Airbag kontrolü yaptırdım , araç soldan kazalı , kaza videosunu izledim , araba park halinde dururken , arkadan biri vuruyor , Airbaglar 2015 sağlam , ancak emniyet kemerleri dirençli , ben ileride bir kaza yaparsam , airbaglar açarmı ? Araç 2015 pego 301 64 bin km de , neden aldın demeyin , bu ülkede artık sorgulamıyorum hiç birşeyi , bu araçlara binmeyi hak ediyoruz halk olarak demekki , kaderime razı oldum. |
Airbag ve Emniyet Kemeri Dirençli Arabalar
Bir kaza anında, airbag'ler ve emniyet kemerleri yolcuları ciddi yaralanmalardan korumak için tasarlanmış hayati güvenlik özellikleridir. Ancak, bazı durumlarda airbag'ler ve emniyet kemerleri, "dirençli" hale gelebilir, bu da etkinliklerini bozabilir.
Emniyet Kemeri Direnci Ne Demektir?
Emniyet kemeri direnci, emniyet kemerinin bir çarpışma sırasında normal şekilde geri çekilmesini engelleyen bir durumdur. Bu, genellikle emniyet kemeri mekanizmasındaki bir arıza veya hasar nedeniyle oluşur. Dirençli bir emniyet kemeri, bir kaza anında yolcuyu yeterince koruyamayabilir.
Direnç Atılan Airbag Çalışır mı?
Airbag'ler, bir çarpışma sırasında yolcuların hava dolu yastıklara çarpmasını önlemek için tasarlanmıştır. Direnç atılan bir airbag, patlamamak için tasarlanmıştır. Bunun nedeni, emniyet kemerinin bir kaza anında geri çekilmediği durumlarda, yolcunun airbag'e çarparak ciddi yaralanmasına neden olabilmesidir.
Patlak Emniyet Kemerinin Tamiri
Patlak bir emniyet kemerini onarmak mümkündür. Bununla birlikte, profesyonel bir tamirci tarafından yapılması önemlidir. Patlak bir emniyet kemerini onarmak için gereken adımlar şunlardır:
- Emniyet kemerini sökün.
- Hasarlı parçaları değiştirin.
- Emniyet kemerini yeniden takın.
Airbag Direnç Atma Fiyatları
Airbag direnç atma fiyatları, aracın modeline ve işçilik maliyetlerine bağlı olarak değişebilir. Ortalama olarak, airbag direnç atma 500-1000 TL arasında bir maliyete mal olabilir.
Emniyet Kemeri Dirençli Araçların Önemi
Airbag'leri ve emniyet kemerleri düzgün çalışan araçlar, kazalarda yolcuların korunması için hayati önem taşır. Emniyet kemeri dirençleri ve direnç atılmış airbag'ler, bu güvenlik özelliklerinin etkinliğini bozabilir ve yolcuları riske atabilir. Bu nedenle, emniyet kemerlerinin düzgün çalıştığından ve airbag'lerin direnç atılmadığından emin olmak çok önemlidir.