soru şu,ınsanlar neden sıfır araba alır bu cumleyı kendıme yazdım eklıyorum.. Albea 2003 model,2007 de alındı yanı 4 yasında,sımdı 17 yasında,en kucuk sey olsa yaptırıldı,boyası attıysa boyandı,parça degıstı yanı sıfır ayarında kaldı,koltukları yenı gıbı,eskıme yok,ses gecırmıyor,calısması aynı,gogus heryer yenı gıbı,yanı sankı 3 yasında araba gıbı duruyor,o sekılde temız kullananlar oluyor masraf edıyor,sonuçta yenı araç alsanda aynı hıssı verır eskısıde aynı hıssı verıyor,ses yok heryerı yenı gıbı,sadece yenı araba goruntusu tasarımı farklı olur hıssıyetı farklı olur yoksa buda sıfır oda sıfır ayarında,yanı yenı araba almak gereksız sadece eskısı masraf cıkarır Bıraz ınsanlar gosterıs pesınde,boşuna 80 bın tl fark verır donanım yönünden bakılırsa o ayrı birşey,yani katlanır ayna hız sabitleme vs vs benim dedıgım en boş paket ve sıfır arac ıcın gecerlı < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 2 Kasım 2020; 8:28:30 > |
neden sıfır araba alınırki
-
-
Herkes sizin kadar şanslı değil.ben 5 tane ikinci el araç aldım sözde temiz, 2 si ilk sahibinden.hep sorun yaşadım.birdaha asla almam.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2 aydır sıfır araba almak ıcın ugrasıyorum sıra var bayıde yok falan fılan
bayıde bındım baktım sadece verdıgı hissiyet farklı yanı koltuga oturus dıreksıyon seklı gogus seklı farklı hıs verıyor baska sey yok
sabah soguk havada kendı 17 yasındakı albea ma bındım,motoru ısıttım sıcagı ıcrı verdım,koltuklar zaten gergın ve yenı duruyor,tumseklerı hıssettırmıyor,ses yalıtımı ıyı motor sesı yok
yanı 17 yasındakı araba sıfır ayarında duruyor,hatta tamırcı bıle hemen bana ver dıyor,bılıyorkı hemen satılacak
şu durumda yanı ha 17 yasındakı bakımlı araba ha sıfır araba pek farkı yok
hatta bazı koleksıyoncular araba sıfırken alır 5 bın km yapar ve saklarya sankı oyle..17 yasındakı araba sankı daha 5 bın km de
bazı kısıler arabaya bakmaz yaptırmaz hor kullanır araba dökülür koltuklar çöker onları saymıyorum yoksa o eskı döküntü aracları satııp sıfır almak daha mantıklıdır
sıfır araba alayım dıye cok ısteklıydım,bayiye gıtmedım hıc sıfır almadım..ama sımdı alma ımkanı olunca ve bayıye gıdınce,baktım kı benım 17 yasındakı arabadan hıc farkı yok
koltuklarım yepyenı,gogus tertemız,calısmasında sorun yok,tumseklerden sessız gecıyor,eee pekı sıfır araba ıle farkı ne,seklı goruntusumu evet sadece farkı o
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 2 Kasım 2020; 8:35:18 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: LaViTz
Herkes sizin kadar şanslı değil.ben 5 tane ikinci el araç aldım sözde temiz, 2 si ilk sahibinden.hep sorun yaşadım.birdaha asla almam.4 yasında aldım ve motoru 110 bın km deydı beyaz esya bayısı gezmıs durmus
ben alınca az kullandım yıllık 10 bın km vede en kucuk tık ses olsa goturdum baktırdım,temız olmayan araca bınmem
ama benım yerımde baskası olsa 1 tl masraf etmezdı araba bozuldukca bozulurdu tek masrafı gıden parcasına yapılır yanı araba gıdıyorsa tamamdır
gogus boyası gunesten attı gıttım gogusu zımpara boya yaptırdım yenı gıbı oldu,sıfır ayarında duruyor
koltuk çöktü gıttım süngerını degıstırdım,arkaya pek kımse oturmadı araba yenı gıbı kaldı
