Şimdi Ara

Otomobil İlan sayısı hergün artıyor ama fiyatlar inmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen 1 2 hafta sarı sitede oto ilan sayısı 460 bindeydi, o günden bu yana hergun 1 2 1 2 artarak 521 bin küsür oldu, hergeçen gün sayı artıyor ama fiyatlar hala taş gibi duruyor :) tofaş arabalardan dolayı fiyatlar inmiyor :) leş gibi arabalar 800 den başlıyor. dolar artsa 1000 olacak ama kimse bişi alamayacak, millet zaten fakir. al satçılar birbirine çaka çaka durur artık. ben de alıcam ikinci araba için ama leş gibi arabalar dünya para.
    tmm sakinim :D

• fiyatlar hala olması gereken yerde değil sıfır araç sorunu da kalmadı gibi bir durum var, 2.eldekiler direniyor ama araçları da o fiyatlardan satamayacakları belli favoriye aldığım ilanlar durmadan 1-2 bin tl arası indirip çıkarıyor maksat fava alanlara uyarı gitsin :)

yani şu zamanda 1 milyon civarına bolca sıfır araç var hatta kampanya indirim falan 900-950 binlere de bulunuyorken 2.ele kim gidip 800 bin versin aynı sınıf aynı tip araçlar, balon şişti balon şişerken alanlar şimdi de balonun daha çok şişmesini bekliyor ama o iş olmaz artık

• Düşürecekler fiyatları alışacaklar bu duruma seve seve
  • Bu devirde bir şeyin fiyatı düşsün diye beklemek hata. Seçimin ilk turunun bir gün öncesinde acele şekilde araç almak için araştırma yaptım. Gözüme kestirdiğim ilk aracı 280'e aldım (96 model toyota corolla 1.6 gli). Araba temiz, o günün şartlarında aynı aracı 250-260'a bulmanız mümkündü. Ama ben aceleye getirip aynı gün almak istediğim için o farka razı geldim, şu anda fiyatı 400'e dayanmış durumda.

Şu an 200 lira param olsa gider 180-190'a şahin bulup alırım, nasıl olsa her zamanki gibi artacak :) Bu koşullarda araba fiyatları düşmez, anca piyasa biraz durulur sonra geri çıkar :D

• Açıkçası benim de ilanda aracım var ancak aracımı sattığımda hala 2. el fiyatı 0 fiyatından daha yüksek istenen araçlar listeleniyor.

Herkes bir yem atmış ya tutarsa diye ancak özellikle 1 milyon ile 1.2 milyon arası araçların satışı inanılmaz durmuş durumda.

Bu bantta herkes 100 150 fazla veririm iyi kötü bir 0 araç alırım diyor.

• Ben bugün piyasaya baktım baya da düşmüş daha da düşecek belli bir ay önce 600-700k yazılan arabalar 400-450k lara düşmüş yani.

• acil para ihtiyacı olan dışında kimse malının fiyatını düşürmez.

piyasa düşer diye bekleyen boşa bekler. piyasası düşen bir araç takip ediyorum, yüzde 5 düştü anca.

benim arabamın piyasası 500 lirayı gördüyse acil olmadığı sürece o aracı 450 ye satmam. acil ihtiyacı olan bir iki kişi bulursanız fiyat düşürüp alabilirsiniz. geri kalanlar aracın piyasasının tekrar 500 e çıkmasını bekleyecektir. o fiyatta diretecektir. ihtiyacım yoksa niye fiyatı düşüreyim ki ? nasıl olsa dolar yıl sonu tahmini var elimizde, her şeyin fiyatı artacak en az yüzde 10 daha seçime kadar. geri 500 olacak o piyasa.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

fiyatlar hala olması gereken yerde değil sıfır araç sorunu da kalmadı gibi bir durum var, 2.eldekiler direniyor ama araçları da o fiyatlardan satamayacakları belli favoriye aldığım ilanlar durmadan 1-2 bin tl arası indirip çıkarıyor maksat fava alanlara uyarı gitsin :)

yani şu zamanda 1 milyon civarına bolca sıfır araç var hatta kampanya indirim falan 900-950 binlere de bulunuyorken 2.ele kim gidip 800 bin versin aynı sınıf aynı tip araçlar, balon şişti balon şişerken alanlar şimdi de balonun daha çok şişmesini bekliyor ama o iş olmaz artık

• İkinci elde fiyatlar ortalama %8 ila 10 arasi geri cekildi suan. Lakin halen yeterli değil. Şuan ki kurlara göre halen ortalama %10 köpük var.
  • Togg veya bir başkası eğer 500k civarına ufak bir şehir otomobili yaparsa köpük bal biter.
    Şuanda zaten al sat işinin umugunu sıktı devlet para kazanan kazandı çekildi küçük bir kısmı da battı
    Para borsaya vadeye akıyor su anda,böyle devam ettiği sürece ikinci elde yaprak kimildamaz
  • İkinci el fiyatları %7 - %10 kadar düştü.

