Şimdi Ara

Tavuk yemekten bikmadiniz mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli dostlarım vücut geliştirmeye başlamayı düşünüyorum lakin bir yandanda diyorum ki boşa zaman ve para kaybı cunki ben bir ömür hergun haşlanmış tavuk yemem abi. Devamlı yemek yerken bunda kaç gram protein var acaba diye düşünmek üstelik bunu bir omur yapmak büyük bir hapishane gibi geliyor bana.

Araştırmalarıma gore vücut agirliginin 2 kati kadar protein almak gerekiyormus 80kg bir insan hergun 160 gram proteini nasıl alsın abi. Bakıyorum gidalardaki protein oranlarına felan imkansız yani. Zaten çoğu insanda protein tozu kullanıyor . Hadi 1 sene bu sporu yaptık kaslar oturdu felan değişim oldu. E tamamda bu kasları korumak içinde mi devamlı 160 gram protein alıcaz ? Mesela 80 gram protein aldık yokmu oluyor o kaslar eriyor mu balon gibi ?

Hic pide yemiyormusunuz? Börek baklava yemeden bir omur nasıl geçer ? Arada bir de olsa yenmez mi bunlar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Haşlanmış tavuk yemen gerekmiyor istediğin gibi pişir öyle ye. Ayrıca yediğin 100 gram makarnada bile en az 10 gram protein var günde 400-500 gram tavuk yediğinde hayli hayli almış olursun. Baklava pide hepsinden yiyebilirsin önemli olan her gün değil haftada 1 falan gibi aralıklarla yemen.

• Aslında bu başlık altında değişik tavuk tarifleri paylaşmak mükemmel olurdu. Ben genelde kızartıyorum tavuğu üzerinedir fitgrainsin çeşitli baharatları var onlardan döküyorum akıp gidiyor 💪🏼

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben 4.ayi doldurdum şuan hala bıkmadım açıkçası. Ama araya farklı şeyler sokuyorum tabiki. Gün geliyor 200-250 Gram protein aldığım oluyor. Yani 600 Gram tavuk yedim yeter diye birşey yok.

Mesela Ağır bir antrenman Günü

250 Gram Yumurta 350 Kalori 30 Gram protein

600 Gram tavuk 600 civarı Kalori 120 Gram Civarı protein.

150 Gram Proteine ulaştın ama Kalori açığı fazla. Sonrasinda Karışık Sebze

Salata

Beyaz peynir

Yulaf

Kaşar peynir

Yogurt vsvs. Hala olanak çok. Kaldiki Tavuğu Binbir çeşit şeyle karıştırmak mümkün.

Haşlanmış Tavuk + Salata ile karıştır ye.

Tavuk Sote yap ye

Kızartma yap ye.

Kızart ve Acı Sos ile karıştır ye.

Tavuk Kızartma içine Fransız, İtalyan, Çoban, Asya, Mexico gibi Dondurulmuş Sebze karışımı karıştır ye.

Kızartma Tavuk +Patentes kızartması

Kızartma Tavuk +Makarna

Kızartma Tavuk +acı sos +Pilav

Kızartma Tavuk +Patetes Püresi

Kızartma Tavuk +Dilimlenmiş Gouda peynirin içine Sar ye.

Alternativ Çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cosmos2999 -- 4 Aralık 2018; 2:52:50 >