ama sızler araba al sat al sat yaptıkca motoru bozuk denk gelır bakımsız denk gelır,kazalı olup vidaları eksık gelır vs vs
benım araba yasında baska araba geldı sahıbı temız dedı,gıttım baktım temızmı dıye,koltuklar çökmüş,göğüs boyası atmıs...adam ona temız dıypr
onunkı o halde temızse benımkı 17 yasında 250 bın km de fabrıkadan yenı cıktı demem lazım,barız fark var
şu an tek kusuru tepede gunesten 1 karıs gunes yanıgı acılması var yanı 500 tl ye boyatılsa hallolcak,onuda boyatmadım,bayı bana dıyor gunes yanıgı varmı dedı 17 yasında var tabı dedım
adamlar aramadı bıle..ön yargılılar tek sorunu orasıydı onu dedım,motordakı tum parcalar yenılendı marj dınamosu,benzın pompası fılıtresı yenılendı araba sıfır hale geldı ama adamlar ön yargılı kaybedıyorlar işte
araba şu an 4 yasında kı gıbı..ama adamlar anlamıyor bakmadılar bile..oysa onların ellerındekı pahalı araba ıle aynı ayarda..ama kımseye laf anlatamazsın herkes kendı kaybeder
ama ustam oyle yapmadı arabayı tanıyor,bana dedıkı ustıumde ne varsa para vercem evdekı parayıda vercem hemen bana sat dıyor
bı bu ustaya bak bi bayıye bak,diyecek laf yok
bide çamurluk göcük düzeltıyorlar,kımı sokak arası ustalara yaptırır ılerıde kabarır,ama yetkılı servıs göcügü yaptımı sıfır ayarında kalıyor
adam soruyor hasar varmı eee var tabı neresı var,çamurluk gocuk tamır oldu...he o zaman 17 yasındakı arac camurluk degısmıs alınmaz
ama galerıye verınce çamurluk yapıldı dıyorsun..galerıcı bakıyor hıc bellı olmuyor aletler sıfır gosterıyor..sen demesen anlamıcaz..bakıyoruz parca sıfır duruyor dıyor
yıne ön yargı mıllete fırsatı kaybettırıyor işte
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 2 Kasım 2020; 8:46:49 >
-
17 yaşındaki araban neredeyse tamamen mekanik olduğu, elektronik konfor ve güvenlik elemanları olmadığı için bu kadar sorunsuz inan. Kaza yaptığında hava yastıklarının bile açılıp açılmayacağı şaibeli olan aracı sıfır araçlarla kıyaslamamanı öneririm.
İnsanlar bu konfor ve güvenlik donanımlarını istiyorlar ancak ikinci el piyasası malum. Bu nedenle sıfıra yöneliyorlar ama bayilerde de araç bulamıyorlar. Sıfır ve ikinci el arasında bir sonsuz döngüye giriyorlar ve hangisinde mantıklı seçenek bulurlarsa onu tercih ediyorlar.
İnsanlar neden ikinci el yatak almaz? Ya da ikinci el tabak çanak? İkinci el koltuklar var tertemiz? İkinci el giysi, cep telefonu, masa, ayakkabı neden almıyorlar ki?
Ne kadar saçma sorular...
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
bayıdekı sıfır arabaya bındım donanımsız en bos paket sonra benım 17 yasındakı arabama bındım
bayıde kı sıfır arabayı almaya gerek duymadım
konuyu o yuzden actım,bunu ancak farkı goren anlayan bılır,yanı onun dısında sacma gelır tabi
bayıdekı bos arabanın yanına 17 yasındakı cok bakımlı aracı koy ıkısının arasındakı farkı soylesın bırısı
tasarım ve bınınce verdıgı hıs dısında hıcbır farkı yok bence
soyledıgımı hak verecek kısı gelır bekleyelım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 2 Kasım 2020; 8:52:31 > -
3 seferdir az bi para koyup mantikli bir arac ile sifirliyorum. Bakim, lastik, aku, muayane ugrasmaya gerek bile yok.
