Beyler dün aracımı yetkili servise bıraktım bu gün akşam üzeri teslim aldım, teslim etmeden önce göstergenin fotosunu çektim, servisten çıkarken de yine çekip eve doğru yola çıktım. Eve gelip kontrol ettiğimde aracın 50 KM kullanılmış olduğunu fark ettim, daha bir ay önce de aynı yetkili servise aracı bırakmıştım yarım depo ile bıraktığım aracı çeyrek depo ile aldım ama göstergenin görüntüsünü almayı o gün akıl edemediğim için itirazda bulunmadım, o günlerde yaklaşık 4 gün motorda arıza tespit için bir kaç yer sökük parça bekleyene kadar kaldı araç. Keza bana öyle söylendi. Yarım depo benzin ile araç test edilir mi? hadi onu geçtim bu son bıraktığım da arıza tespit için 50 km araç sürülür mü? Benzininde falan değilim, bu süre zarfında araç ile nereye gidildi, kim kullandı hangi amaç için, her yer eds ceza yendi mi kafama takılan takılana. Yarın servise gidip birebir soracağım bu yaşatılanları. Neredeyse önceki bıraktığım da parçaların değişmediğini bile düşünmeye başladım çünkü arıza testinden önce gittiğim ses şikayeti o derece yüksek olmasa da devam etmekte. Elime çıkartılan parçaları tutuşturdular ama ne bileyim bu yarım depo araç kullanımı ve son bir gün için de 50 km yol yapılması aklımı karıştırdı. Böyle bir durum başına gelen var mı? Normal mi değil mi boşuna mı vesvese yapıyorum? |
Yetkili servise bırakılan aracın kullanılmış olması.

-
-
yetkili servis ve 50 km normal değil
bizde aracı bırakırken foto alalım bu güzel bir alışkanlık
hesap sorun
ve dahası elimde gps kayıtları var deyin
ve ötesinde şu apple ın gps böcekleri var ondan araca bir tane koymak lazım nerede şeklinde..
dahada ötesi servis adını ifşa edin ve herkes bilgilensin..(
-
Araç kamerası şart
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir ay önce bıraktığımda keşke alabilseymişim görüntüyü, yarım depo ile bıraktığımı çok iyi biliyorum, aracı teslim aldıktan 6 km sonra eve geldiğim de baktım göstergeye benim ibre yarımdan çeyreğe düşmüş, nereden baksanız 150 km yol yapıldığına delalet. Yav arkadaş aracın su pompası ve V kayışı değişti bunun için yarım depo benzin gider mi? Hadi onu geçtim o gün ses şikayetim için yapılan arıza tespitten sonra değişen parçalarla değişen bir şey olmamış, ses yine geliyor dedik bıraktık aracı, test için 50 KM araç sürülür mü? Hadi soğuktu motor ısınması için 10 km git gel, ya da rölantide çalıştır bir müddet, ses zaten sadece giderken değil rölantide de geliyordu bunun için 50 KM bence de fazla. E Devlete girip trafik cezası var mı yok mu kontrol bile ettim az önce, bu günkü hariç yok bir şey keza ya bu özel gidiş gelişler de aracın başına bir iş gelse, ne bileyim ya motor zorlanıp hararet yaptırıldıysa, akla deli deli sorular geliyor. Yetkili servise de güvenemeyeceksek biz niye gidip üç katı para veriyoruz. Eskiden aracın başında bekler ya da uzaktan yapılanları izlerdik, parçaları birebir görüp alır değiştirirdik bu yeni sistem de aracı bırakıp gitmek can sıkıcı, ne yapılıyor ne ediliyor görmek istiyor insan.
-
Aracım da kamera var
Servisten her geri aldığımda güç kaynağı kablo çıkarılmış oluyor
Tüm koltuk ayarlarım , klima ayarlarım değişmiş oluyor
Adam 3 km araba kullanacak tüm ayarlarla oynuyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Onları geçtim artık, her bıraktığım da 1,60 boyunda biri kullanıyor sanırım, koltuk öne geliyor, direksiyon derinliği ve yüksekliği içeri gitmiş, bu gün koltuğu geri çekmeden binemedim, koltuğa oturdum bu sefer direksiyon dizlerime yapıştı, tekrar kilidi aç, direksiyonu kaldır, kendine çek, neyse yine de dert değil işlerini doğru ve dürüstçe yapsınlar sıkıntı bu olsun.
