Merhaba sevgili dostlar, Almak istediğim iki araba var: İlki boyasız değişensiz 23 binde. Ancak tavanında boyaya işlemiş 9-10 tane kuş pisliği lekesi var. Pasta cila ile de geçmesi mümkün değil. Bunun yanında arka koltukta da büyük bir sigara yanığı mevcut İkinci araç yine boyasız değişensiz ancak 49 binde. Bu araçta kozmetik olarak hiçbir sıkıntı yok. Araç modelleri, yılları, donanımlar vs her şey aynı. İkinci araç ilkinden 15 bin lira kadar daha pahalı. İlk araba daha düşük km ve ucuz olsa bile tavandaki kuş pisliği yanıkları beni tedirgin etti. Sizce hangi araç daha mantıklı seçim olur Not olarak araca 2-3 yıl biner yıllık en fazla 6-7 bin km biner sonra satıp model yükseltirim gibi bir planım var. |
Tavanı Kuş Pisliği Olan Araba Alınır mı
-
-
Ağır hasar kayıtlı olsa yine alınır ama kuşun .ıçtığı araç alınmaz...
-
İleride boya gerektireceği için mi öyle diyorsun hocam
-
Selamlar. Bahsettiginiz kus pisliği lekelerinin boyasiz çözümü muhtemelen mümkün degil. Hem kullanırken sizi rahatsız edecek hem de ileride satmak istediğinizde onunuze onemli bir engel olarak çıkacak. Ote yandan kus pisliğinin vernige ve boyaya verecegi zarari bile umursamayan birinin, arabasının görünmeyen kısımlarına verdiği zarar da meçhul. Sigara yanigida var demişsiniz. Kiralama arabasi da olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 20 Eylül 2024; 11:55:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dalga geçiyor hocam :) Kuş pisliği için 2 katı km deki araç daha pahalıya alınır mı :)
-
Benim araç siyahtı tavanda 1 2 tane kuş pisliği vardı, gelen adam bakmadı bile. Bazı şeylere aşırı takılıyoruz.
-
Mesela ben tavandaki kuş pisliği yanığına takılmam. Ha tabi hatasız parası da vermem, altını üstünü konulur anlaşırsam alırım. Ama kafaya takılmaz. Aşırı bir boya takıntısı var ülkede. Onarımlar yetkili kişilerce sıfıra yakın onarım yapıldıkça benim gözümde problem yok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kuş pisliklerini yalamadıgınız sürece sorun olacağını sanmıyorum
-
Araç PSA(pejo-citroen-opel) grubu modellerinden biri sanırım . Yeriniz de olsam bu markalardan hiç birinin aracını almazdım . Boyaları çok dandik oluyor. Yıkarken bile boya sökülebiliyor.
Bir çok arkadaş ile aynı fikirdeyim "kuş pisliği" izi varsa alınmaz.
Özellikle siz o arabadan uzak durmalısınız...
Satıcı ile anlaşılır, ince zımpara ve pasta yaptırılır hepsi değilsede bayaa bir kismi geçer, Sonra wax boya koruma yapılır. İyi bi usta ısı le uygulama yapar dikkatli bakilmazsa görünmez hale getirir.
Ha vernik tamamen yandı ise iyi bir yerde fotoğraf çekilir lokal boya yapılır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 20 Eylül 2024; 18:8:27 >
Efendiler, kuş pisliği boyaya zarar vermez. Bu safsatadır, uydurmadır.
Kuş pisliği esasen şifadır. Taylor Swift bile yüzüne kuş dışkısı sürüyor.
En dandik kuş pisliği yüz kremi 600 TL'den başlar kozmetik sektöründe.
www.amazon.comAmazon.com : Uguisu Poo Clarifying Mask : Beauty & Personal Carehttps://www.amazon.com/Uguisu-Poo-Clarifying-Mask/dp/B08NP8N1VY
Türkiye'de zaten kuşların nesli tükeniyor, 5 sene sonra serçe diye bir kuş olmayacak. İngiltere'de koruma altındalar hatta.
Araç düz boya ise zaten güneş yanığı olmaz. Vernikli boya ise (metalik) seramik kaplama ile yenilenebilir. Yeni araçlarda sorun değildir.
Kuş pisliği de boyayı kaldırmaz. Memlekette kuş kalmamış zaten.
Hatta 10-15 senelik arabalarda bile kurtarılabiliyor ama VW, Audi gibi arabalarda o yıl kullanılan sağlam vernikler boyaya işlediği için vernik terk etmiyor boyayı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EC8695C07 -- 20 Eylül 2024; 18:21:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Şu ikilemde temiz aracı tercih ederim. Zaten yılda yaptığınız km az olduğu için 2 3 yıl sonra sizin aracınız da o düşük km gibi "yaşına göre düşük km'li" kıvamına gelecek. Aklınızı kurcalayan kozmetik kusur da olmayacak.
-
Psa mı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yaş ortalaması 15 heralde dersinize çalışın yavrularım yoksa kuş pislikli arabayı rüyanızda görürsünüz. Konuya gelicek olursak kozmetik benim için önemli olduğundan kuş pislikli ezikli vuruklu araba almamda binmemde düzelmez çünkü. Gamzeli dolu hasarı olsa neyse göçükçü yapar verirde kuş pisliği hemde 10 tane alınmaz.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Kuş pisliklerini yalamadıgınız sürece sorun olacağını sanmıyorum |
Selamlar. Bahsettiginiz kus pisliği lekelerinin boyasiz çözümü muhtemelen mümkün degil. Hem kullanırken sizi rahatsız edecek hem de ileride satmak istediğinizde onunuze onemli bir engel olarak çıkacak. Ote yandan kus pisliğinin vernige ve boyaya verecegi zarari bile umursamayan birinin, arabasının görünmeyen kısımlarına verdiği zarar da meçhul. Sigara yanigida var demişsiniz. Kiralama arabasi da olabilir. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X