2016 da 56bin tl ye leon aldim bos paket manuel benzinli. O zamanki piyasaya gore bile cok ucuzdu. 2018 de 75 bine satip, uzerine bayi kampanyasiyla 50bin kredi cekip 125bin tl ye kia sportage aldim. Hem daha donanimli ( cam tavan vs ) hem otomatik vites hem de suv e gectim. Gecen ay sportage i 241bin tl ye satip 231bin tl ye hibrit toyota chr aldim. Simdi daha donanimli ( led far, acc vs ) cok daha ekonomik bir aracim var. Hacim kaybetsem de sinifini korudum, uzerine 10bin tl de cebime kaldi. Yarin chr i satip, yeni golf ya da leon alabilsem gozumu kirpmadan yaparim. Kisacasi firsat oldukca degisime acigim, mis gibi binerim sifir aracima
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 2 Kasım 2020; 8:54:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sıfır araç temiz yatırımdır artık, ondan.
Öncelikle sizin aracınız ne kadar temiz olsa da şu an Euroncap e götürün boşuna teste sokmayalım derler. Günümüz güvenlik standartları en düşük fiyatlı araç için bile yükseldi artık. İkinci olarak herkes sizin gibi bakmıyor araca. Sadece insanların genelinin kasislere nasıl girdiğine bakın ne demek istediğimi anlarsınız. Malına iyi bakan ile bakmayanı sadece aracın kazasız olmasıyla anlayamazsınız...
-
Bizde 2012 Clio var . Babam bebek gibi bakıyor arabaya. 2015' de 30k ya almıştık şimfi 50-60 olmuş
Kendinizi güzel kandırmışsınız hocam.
Övdüğün arabaya araba Albea, kötülemek gibi olmasın ama bir çoğu taksi çıkması ve km düşürülmüş şekilde şuan satılık. Yol tutuşu yok, konfor öyle, ortalama 2006-2007 model arabalara 50-60 bin lira fiyat çekiyorlar. Yaptığı kazalar ve km'ler cabası. 50-60a Albea alacağıma 115e 2020 model sıfır km egea alınır. Ya da daha iyi bir şey. Sıfır km araç her zaman mantıklıdır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sıfır aracın 2. el araçtan daha ucuz olduğu için.
Ayrıca yeni araca daha fazla para veriyorum ama satarkende daha fazla para alıyorum.
3 sene muayene 5 sene lastik, aküsüydü, triger kayışıydı, bakımıydı uğraşmıyorum.
Şimdiye kadar hep 2. el araç aldım ama son yıllarda olan hile hurda dan artık sıkıldım.
Parası neyse verip sıfır km araç aldım. Milletin hilesiyle uğraşıcağıma veririm fazla para kafam rahat olur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kwanon
Bizde 2012 Clio var . Babam bebek gibi bakıyor arabaya. 2015' de 30k ya almıştık şimfi 50-60 olmuş2012 clio 60 bin lira mı :D hocam neredesiniz hemen bana satın , şaka bir yana maalesef şuan 2003-2004 cliolar 50 bin lira civarına satışa konuyor 45 e satılıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: bace3434bayıdekı sıfır arabaya bındım donanımsız en bos paket sonra benım 17 yasındakı arabama bındım
bayıde kı sıfır arabayı almaya gerek duymadım
konuyu o yuzden actım,bunu ancak farkı goren anlayan bılır,yanı onun dısında sacma gelır tabi
bayıdekı bos arabanın yanına 17 yasındakı cok bakımlı aracı koy ıkısının arasındakı farkı soylesın bırısı
tasarım ve bınınce verdıgı hıs dısında hıcbır farkı yok bence
soyledıgımı hak verecek kısı gelır bekleyelım
hocam yanlış anlamayın ama sizinki de fakir avuntusu gibi bir şey oluyor. eğer bütçeniz müsaitse bir tane c segment araba kiralayıp uzun yola çıkın. memleketinize falan gidip gelin. en kısa zamanda albeayı satmak isteyeceksiniz o arabanın konforunu, performansını ve sürüş dinamiklerini gördükten sonra.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 2 Kasım 2020; 17:30:58 >
-
güvenlik, sorunsuzluk, garanti. başka bir sebebi yok.
-
eşek niyetine kullanılıp, ırzına geçilmiş araba kullanmak istemediğimiz için olabilir mi
-
Bu sorunun orjinali ve gelişmiş ülkelerde kabul gören hali “neden ikinci el araç alınır ki ?”
Tek cevabı da insanların marka merakı, sıfır bütçe araba yerine eski lüks araba tercihi. Alınan risklerin farkında olmamak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yuh o kadar olmuş mu. Ben bir kac ay öncesinden bahsediyorum.
