Şimdi Ara

Tıp'ta 4 Ortalama Yapmak (Güncellendi: Yaptım ve Çapaya Geçtim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
105
Cevap
18
Favori
16.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üst Edit: Geçen yoğun ve stresli bir senenin ardından 4 ortalama yapabildiğimi ve Çapa'dan kabul aldığımı mutlulukla duyurmak isterim gençler
    Daha yeni başladım ve gerçekten tıp okuduğumu hissediyor ve doktorum diyebiliyorum. Özelde geçirdiğim 2 senede ne hasta gördüm, ne hastane görebildim ne de klinikle ilgili herhangi bir şey öğrendim. Buraya geldim ve ilk komite Semiyoloji denilen, eski okulumda olmayan ve tamamen klinikle alakalı olan bir komite. İlk sınavını olduk ve güzel bir tokat yedim, çünkü daha stetoskop kullanmayı ve nabız ölçmeyi dahi bilmiyorum. Buradaki öğrenciler ise 2 yıldır hastalar ile iç içe ve daha şimdiden 2 ay kadar zorunlu staj görmüşler. Üstelik tüm hastane fakülte içinde olduğundan ve üniversiteye ait olduğundan kendi hastanelerini istediklerini gibi kullanabilirler. Hocalar sürekli adreslerini veriyor gelin endoskop yapalım gelin hasta muayene edelim görün öğrenin diyorlar.
    Bu ilk komitede hasta-doktor ilişkilerini, muayeneleri detaylı bir şekilde öğrendik. Hasta odaya girer girmez başlayan muayenede hastayı gözlemlemeye, anormallikler ve patoloji bulmaya çalışıyoruz. Şikayeti olan bölgeyi inspeksiyon yani göz ile muayene ederek neler bulabileceğimiz, bunların ne anlama gelebileceğini tek tek tüm dahili bölümler için gördük (Göğüs Hastalıkları ve Kardiyolojiden sağlam tokat yedim). Devamında palpasyon ve perküsyon ile neler bulabileceğimizi, bunların ne anlama geleceklerini öğrendik. Öskültasyon ile ne tür sesler duymamız gerektiğini, ne tür seslerin ne tür patolojileri hatırlatması gerektiğini gördük. Bir de pediatri ve geriatri versiyonları var tüm bu gördüklerimizin. Normalde patolojik diyebileceğimiz lakin bir yenidoğanda ya da çocukta olması fizyolojik olan bulgular var, aynısı yaşlı insanlar için de geçerli. Şu 3 haftada eski üniversitemin 2 yılından çok daha şey öğrendim
    Örneğin eski okulumdakiler şu an 7/24 teorik ders görürken ben haftanın 2 günü pediatri, 2 günü dahiliye, 1 günü romatoloji kliniklerine gidip hasta görüyorum ve bizzat doktorlardan eğitim alıyorum. Hocalarımız derse gelirken klinikten hasta toplayın yanında getiriyorlar ve hasta üzerinden dersi görüyoruz. Eski okulumda hastalıkları görüyodum ama havada kalıyordu çünkü örnek göremiyordum.
    Hoca bolluğu da ayrı bir güzelliği, buradaki sadece tek bir dalın hocaları (örneğin biyokimya, ya da iç hastalıkları) eski okulumun tüm tıp eğitim kadrosundan daha geniş

Transkriptim, 2. seneyi 4 ortalama ile bitirmem sonucu genel ortalamama etkisi (Almamız gereken kredi 30 iken benim 33 ve 34 kredi aldığıma da dikkat edin, ortalamamı yükseltmek için alttan üstten ekstra ders aldım.)

Bu da İÜ sistemindeki kaydım:

Aşağıda da hikayemi ve 1 sene önce ortalama yapmaya karar verdiğimde ilk neler yazdığımı bulacaksınız belki sizi yönlendirir

Az önce çalışmalara başladım, 2. sınıfta bana lazım olacak bilgileri tekrar ediyorum.

Geçen sene yerleştim 5 bin sıralama yaptım puanım çok iyi yerlere de yetiyorken ailemin maddi durumu elvermediği için başka bir şehire gidemedim. İstanbul Avrupa yakasında oturuyorum, karşı yakada medeniyet ve sağlık bilimleri tutuyordu ancak aynı yere çıkıyor yurt ya da ev tutmam gerek ona da maddi durumumuz yetmez, puanım da Çapa/Cerrahpaşa yetmediğinden sadece adı bile bilinmeyen apartman özellere kaldım. Başta istemedim ancak babam doktor akrabalar ile konuşturup ikna ettirdi beni. İşte klasik sözlerle beni ikna ettiler; fakülten önemli değil, senin kişisel başarın önemli, sana nereden mezun olduğunu sormayacaklar, tus başarın önemli vb. Ben de tam burslu yazdım. Şimdi ise kendime yakıştıramıyorum 5 bin sıralamam var çok daha iyi yerleri hak ettiğimi düşünüyorum. Burada mutlu değilim açıkçası. Ortam bana uygun değil, benim gibi tıpı sırf istediğinden yazan kişi bulamadım hepsi prestij garanti meslek maaş hedefleriyle yazmışlar. Hedefim 4 ortalama yapmak ve Çapa/Cerrahpaşa'ya geçmek.

