Üretimi kasımda yüzde 66, 11 ay sonunda yüzde 41 düşen Tofaş, geçen hafta 687 kişiyi işten çıkardığını açıklarken, 2024 yılı toplamında bu sayı 1300e yaklaştı. |
SIFIR ARAÇ FİYATLARI - TEKLİFLERİ - STOK BİLGİSİ PAYLAŞIMLARI 2024 (16707. sayfa)
-
-
Bu iş telefon şarjı gibi.
Xiaomi 90-120w ile artık cihazlarını şarj ediyor ama iphone büyük çoğunluk 25w Samsung hala 45w..
Xiaomi için de kendi şarj cihazı dışında bu max şarjı vermiyor size voltaji versenizde..
Araba da öyle, 800v şarj desteği olabilir ama kaç tane isyasyonda 800v desteği var ona bakmak gerek..
Aynı aracı 800v yerine 400v istasyonda şarj etseniz 30-35dk yerine 20-25dk ya düşüyor sure. Evet güzel ama pratikte ne kadar anlamı var, bence yok..
Optimum şarj altyapısı şu an 400v..
Hele dediğiniz gibi ülkemizde ortalama şarjda alınan güç ler tartışılır..
800v Un faydası başka ne olur, daha ince kablolar daha verimli bir elektrik altyapısı ile daha uzun menzil sunar. Fakat birebir aynı araçta 400v 800 v mimarisi kullandığımizda bu menzil farkını göz ardı edebiliriz zira günlük kullanımda ciddi fark olmayacak..
Aynı paraysa 800v alırım ilerisi için istasyonlar yayginlasir vs. Ama işimi gören 2 araç için sadece 800v diye fazla para vermem.. Konunun özeti bu.. Para cokomel.
-
Her bakımda süzgeci nasıl kontrol edecek. Süzgeci kontrol etmek için karter’in sökülmesi gerekiyor.
-
Az önce yaklaşık 7-8 bayiyi aradım hiçbirinde alpine yok. Bir tanesi 1235 e turuncu var dedi onun da rengini istemedim -
Yahu bu Psa'nın sorununu bazı üyeler ne kadar normalleştirmeye çalışıyor. Muhtemelen bunların çoğu ST. Biraz sık kontrol edeceksiniz hepsi bu deyip masumlaştırmaya çalışılıyor. Geçen de biri 'O kadar büyütmeyin canım, en kötü senaryo kayış kopar' yazdı. Başta şaka sandım ama bu arkadaşlar ciddi. Trigerin kopmasından daha kötü senaryo var mı deyip görsel ekledik. Sonra sessizlik oldu. DH'yi satış temsilcileri ele geçirmiş durumda, ellerindeki sorunlu ve tutmayan araçları kaktırma derdindeler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axolotl86 -- 16 Aralık 2024; 11:53:5 > -
normal değil tabi ki sorun sorundur lakin dünya bizdeki gibi panik yapmıyor hocam :) var herhalde bir bildikleri. adamların talebe yetişmek için ek farbrika kurduğu bir motor 1.2.. patlıyor çatlıyor olsa bu yatırıma girecek kadar "aptal" olamazlardı diye düşünüyorum.
sizin tabiriniz ile "ellerindekini kaktırma " söz konusu olsaydı, 1.2 motoru artık üretmiyor olmaları gerekmez miydi ? düz mantık düşündüm sadece..yine "tutmayan" dediğiniz araçları ciddi yüksek adetlerde satıuyorlar. bu "tutmadı" demek için kaç adetin altında kalması gerekiyor satışların mesela :)
not: amacım sorun yok demek değil. marka da babamın oğlu değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 16 Aralık 2024; 11:57:11 > -
evet bana da ay sonuna doğru gelecek denmişti, siyah renkti sanırım. alpine bulmak zor. yeni yıla sarkma ihtimali yüksek. aslında turuncu çok cırtlak durmuyor, metalik gibi ama kişisel zevkinizdir bir şey diyemem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnsnc -- 16 Aralık 2024; 11:57:0 > -
1270 civarına Skoda Fabia 1.0 Premium fiyatı veriliyor. Ya da Ibiza 1.0 Fr 1290 tl. İkisinden birini tercih ederdim. -
Merhaba, c4x için güncel fiyat alan var mıdır? Kredi kampanyası sıfır faiz vs var mı ? Teşekkürler. -
Psa da Vw'nin Dsg fiyaskosu gibi mimlendi. Güncel 1.2'lerde sorun yoktur belki ama olası kritik problemlere yumuşak yaklaşılmasını anlamıyorum. -
Aman arkadaşlar şu kış lastiği işinden kaçmayın...