• Bir kere 80 kilo birinin 160 gr protein almasına gerek yok. O hesap yağsız kas kütlesi x 1,5 2 arasıdır. Sen 120 alsan rahat yeter. Ben 85 kiloyum protein kaynağı olarak günlük 5 tam yumurta 350 gr. kemiksiz et yiyorum. Dikkat et et yazdım. Tavuk olur balık olur kırmızı et olur hindi olur. Tavuğun göğsü olmak zorunda değil budu var kalçası var kanadı var. Alternatif çok. Ayrıca sadece tavuk göğsü ile 10 ayrı yemek yaparsın 10'u da birbirinden farklı olur. Misal son günlerde kuşbaşı hindi göğüs ile tatlı kırmızı biberi soteliyorum üstüne krema ve mago köri sos ekliyorum on numara oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semavi7 -- 4 Aralık 2018; 12:40:1 >
  • Suan Sayrem tavukcuda oturuyorum 1.5 hashasli tavuk siparisi verdim tabagi bilirsiniz uzun, salatasi makarnasi ve soslu tavuk izgara parcalari.. porsiyonu 18 tl, tam sporcu yemegi

• Suan Sayrem tavukcuda oturuyorum 1.5 hashasli tavuk siparisi verdim tabagi bilirsiniz uzun, salatasi makarnasi ve soslu tavuk izgara parcalari.. porsiyonu 18 tl, tam sporcu yemegi

Tavuk yemekten bikmadiniz mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 4 Aralık 2018; 18:46:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Niye yumurta yiyemiyorum
    12 yıl önce açıldı
    Horoz eti yenir mi ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hergün haşlanmış tavuk yemene gerek yok kızartmada yiyebilirsin,balık yiyebilirsin,kıyma yiyebilirsin bir çok alternatif var.Kilonun 2 katı almana gerek yok ben 4 yıldır yapıyorum bu sporu ilk 2 sene kilom kadar anca protein almışımdır son 2 senedir de 1.5 katı alıyorum ve gelişim gayet iyi..Mesele günlük makro hesabı yapmak belirli gramın üstünde yağ,şeker almamak.Senede 2 3 yarışmaya katılan biri olmayacaksan tatlı vesaire de yersin haftada 1-2 sorun yok.Sadece vücutta su tutuyor fastfood tarzı yemekler,içindek sodyum ve potasyumdan dolayı.Tabii genetiğinede bağlı kan basıncı yüksek bir bireysen çok kolay su tutmazsın..Yani bu kadar kasmaya gerek yok abartmadığın sürece günlük hesabını yaptığın sürece...
  • Ben 6 aydır fitness yapıyorum arnold gibi olayım diye bir derdiniz yoksa günlük kilo x 1.2-1.5 gram fazlasıyla yeterli boy 1.81 kilo 80-85 kg arası değişiyorum (kilo yerinde durmuyor) bazı günler 80-100 gram bazı günlerde 125 gram civarları protein aldığım oluyor 6 ayda bayağı ölçüler gelişti.
    Yemek olayına gelince maalesef ya tavuk ya kırmızı et ya hindi vs vs bir şekilde hayvansal protein olmak zorunda ,bitkisel proteinlerde amino asit yapıları mutlaka eksik oluyor ,vicudun dışarıdan almak zorunda olduğu tam protein kaynakları malesef sadece hayvansal gıdalarda var.

Zaten size ters ise başlamazssınız olur biter.Para veya zaman kaybı meselesi kişiye göre değişir. bu işi sağlık için yapıyorum ve çok faydasını gördüm

• Bıkmıyorum çünkü maksimum haftada bir yiyorum.

Aslında haftada maksimum 4 veya 5 öğünüm et içeriyor.

Yarı vejeteryan gibi yaşıyorum. Beslenmemin temel taşları baklagiller, süt ürünleri, tahıllar, meyveler, sebzeler, kuruyemişler. Bir günde bitkisel proteinler dahil kilo başına 1 gram protein anca alıyorumdur. 72 kiloyum ama yağ oranım düşük olduğu için daha iri gözüktüğüm söyleniyor, özellikle poz verince. Hedefim büyümek değil kiloyu koruyup vücut kompozisyonumu iyileştirmek olduğu için bana kafi geliyor. Büyümek isteyenler için yetmeyebilir tabi.

• Kilo başı 2 gram protein gerektiği efsane mi kanıtlayan çalışma var mı abartı gibi geliyor 3 gram diyenler bile var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.