Şimdi Ara

Passat Yamuk Bagaj Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
5.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeni aldığım aracın bagaj kapağının yamuk olduğunı fark ettim. Sol taraf sağa göre bi yarım cm daha yukarıda.

Boya ölçer ile baktığımda ise bir sıkıntı göremedim. Bizzat fabrikadan böyle çıkmış araç. Bu nasıl iştir anlayamıyorum.

Sizce bunda bir sıkıntı yapacak durum var mı? Kolay düzeltilebilen bir şey mi?

İlk defa karşılaştığımdan böyle bir durumdan ötürü biraz canım sıkıldı.

edit: aracı servise götürüp orijinalliği bozulmayacak şekilde ayar yaptırdım. Şimdi düzeldi. Fazla kafaya takılacak bir şey değilmiş. Herkese teşekkür ederim yeniden. İleride böyle bir duruma düşen olur ise de umarım bu konu kendisine yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueways -- 8 Ekim 2020; 13:31:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vag grubunun vw seat skoda markalar "low cost car" olarak nitelendirilir ve ufak işçilik sorunları gözlenebilir normaldir bu.
    Serviste ayar yaptırın düzelir.
    Malesef ülkemiz koşullarından premium fiyatlara geldikleri için nerdeyse tüm araçlar insanlarımızın beklentisi de doğal olarak yükseliyor.

Not: bu arada bu kadar saçma bir işçilik hatası olması markanın ayıbı malesef istedeği kadar ucuz maliyetli araç grubu da olsa :(
    bence bir toyota fabrikasını ya da tofaş fabrikasını ziyaret et sor bakalım orda nasıl düzeltiyorlarmış kapıları.

eliyle baskı uygulamak ne ki dizle mi geçirirsin, abanır mısın, neler neler yapıyorlar. kapı ayarı öyle yapılır mercedes fabrikasında bile. adamla haksız yere münakaşa etmişsin bilmediğin konuda.
  • Tok kapı sesinin akortu o pozisyonda tutmuş olabilir. Müdahale edilirse ses bozulur. Satarken değeri düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben Kemal Geliyorum -- 2 Ekim 2020; 6:28:49 >
  • Ayarlanması gerekiyor. PDI'da gözden kaçmış.
  • Ben Kemal Geliyorum kullanıcısına yanıt
    Hocam espri güzel ama bir de çözüm sunup sevindirseydin keşke.

• benim passat da böyle. aracın orijinal hali bu bildiğim kadarıyla. illaki çevrenizden,komşularınızdan passat sahibi olan vardır. karşılaştırın durumu
  • Hocam galerideki diğer araçlarda da vardı diye hatırlıyorum ama koyu renklerde çok belli olmuyor gibi. İşe yetişmeye çalıştığımdan tam net bakamadım o ara. Sonradan da aklıma takıldı.

Kastırsam düzelir mi diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueways -- 1 Ekim 2020; 21:34:1 >
  • Dert edecek bir şey yok bence. Takılmayın. Sakınan göze çöp batar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence de birşey yok. sadece sağ taraf nasıl onu merak ettim.
  • Bagaj kapağı ayarı ile alakalı olabilir.

• Audi bile bu hataları çok yapıyor VW yapmış çok mu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mercedes kalitesini vw de aramak.

• Kasap kaportacılara götürsen o kısma elleriyle abanıp düzelterek aynı seviyeye getirmeye çalışırlar.3-4 sene önce benim arabanın kapısını eliyle baskı uygulayıp düzeltmeye çalışan usta bozuntusunun elinden kavga dövüşle zor almıştım aracı.
  • Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

Anladığım kadarı ile dert etmeyip bu şekilde kullanmak en mantıklı seçenek.

Bir sene sonra servise gittiğimde sorarım belki orijinalliğini bozmadan yapabilecekleri bir şey var ise.

• benim granland da da aynı sorun var tamponla birleşim noktasında. olabiliyor böyle şeyler sıfır araçlarda.
  • ben böyle montaj hatalarını sadece tofaş-reno'da oluyor diye biliyordum, alamana hiç yakıştıramadım.

• Bagaj kapağını kaldırınca kaldırdığınız kısımda sagda ve solda olmak üzere siyah kauçuk sağa sola vide gibi dönen ayar yerleri var sağa sola çevirip bagajı kapatıp açıp tekrar tekrar sorunu çözebilirsiniz kaput içindede aynı durum mevcut

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blueways

Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

Anladığım kadarı ile dert etmeyip bu şekilde kullanmak en mantıklı seçenek.

Bir sene sonra servise gittiğimde sorarım belki orijinalliğini bozmadan yapabilecekleri bir şey var ise.
    Arac sifirsa servise sordunuz mu? 1 sene beklemeden gidip konusabilirsiniz. Ama ciddi bir probleme de benzemiyo, buyuk ihtimal buna benzer, hayati olmayan iscilik ve montaj hatalari bircok marka ve modelde vardir.
  • fitilleri kontrol edin, kalkık dombeli duran yer varsa oturtun.
    ayrıca bagaj kapağının 2 yanında 2 siyah vida olacak elle çevrilen onları en dibe getirin.

kaportacılara falan götürme; yağmurda su almaya başlar oynatırsan.
  • Hocam kapı sesini demek ki bu ayarda tutturmuşlar dokunmayın satarkan tok kapı sesi gelmezse kazalı bu deyip alıcılar vazgeçer araçtan.

• Bagajın içinde kauçuk yuvarlak takoz gibi parçalar var. Onları çevirerek ayar yapabilirsiniz. Yine de fabrikadan ayarlı çıkması lazımdı. Egea'da bile yok bu kusurlar.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.