Şimdi Ara

Arabam gereğinden fazla yakıyor çıldırmak üzereyim tavsiyelerinizi bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 1.3 dizel aveo ltz 2012 model aracımız var. Araba şehir içinde 100 litrede 8.3 yakıyor son zamanlarda bazen 9'a kadar çıkıyor ama 8'den aşağı düşmüyor 30 liralık mazot alıyoruz 2 günde bitiyor fazlada gezmiyoruz işten eve evden işe artık ızdırap olmaya başladı yakın yere gidiyorsam arabayı almamaya başladım gerçekten çekilcek dert değil.

Aynı arabanın 2013 modeli babamın arkadaşında var şehir içinde 100 km'de 5.1 yakıyor yine arkadaşımda symbol var 4.7 yakıyor bir arkadaşımda astra j var 1.3 motor 5.7 yakıyor üstelik onlarda fazla kilometre yapmıyor şehir içinde sürüyor.

Nisan ayında 15000 bakımına soktum ordaki yetkili adama sordum niye fazla yakıyor diye kullanmanıza bağlıdır dedi vitesi 2500 deviri geçince atıyorum hatta bazen az yaksın diye yüksek vites düşük hız kullanıyorum(4.vites hızım 45-50) gibi.

Şimdi bu arabayı az yaktırmak için neler yapmam lazım babama söylüyorum o fazla ilgilenmiyor ama araba cogunlukla bende oldugu için ben daha fazla rahatsızım bu konuda

Yetkili servise bir daha götürsem sorunu bulabilirler mi baskı balata eskmiş olabilir yağısı eksik olabilir gibi şeyler az yakmayı engelleyebilir mi ama bir yandanda daha yeni bakıma soktuk şimdi götürcem sorunu bulamıcaklar bir daha masraf etmiş olacağım

Sevgili dh üyelerinden tavsiye bekliyorum
     Arabam gereğinden fazla yakıyor çıldırmak üzereyim tavsiyelerinizi bekliyorum

• Kisa mesafe + yogun dur kalkli sehir ici trafik normal.

Eskiden 4 levent ile mecidiyekoy arasina ise mercedes ile gidiyordum. 14 lt ortalamam vardi.

Simdi 4 levent bagcilar arasi gidip geliyorum 7.5 8 lt yakiyorum. Araba ayni araba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sat
  • Bugüne kadar yaptıklarınızın tersini yapın. Arac 45-50 gibi hızlarda 80-85 gibi hızlardan daha cok yakar.

• ' hatta bazen az yaksın diye yüksek vites düşük hız kullanıyorum(4.vites hızım 45-50) gibi. '

Bnce az yakcam die dahada fazla yaktırıyosunuz 4. Viteste 50 le gidilirmi hocam dizelde. Atmosferik motormu bu.
    Bnce arabanızın max torkun basladığı devirde sürün aracınızı vites değiştirknde yavas yavas hızlanıp öyle atın

• 2500'de vites atarsan tabiki yakar hocam.
    2000 devir iyidir, vites atmak içi idealdir.
    senin araç 1.3 motor, benim 1.6 hdi ben 2000 bin devirde bile boguldugunu hissediyorum.
    2000 bin devir idealinde ve yumuşak gaz dokunuşu ile düşecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: manisali0645

' hatta bazen az yaksın diye yüksek vites düşük hız kullanıyorum(4.vites hızım 45-50) gibi. '

Bnce az yakcam die dahada fazla yaktırıyosunuz 4. Viteste 50 le gidilirmi hocam dizelde. Atmosferik motormu bu.
    Bnce arabanızın max torkun basladığı devirde sürün aracınızı vites değiştirknde yavas yavas hızlanıp öyle atın

Hocam zaten aracı şehir içinde kullanıyorum öyle fazla hızlı gitme şansım olmuyor genelde trafik yoksa 80-90 km hızla 4 yada 5.vitesde gidiyorum
    Max torku biraz daha açarmısınız hocam anlamadım ? bizim araç 210 tork dediğiniz gibi yapıcam bu sefer tutar inşallah
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Verileri sıfırlayın bir de ne olacak bakalım.Kötü mazotta etkiliyordur yakıtı.
  • benimde araba dizel 1.3 mjet 95 hp, 1800 devir gibi atıyorum vitesleri 2500 dizel için yüksek araba kendi vites istiyor 2000 i görmeden zaten. aveo ltzdede aynı motor olması lazım benim daha 5500 kmde ve agresif kullandığım çok oldu (ve uzun yolda 120 den aşağı gitmiyorum) ortalamam 5.5 litre. 4000 ini mersin-hatay arası git gelle yapmışımdır ve dediğim gibi yakıta dikkat etmeden 120-130 gidip geliyorum. diğer 1500 km de genelde okula git gel hatay şehir içi vs. okul yoluda 10 dan fazla kasis var. bilmiyorumda 8.3 litre tüketim için ya çok yoğun trafik olacak ya da 170 basacaksın benim arabam için böyle.
  • Baktım sizin araç max tork 1750 dd veriyo.
    Yani örnegin düz sabit bi yolda hangi 3'4'5 viteslerinden yola göre hangisinir secerseniz secin deviri 1750 de tutarsanız o viteste en az böyle yakar aracınız hatta cc de varsa tam nokta atışı yapmış olursunuz.