-
Hocam merhabalar. Etraf it uğursuz dolmuş malesef. Benzer bir sorunu ben yasadigim için yetkili servislerle tek tek iletişime geçmiştim teknik bir arıza için 50 km normal demişlerdi. Benim aracım gelen trim sesinden dolayo 405 km kullanılmıştı. Savcilga guveni kotuye kullanmaktan suç duyurusunda bulundum. Malesef hiç bir yaptırımı olmadı. Bu da acitigim konu linki:https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158515789
Kolaylıklar dilerim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynı olayı manisanın meşhur fiat bayisinde yaşadım. Ön cam değişimi için bıraktığım aracımla 53 km yol yapılmıştı. Aracımla manisa otogarına 2 kere gidilmiş ve küçük sanayi sitesinde dükkan dükkan araba gezmiş. Ayrıca araç içerisinde sigara içilmişti. Araçta uconnect cihazı olduğu için hepsini sigara hariç hepsini ispatladım belgeledim. Fiat ilgi merkezine de olayı bildirdim. Arabayla yol yapıldığını onlarda teyit etti ama neye yarar!!!!! Bir kaç özür dilemenin ardından ben daha da üstlerine gidince “parça değişimi sonrası tecrübe sürüşü yapıldı araçta servis formunda yazılı bir maddedir” diye dönüş yapıldı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
araç sahibinden bilgi ve izin almadan aracı servisten çıkarmak risk,
araçtaki kasko klozu bunu karşılamayabilir.
-
Aynı olayı ben de özel serviste yaşamıştım bende de ağır bakım için bıraktığım aracımda 150 KM yol yapılmış. O günden sonra servise gitsem bile oturuyorum ya da adamın başında bekliyorum.
Ağır bakım haricinde ki bakımlarda da kendim malzeme alıp yine başında durup bekliyorum.
Geçen gün ön park sensörleri sürekli ötüp duruyordu sanayiye gitsem değişen bir şey olmayacağı için bahçede 3 saat uğraşıp sökme takma yapıp bir şekilde sorunu çözdüm. Memleketteki kasap sanayiciler yüzünden artık ufak tefek şeyleri kendim halletmeye başladım.
-
premium araç ile düğüne giden servis elemanı bile var
-
@werneke benim de kameramın kablosunu söküyor yetkili servis. en güzeli smart tag veya airtag koymak aracın göze çarpmayan döşemesinin içine.
-
Ben yolda yakaladım, önünü kestim dursana len fanal bağırdım, çok komikti
Servise gittim tabi ellerinde koz var, frenleri balataları deniyorduk falan pişman bi ton hikaye, yersen...
-
Skoda aracıyla 500 km yol yapılan birisi vardı forumda :)
-
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158515789
Benim aracimdi.
Hangi aracın servisi bu, çok şaşırtıcı? Ben 2024 Honda aracımın ilk servisi için, Honda yetkili servisine bıraktım, aracı teslim almadan önce km sini yazıp kayıt altına aldılar ve aracın her yönden fotoğraflarını da çektiler. Bana teslim ederlerken de km yi kontrol ederek teslim almamı istediler. Daha önce ki aracım Dacia Dusterda da Renault Yetkili servisi bu şekilde yapıyordu?
-
Hocam ben ankara aydoğanlar yetkili servisine götürmüştüm. Aracim skoda dediğiniz gibi fotograflamalar km yi kayıt altına almalar bizde de var. Zaten kendi kayıtlarında 405 km kullandıklarını söylüyorlar. Üstelik aracimdaki sorunda trim sesi maksimum 5 km ile anlaşılacak bir şey.
Burası türkiye.Rezervasyon yaptırıp tatile de giderler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok çalışırız az maaş alırız. Uretici firmanın arac için belirlediği ücret dışında aractan daha fazlasını devlete öderiz. Her bakıma lastige KDV öderiz yakit alırken KDV otv öderiz ancak hakkımız yenince distribütör dudukleyince Yüce devletimizi arkamızda göremeyiz. Ne günlere kaldık
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Aracım da kamera var
Servisten her geri aldığımda güç kaynağı kablo çıkarılmış oluyor Tüm koltuk ayarlarım , klima ayarlarım değişmiş oluyor Adam 3 km araba kullanacak tüm ayarlarla oynuyor |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X