Sıfır fiyatları düşmediği sürece ikinci el fiyatlarındaki düşüş çok sınırlı olur.

• faizler arşa çıktığı için bu zamanda insanlar araçlara yönelmeyi bıraktı. fiyatların geri gelmeme sebebi satıcıların alınan fiyatların altına düşmek istememesi. çünkü alıştılar yüksekten satmaya. ihtiyacı olan düşürüp anca satabiliyor. bu bir süre daha devam eder böyle. ama sonunda illaki düşecektir.

2 hafta önce egea ilan sayısı 7 bindi. şimdi 19 bine dayandı. bu sadece takip ettiğim araçların sayısı. diğerleri de aynıdır.

sıfır araçlara sürekli indirim ve kampanya yapılıyor. elinizde paranız varsa anında araç var gelin diyorlar. ayrıca filolar sürekli yaşı gelen aracı piyasaya sürüyor. stoklarda saklanan araçlar da elde kaldığı için piyasaya sürüldü. (beter olsunlar)

4 ay önce 720 den ilana koyduğum egea mı 680 e anlaşarak sattım. şu sıra araba bakıyorum ama sürekli bildirim geliyor fiyat düştü diye beklemedeyim. beklerken de altında değerlendirmek istedim.

ocak şubata kadar bakalım neler olacak

• Arabanın artık yatırım olarak bi getirisinin olmadığını ve kapıda yattıkça zarar yazdığını gördüklerinden, hepsi satışa girdi.

Araca İhtiyacı olan, halen aktif kullanan fazla yoktur bunların içinde, olanda model yükseltme peşindedir.

Halbuki, aylarca fiyatta inat etmeyip, satsalar, faizden bile, düşürdükleri fiyatı, bi kaç ayda çıkarırlar, böylece piyasa ucuzlar, araca ihtiyacı olan da uygun fiyattan aracını alır.

Oluşan piyasayla inatlaşmanın kimseye faydası yok, alana da zarar satana da zarar, zaman geçtikçe mecbur fiyat kıracaklar, çünk arz fazlalaştı, alan daha seçici olacak.
  • Allahını sevdiği kuluymusum bir ay önce 2019 corollayi 980 bine sattim şimdi sifir corolla 1 milyon
    Sifir düşerse 2. El de düşer genelde aracını yenilemek isteyenler satıyorlar onlar da fiyat düşmek istemiyorlar ama ödeme günü gelen sıkışıyor fiyat kirip veriyor yakalamak zor
    Fiyatlar düşer diye bekleyenlere kötü haberim var yılbaşında yuzde 50 zam var bu herseye zam demek ekmek 7.5 liradan 10 lira demek örneğin bugün 600 olan egea 750 -800 lira demek dövizin yukarı yönü sıfırın yukarı gitmesi ülkedeki enflasyon kira fiyatları derken kaçınılmaz son ytd...
  • Onyargisiz kullanıcısına yanıt

Chery bile fiyatlarına zam yaptı

• İkinci el piyasasi o kadar durgun ki... Bu fiyatlar hala çok yüksek.
  • Araba yatırım aracı olmaktan çıktığı için artık eskisi gibi talep olmayacak. Eskiden ayda 100 bin TL üstüne koyuyordu arabalar. Herkes 2., 3. arabayı almaya çalışıyordu. Şimdi araba fiyatları aynı kaldı fakat faizler aylık 50 bin TL getirir oldu. Üstüne bir de fiyatlarda kampanya ile stokta bekleyen araçları elden çıkarma kaygısı düşünce piyasa aşağı yönlü oldu. Bundan sonraki süreçte örnek olarak 1 milyona adam 2020 model araç alacağıma sıfır araç alırım diyecek. 2020 model aracı olanlardan ihtiyacı olanların bir kısmı daha uygun fiyata satmak zorunda kalacak aynı arabaya kimse daha fazla vermek istemediği için diğer satıcılar da düşürecek. Kredilerin kısıldığı, faizlerin bu şekilde devam ettiği ortamda otomobil fiyatlarının yakın zamanda artması mümkün değil. Piyasayı belirleyen her zaman arz ve taleptir.
  • Nasıl düşmüyor ya?Bal gibi de düşüyor.Favoriye eklediğim ilanlardan hergün 10 tane fiyat düştü bildirimi geliyor.Kimisi 5 kimisi 10 kimisi 15 kimisi 30000 tl fiyat kırıyor.800 den 710 a düşüren var.
  • Dün bir passat birden 80bin fiyat kırdı ki kırmamış hali bile uygundu. Indirime rağmen hâlâ satışta
  • Satmayın bekleyin siz, aylık 20-25k faizi boşverip aylarca bekleyin 5 ay sonra aldığınız fiyatın üstüne 10K koyup satarsınız kâr yaptım dersiniz Vakit bol acele etmeyin
  • fabrizo kullanıcısına yanıt

Yav dostum 900 950 ye 2015 passat almayı düşünen bir insan aaa sıfır araba dolu bayilerde gideyim de bayon alayım kendime der mi sence ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.