2 yıl önce bu soruyu bende sorabilirdim. Ama şu piyasada ben bu soruyu tam tersi olacak şekilde sorardım
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
17 yaşındaki araban neredeyse tamamen mekanik olduğu, elektronik konfor ve güvenlik elemanları olmadığı için bu kadar sorunsuz inan. Kaza yaptığında hava yastıklarının bile açılıp açılmayacağı şaibeli olan aracı sıfır araçlarla kıyaslamamanı öneririm.
İnsanlar bu konfor ve güvenlik donanımlarını istiyorlar ancak ikinci el piyasası malum. Bu nedenle sıfıra yöneliyorlar ama bayilerde de araç bulamıyorlar. Sıfır ve ikinci el arasında bir sonsuz döngüye giriyorlar ve hangisinde mantıklı seçenek bulurlarsa onu tercih ediyorlar. İnsanlar neden ikinci el yatak almaz? Ya da ikinci el tabak çanak? İkinci el koltuklar var tertemiz? İkinci el giysi, cep telefonu, masa, ayakkabı neden almıyorlar ki? Ne kadar saçma sorular... |
Kendinizi güzel kandırmışsınız hocam.
|
Övdüğün arabaya araba Albea, kötülemek gibi olmasın ama bir çoğu taksi çıkması ve km düşürülmüş şekilde şuan satılık. Yol tutuşu yok, konfor öyle, ortalama 2006-2007 model arabalara 50-60 bin lira fiyat çekiyorlar. Yaptığı kazalar ve km'ler cabası. 50-60a Albea alacağıma 115e 2020 model sıfır km egea alınır. Ya da daha iyi bir şey. Sıfır km araç her zaman mantıklıdır.
|
Herkes sizin kadar şanslı değil.ben 5 tane ikinci el araç aldım sözde temiz, 2 si ilk sahibinden.hep sorun yaşadım.birdaha asla almam.
|
3 seferdir az bi para koyup mantikli bir arac ile sifirliyorum. Bakim, lastik, aku, muayane ugrasmaya gerek bile yok.
2016 da 56bin tl ye leon aldim bos paket manuel benzinli. O zamanki piyasaya gore bile cok ucuzdu. 2018 de 75 bine satip, uzerine bayi kampanyasiyla 50bin kredi cekip 125bin tl ye kia sportage aldim. Hem daha donanimli ( cam tavan vs ) hem otomatik vites hem de suv e gectim. Gecen ay sportage i 241bin tl ye satip 231bin tl ye hibrit toyota chr aldim. Simdi daha donanimli ( led far, acc vs ) cok daha ekonomik bir aracim var. Hacim kaybetsem de sinifini korudum, uzerine 10bin tl de cebime kaldi. Yarin chr i satip, yeni golf ya da leon alabilsem gozumu kirpmadan yaparim. Kisacasi firsat oldukca degisime acigim, mis gibi binerim sifir aracima |
hocam yanlış anlamayın ama sizinki de fakir avuntusu gibi bir şey oluyor. eğer bütçeniz müsaitse bir tane c segment araba kiralayıp uzun yola çıkın. memleketinize falan gidip gelin. en kısa zamanda albeayı satmak isteyeceksiniz o arabanın konforunu, performansını ve sürüş dinamiklerini gördükten sonra. |
Arkadaş yeni araba alacak parası yetmemiş. Kendisini avutuyor destek bekliyor.
|
boş konu acmyın |
Sıfır aracın 2. el araçtan daha ucuz olduğu için. Ayrıca yeni araca daha fazla para veriyorum ama satarkende daha fazla para alıyorum. 3 sene muayene 5 sene lastik, aküsüydü, triger kayışıydı, bakımıydı uğraşmıyorum. Şimdiye kadar hep 2. el araç aldım ama son yıllarda olan hile hurda dan artık sıkıldım. Parası neyse verip sıfır km araç aldım. Milletin hilesiyle uğraşıcağıma veririm fazla para kafam rahat olur. |
Benzer içerikler
- opel grandland yorumları
- eas akü yorum
- kış lastiği buzda kayar mı
- atmosferik arabaya yazılım atılır mı
- fiorino bagaj kilidi arızası
- akü markaları
- togg ortakları ayrıldı
- ford fiesta sıfır
- kia ev5
- seat ateca 2024 fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X