

Engelli birey hareket güçlüğü yaşıyorsa (sandalye kullanıyorsa) ve yardım almadan araca binemeyecek ise bu arabaların tamamı mantıksız.
    Engelli oğlu için geniş diye Octavia alan tanıdığımız her seferinde araca binme-inme konusunda yardım alıyor ve cüsse büyükse inanılmaz zor oluyor. Bir de evden araca vs. taşıma koşulları da zor ise fiziki olarak çok yıpratıcı oluyor.

Bunun yerine sandalye ile binebileceği, engelli asansörü takılabilen minibüs almasını tavsiye ederim.

Yok araç engelli bireyin taşınmasından ziyade konfor odaklı alınacaksa orası kişisel tercih.
    Engelli çocuk küçük binmede sıkıntı yok.
  • HEM FOCUSU HEM DE OCTAVIA YI DENEDİM. ARABA BAKIYORUM ŞU ARALAR. BİRBİRİNDEN ARTILARI ŞÖYLE:

NEDEN FOCUS + ARABA DAHA HAVALI, OTOMATİK ŞANZIMAN YENİ NESİL. OCTAVİA ŞANZIMANI SIKINTILI VE SORUN ÇIKARIYOR. GEÇİŞLER DAHA GÜZEL. VİTES GÖRÜNÜMÜ SÜPER GÜZEL. OCTAVIA NIN NORMAL VİTES GİBİ DURUYOR, KÖTÜ GÖRÜNTÜSÜ VAR. ÖN DİZAYN GÖRÜNÜMÜ GÜZEL. SÜRMESİ DAHA ZEVKLİ. ARKA BAGAJ DAHA GENİŞ. OCTAVIA NIN CAMLA AÇILAN BAGAJI HOŞUMA GİTMEDİ. ARKA BAGAJIN TAMAMEN İÇERİYLE AYRI OLMASI GÜZEL.

NEDEN OCTAVIA + DAHA GENİŞ ARAÇ. ARKADAKİ HAVALANDIRMA ÇOK İŞE YARIYOR. ARKA KOL DAYAMA. KOLTUKLAR DAHA KALİTELİ. ÖN PANELDEKİ LED EKRAN FOCUSUN HİÇ GÜZEL DEĞİL, EMANET GİBİ DURUYOR. OCTAVIA GÜZEL DURMUŞ.

İKİ ARABANIN ÖZELLİKLERİ BİRBİRİNE DAHA YAKIN. OCTAVIA BİR ADIM ÖNDE.

SONUÇ OLARAK KESİNLİKLE OCTAVIA DERDİM AMA OTOMATİK ŞANZIMANIN HATA VERME İHTİMALİ YÜKSEK VE ARKA BAGAJ ARKA CAMLA BERABER AÇILMASI HOŞUMA GİTMEDİ. FOCUS ALACAĞIM GİBİ DURUYOR ŞU ANLIK.

• Passat al 5 sene sonra dua edersin bana.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.