Bacanak arabayı kaydırmış çarpmış inat etti yaz lastiğiyle 3 derecede yol gitti...
Şimdi kaç ay parça beklicek Allah bilir...Allahtan kendilerine birşey olmadı...
Bana laf sokuyordu 40,000 lira para verdim diye...
-
Triger seti 2500 tl. 40.000 km de 1 defa değiştirirseniz yeterli. Çok da önemli bir sorun değil. Süpriz değil çünkü. Maliyeti de düşük. -
büyük geçmiş olsun. konusu açılmışken kış lastiği tercihiniz hangi markadan olmuştu?
-
Dsg ile 1.2 deki konu bambaşka yalnız. Dsg halen (kuru tip) sorunlu. Azalmış olsa da yapısı gereği bu sorun riski mevcut.. 1.2 de 3 farklı durum var.
1) eski yağ eski kayış (esas sorun yaşanan 2022 öncesi)
2) yeni yağ yeni kayış (bunlarda sorun dramatik az)
3) 1.2 hibrid (motor %30 oranında farklı yapıda, kayış yok zincir var)...
İlk ve ikinci senaryo için Derseniz ki ben sürekli bununla stres yaşayamam, üçüncü bakımda Trigger değiştirin garanti olsun.. Maliyeti bir şey değil.. Bu noktada ben de abartacak bir şey göremiyorum açıkçası..
Sürekli sabah akşam motoru kontrol etmelisiniz ha patladı ha patlayacak gibi paranoyak bir durum yok bundan bahsetmek istedim.. Ha ben 40bin de neden Trigger değişeyim kardeşim derseniz ona bir şey demem..tercih meselesi. Ben de kuru tip dsg üste para versen almam ekranda sanziman arızasi ışığı yandığı an geçmiş olsun çünkü... Benim fikrim ikisinin çıkardığı maliyet çok farklı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 16 Aralık 2024; 12:5:43 >
-
Hangi bayi veriyor dün akşam aradım sadece siyah var o da 1.290dedi fabia için -
Hocam 2022 sonrasında hiçbirine gerek yokki. Kompozit kayışa geçilmiş, avrupada 180.000 km'ye kadar garanti verilmiş motora, 90.000 km ya da 6 senede bir kayış değişecek, malzeme değişti, yenilenmiş kayışla sorun yaşayan henüz duymadım, netedeyse 3 sene olmuş 100.000'e ulaşmış bayaa bir araç vardır,
Ha sorun yaşayan duyulur soylenmezse o ayıp, Lakin şu anda ciddi bir sorun gözükmüyor. Satış sayısına bakarsak 2022 sonrası halen sorun yaşayan varsa duyardık diye düşünüyorum. 2022 öncesi alanlarda 50.000 km'de yeni trigere geçsinler bence zaten psa bunu ücretsiz yapmalıydı lakin Türkiye'de servisleri yetersiz. Servisler zaten berbat psa ekstra berbat,
-
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160235528
Esenler Avek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axolotl86 -- 16 Aralık 2024; 12:7:4 > -
Fabia vs de var da hocam
mesela c4 1350 lere gelmiyor kredi çekmek gerekiyor o zaman fiyat değişiyor
-
ben goodyear ultragrip aldım çok memnunum...
-
O sebeple sorun çözülür çözülmez (zaten çözülmedi) PSA 1.2 hybrid ile zincire döndü :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEVENİNTEORİ -- 16 Aralık 2024; 12:10:54 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X