İlk seneyi 3.2 ortalama ile bitirdim sadece sınav haftası çalışarak. Bu yüzden düzenli çalışırsam 4 yapabileceğime inanıyorum. Benzer durumları lisede de yaşamıştım; sıradan bir öğrenciydim, son seneye kadar sadece okul sınavlarına çalıştım derslerle alakam yoktu. Üniversiteye hazırlanırken ben tıp istiyorum hedefim ilk 3 bin ilk 5 bin dediğimde arkadaşlarım dalga geçerdi, öğretmenlerim kendine daha gerçekçi hedefler koy derdi. Rehber hocam kendine inanmak da güzel bir şeydir diye alaylı sözler ederdi. Sonuç olarak kendime inanarak ve çalışarak başardım. Bunu da yapabileceğimi düşünüyorum.

Bu süreci tamamen inekleyen masa başından kalkmayan bir nerd olarak da geçirmek istemiyorum;
    Vücut geliştirme yapıyorum ve 1 sene gibi uzun bir süre ara veremem. Azaltacağım ancak devam etmem gerekiyor.
    Kız arkadaşım ve arkadaşlarım var onlara da vakit ayırmaya devam edeceğim, sosyalliğe önem veren biriyim.
    Anatomi, ilk sene çok zorladı beni. Üst dönemler varsa tavsiyelerini alabilirim.
    En büyük pürüz ise ilk seneki ortalamam. Kurullardan çok iyi notlar alsam da Türkçe, Tarih, İngilizce, Tıp Tarihi, Tıp Etiği gibi dersler notlarımı çok düşürdü. Kurul notlarım AA, BA iken bu dersler CC, DC falan. Bu yüzden ikinci sene 4 ortalama yapabilsem bile ortalamam iyi olmayacak ve geçişim mümkün olmayacak. Bu yüzden 2 belki de 3 sene yüksek ortalama yapmam gerekiyor.

Bakalım birkaç sene biraz soyutlanacağım devam ettiğim oyunları bıraktım bir sene sonra sonuç paylaşırız ve tıpta yüksek ortalama nasıl yapılır diye konu açabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 25 Şubat 2020; 10:11:48 >

• Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ilk sınıfın sonunda geçişle ilgili bilgi verir misin? Devletten daha yüksek bir devlete geçiş durumu nasıl oluyor?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • paragrafın yarısında kendini övmüşsün
  • katusha_ kullanıcısına yanıt
    Özgüven kasıyorum hocam. Yaparım ederim iyiyim zekiyim denince olacağını düşünen birisiyim. Kötü düşünmek, ya yapamazsam gibi düşüncelere kapılmak istemiyorum. Üniversite sınavına hazırlanırken de millet yapamazsın edemezsin derken ben sürekli iyiyim zekiyim başarabilirim diyordum kendime ve 5 bine girdim. Sizlere de öneririm başkalarının dediklerine değil de sizin kendiniz hakkındaki düşüncelerinize kulak verin. Ne de olsa sizi en iyi tanıyan yine sizlersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 25 Şubat 2020; 10:13:3 >
  • disisteyenbiri D kullanıcısına yanıt
    Geçmek istediğiniz okulu takip etmeniz gerek hocam duyurular kısmını onlar şu tarihte bu belgelerle gelin başvurun diyorlar uyguluyorsunuz. Yüksek ortalama yapmanız gerekiyor geçebilmek için. Tabi çapa cerrahpaşa hacettepe ege gibi yerler 4 ortalama ile alıyor talep çok olduğundan.
  • Eminim fakültenin önemi yoktur eminim. 4 ortalama yapıp birileri o önemi olmayan fakültelere yatay geçiş yapmaya çalışıyor galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kara Komite kullanıcısına yanıt
    Anladım, ben sadece memlekete dönmek istiyorum onlar kadar da yüksek değil haliyle :)
    İlk sınıf için 3.5 ve üstü ortalama elde etmek için nasıl bir çalışma takip etmeliyim?

• Lax Guy kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Doktorlar bana bunları diyerek ikna ettiler ben de kandım. Ancak 1 sene geçirdim ve egede çapada arkadaşlarım var onlarla karşılaştırınca arada devasa farklar var.
  • disisteyenbiri D kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk sene birçok kişi kasıyor. İlk sene birçok kişinin hedefi yatay geçiş denemek o yüzden işler zorlaşıyor. Ama ilk sene Türkçe Tarih İngilizce vb var işleri kolaylaştırıyor, ortalamayı yükseltiyorlar. Fakültenizin ders ağırlığı neyse onlara çalışın derim örneğin son komitede 2-3-4 puanlık dersler vardı hiçbirie çalışmadım 20 puanlık biyokimyayı 18 puanlık fizyolojiyi kastım sınavdan 80 aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 23 Ağustos 2018; 19:54:35 >
  • burayı yıkarlar. rez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük ihtimal ücretli birisidir hocam yatay geçişte hem ortalama hem ösys puanı alınıyor. Benim ösys puanım yüksek olduğundan 4 ortalama yaparsam sağlık bilimleri değil cerrahpaşa geçebilirim
  • Kara Komite kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkür ederim. Umarım yılın sonunda 4 ortalamayla görürüz sizi de :)

• Var şansınız neden olmasın çok talep olmayan bir üniversite zaten geçen seneki yatay geçiş sonuçlarına bakıp inceleyebilirsiniz. Evet onun için övülüyor ayrıca birçok hastaneleri var
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.