• Aracin bakim zamani gelmisse tikanan filtrelerden dolayi fazla yakabilir. Kullandiginiz mazot ince ise ondan dolayi da fazla tuketim olabilir. Gaza yumusak dokunarak devir arttirin ve 2000 devirde vites degistirirseniz daha fazla ekonomi saglayabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: CarlBenz

2500'de vites atarsan tabiki yakar hocam.
    2000 devir iyidir, vites atmak içi idealdir.
    senin araç 1.3 motor, benim 1.6 hdi ben 2000 bin devirde bile boguldugunu hissediyorum.
    2000 bin devir idealinde ve yumuşak gaz dokunuşu ile düşecektir.

Bunu yazmaya gelmiştim hocam. Deneyin bunu

• Bence yakıt aldığınız yeri değiştirin derim belki bu biraz etkiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gündüz06

Verileri sıfırlayın bir de ne olacak bakalım.Kötü mazotta etkiliyordur yakıtı.

Hocam verileri daha geçtiğimiz pazar günü sıfırladım mazotuda yıllardır opetten alırız hatta opet kartımız var puan biriktikçe bedava mazot alıyoruz.Birde amcam tırcı sürekli gürcistana gidiyor kendi tırından bizim arabaya mazot alıyoruz ama bunun bir zararı olacağını sanmıyorum.

@manisali0645
    Hocam arabada cc var ama şehir dışıına gitmediğimiz için kullanmıyoruz bundan sonra dediğiniz gibi yapıcam teşekkürler

@dusau
    Bulunduğum yerde ordu trafik olmuyor sadece tır ve kamyonlar başka yol olmadığı için şehir içine girmek zorunda oluyorlar bir tek onlar yavaşlatıyor trafiği, ankara veya istanbuldaki gibi yoğun trafik olsa anlarım ama dediğim gibi fazla trafik yok orduda

• Chevy nin yakıt konusunda ünü pek iyi değil.Serviste güncel yazılım yüklemesi yaptırın.Bakımlı araç ve bir sorunu da yoksa geriye tek etken sürücü faktörü kalıyor.

+ Aklıma gelmişken,merakından soruyorum.Bu araçlarda hararet göstergesi yok mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 29 Mayıs 2014; 1:02:49 >
  • 2000 devirde vites değiştirip ekonomik nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar?2000 devirde vites değiştirsem araç 1300-1400 devirlere düşüyor aracı boğmak oluyor biraz bence bu yaptığınız tabi yokuş aşağı gitmiyorsanız.

2500-2750 arası vites değiştiririm ben genelde. Heleki daha seri bir hızlanma istegim varsa 3000 devirde vites değiştiririm.

Konu sahibi arkadaşa gelince eğerki çok kısa mesafelerde 2-3km gibi ve sürekli dur kalkla gidiyorsanız normal tüketim. Ortalama hızınız nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerf

2000 devirde vites değiştirip ekonomik nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar?2000 devirde vites değiştirsem araç 1300-1400 devirlere düşüyor aracı boğmak oluyor biraz bence bu yaptığınız tabi yokuş aşağı gitmiyorsanız.

2500-2750 arası vites değiştiririm ben genelde. Heleki daha seri bir hızlanma istegim varsa 3000 devirde vites değiştiririm.

Konu sahibi arkadaşa gelince eğerki çok kısa mesafelerde 2-3km gibi ve sürekli dur kalkla gidiyorsanız normal tüketim. Ortalama hızınız nedir?

sanırım turbo dizel kullanmadınız daha önce ? benim araba 1750-1850 devir gibi istiyor vitesi aynı motor var konu sahibiyle. atmosferik benzinli için ise 2600 devir vites için uygun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerf

2000 devirde vites değiştirip ekonomik nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar?2000 devirde vites değiştirsem araç 1300-1400 devirlere düşüyor aracı boğmak oluyor biraz bence bu yaptığınız tabi yokuş aşağı gitmiyorsanız.

Hocam bende bunu sorcaktım şimdi 1700 devirde vites atsam araba boğulmaz mı hemen vites küçültmem gerekmez mi ?

Ortalama hızım anayoldaysam genelde 70-80 civarı oluyor gece geç saatte eve dönüyorsam bazen 100-110 gibi hızlara çıkıyorum ama oda fazla sürmüyor hemen hızımı azaltıyorum. Mahalle aralarında yada sahil yolundaysa ise hızım genelde 30-40 arası oluyor istesemde basamıyorum çünkü bulunduğum yerde çok fazla kasis var hemen hızımı düşürüyorum.

tavsiyelere görse vitesi 2000 devire gelmeden atacağım 1700 devirde süreceğim sürekli bunu yapsam arabanın yakıt tüketimi kaç günde düşer. Aslında şöylede bir planım var bir hafta sonu 100 liralık mazot alacağım samsuna yada trabzona gideceğim cc'yide kullancam o zaman illaki yakıt tüketimi düşer sizce mantıklımı ?

• aracınızın az yakması için yol durumuna göre
    mümkün olan en yüksek viteste kullanmalısınız
    yakıt aldığınız istasyonu değiştirmeyide denemek gerek

• 1.6 CVT Auris 10.6 tüketiyor
    Bilirkişi "5-6 km şehiriçi mesafede kullanırsan normal. Motor ısınmadan gideceğin yere varıp kontak kapatıyorsun. Sen onunla uzun yola çık, bak nasıl tüketim %50 azalıyor" dedi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.