Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

En Az Yakan Araba Peugeot 301 1.6 Hdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
9.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peugeot 301 1.6 Hdi Allure 92 hp yakıt tüketimi
    Arkadaşlar bugün İzmir'den Yalovaya kadar gekirken oluşan yakıt tüketimi 100km ortalama 3.4 litre oldu. Hızımı 95e sabitledim. Trafik orta duzeydeydi yaklaşık 50-60 trafik lambası gecip bunların yaklaşık 30unda dur kalk yaptım bazı yerlerde trafikten hizimi 70lere düşürüp bazı yerlerde 100ün üzerine çıkarttım. 110u gecmedim. Yakıt Tüketimi gerçekten çok müthiş. Depoyu fullerken tabancanin ilk atmasindan sonra fazladan yakıt ekletmedim. Depo fullendikten sonra 460 km gittim ve henüz çeyrek depo bitmisti. Full depo (50lt) ile uzun yolda düzgün kullanımla 1500 km gidebilecek bir araç. Gerçekten müthiş değerler.
    Bu arada arabada 3 kişiydik ve dolu bir bagaj vardı.

160 km.lik yolun ardından depoda kalan yakıtın 1380 km götüreceği bilgisinin resmi.

Toplamda 360 km bitiminde ortalama 100 km.deki yakıt tüketiminin 3.4 olduğunu gösteren resim.

460 km gittikten sonra henüz çeyrek deponun azaldığını gösteren resim.

Bu benim Peugeot 301 1.6 Hdi ile ilk denememdi. Araba 2300 km.de ilerde iyice açıldıktan sonra daha da iner gibi.

Arabanın yakıt tüketimi kuruş bazında İzmir/Alsancak Aytemiz Petrol'den alınan 4.19tl'lik eurodizel ile 4.19*3,4lt= 14 kuruş. İstanbulda Total'den alınan 4.62 TL'lik Total Exellium Eurodizel ile 4,62*3,4= 15 kuruş :)
     En Az Yakan Araba Peugeot 301 1.6 Hdi En Az Yakan Araba Peugeot 301 1.6 Hdi En Az Yakan Araba Peugeot 301 1.6 Hdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karizmatik Hoca -- 9 Şubat 2014; 10:49:24 >

• Gerçekten Çok İyi Hocam Şehir İçi Verileri Nasıl Dur Kalkların Çok Olduğu Yerlerde.
  • Çok ekonomik bir araç gerçekten, güle güle kullanın.
  • Vay be. Cok iyi değerler gercekten. Bu allure paket full olan mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HDi ve Fransız farkı.
  • İlk 160 km 2.8 l/100km mi

• Dizel bir çok aracın yakalayacağı değerler.Şaşılacak konu akaryakıtın pahallı olması.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Abimin şirket aracıda 301. Geçenlerde 70 km hızla egimi olmayan 100 km yolu 4 kisi + klima ile 2,6 lt yakıt ile gittiğinden beri şoktayım

• Su forumda kimse psayi sevmez ama en azyakam psanin motorllari.

• Şunu kabul edin artık yakıt ekonomisinde fransız araçlarının üzerine araç yok.

DCi ve özellikle HDi gereğinden fazla ekonomik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0tyldrm0

Abimin şirket aracıda 301. Geçenlerde 70 km hızla egimi olmayan 100 km yolu 4 kisi + klima ile 2,6 lt yakıt ile gittiğinden beri şoktayım

hocam şaka mı yapıyorsunuz ?

uzun yolda 90km sabit 5.viteste kaç lt yakıyor bu araç.
    Eğer değerleri buysa en çok satan araç olmalı bu araba
  • quote:

Orijinalden alıntı: batkent

quote:

Abimin şirket aracıda 301. Geçenlerde 70 km hızla egimi olmayan 100 km yolu 4 kisi + klima ile 2,6 lt yakıt ile gittiğinden beri şoktayım

Ben yeni 308in daha az yakacagini dusunuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: atom239

quote:

Orijinalden alıntı: batkent

quote:

Ben yeni 308in daha az yakacagini dusunuyorum

yok 301i imzamdaki aracı almadan önce incelemiştim ama en dolusu 42-44bin seviyelerinde olunca çok fazla kredi çekmem gerektiği için alamamıştım.
    Ancak bu 301 oldukça büyük bir araç hani 308 felan daha küçük araçlar. Bu motor fiesta gibi ufak arabalara konulsa ve araçlar biraz daha hafifiletilse uzun yolda 3lt çok rahat görülür 90-100km hızlarda Hatta şehir içi 4lt'yi geçmez. Ki bunu başarabilen bir araç bilmiyorum.

• Çok iyi, döneceksen dönerken hesapla daha az çıkar çünkü İzmir- Yalova istikametini senede 4-5 kez kullanırım hep karşıdan kuvvetli rüzgar eser

Ekleme: Canın sıkılmayacaksa 80'e sabitle öyle gel 3lt'nin altına düşeceğine eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 9 Şubat 2014; 11:49:42 >
  • cok iyi degerler..

• Yakıt tüketiminde Feansızlar king

• Değerler çok iyi 1.6 ın 1.4 ün altında yakacağını hiç tahmin etmezdim.
    Sinop Anamur testinin daha altında bir değer yakalamışsınız.

http://www.dha.com.tr/peugeot-301-16-l-hdi-92-hp-sinopanamur-yakit-tuketim-testi_424559.html
  • Yeni dizellerin hepsi boyle. Daha az yakan da var b sinifi ama.

• 301 vef ransızların az yaktıgı kesin ama peugeotta c-elize ve 301 gibi dandik arabalar alınmaz.
  • güzel değer
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.