Yakit dolum icin 2 ihtimal var. X tl'lik ya da full siparisi vermek. Her iki durumda da dolum tamamlaninca pompa otomatik olarak atacak ve fazla yakit doldurma ihtimali sifir. Buna ragmen neredeyse her seferinde pompaci dolumu baslattiktan sonra pompaya mudahele ediyor. Bu sekilde bir hile ile az yakit veya fazla ucret durumu olusturuldugunu dusunuyorum. Bu durumu bir arkadasima anlattim ve o gunden itibaren neredeyse her seferinde benzer durumla karsilasiyor (daha once buna hic dikkat etmiyormus) ne zaman pompaciya mudahele etmesini istemedimi bildirsem ("el aliskanligi" ya da "ne olacak ki?" gibi) sacma sapan cevaplar aliyorum ancak yuzunde anlamsiz bir tedirginlik de cok net sekilde hissediliyor. Sizin de basiniza geliyor mu? Yakit aliminda ozellikle dikkat edip bu durumu gozlemliyor musunuz yazmanizi rica ediyorum. Ornek bir sikayeti asagi birakiyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yakit dolumunda pompa hile ihtimali
-
-
Amacım pompacı arkadaşları küçümsemek değil lakin bu herkesin yapabileceği kısa ya da uzun vadeli yaptığı işler statüsünde. Eğer böyle bir hile hurda olmuş olsa yıllardan beri burada çalışan kimseler etrafındaki eşini dostunu mutlaka uyaracakları için şehir efsanesi olarak da olsa toplumda bir karşılığı dedikodusu olurdu diye düşünüyorum.
Belki 30 litre yakıtta 200 ml bir kayıp olur ya da olmaz bu beni çok irdelemiyor. Gelire kıysala dünyanın en pahalı yakıtını kullanıyor olmak bunun bize dayatılıyor olmasın bilmek çok daha can sıkıcı.
-
Herşey olabilir. Yakıt verilmeye başlandıktan sonra vana değiştirip kaçak depoya geciyor bile olabilir. Başından ayrılmam o nedenle. Bir de pompa atana kadar diyorum genende sıkmaya çalışıyorlar. İstemiyorum kardeşim ya.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
pompayi ellemekle bir hile yapilacagini sanmiyorum.
yogun istasyonlarda gectim ellemeyi dolum bittikten sonra bile gelip islemi bitirene kadar zaman geciyor, boyle istasyonlara gidin madem iciniz rahat eder.
-
Bazıları da hiç elini çekmez. Yıllar önce uğur dündar’ın programında şunu görmüştüm. İstasyon ışıkları kapalı. Pompacı, pompayı boş bidona koyup üstünde tepiniyordu. Borunun içindeki 1 litre ya da her neyse onu bidona boşaltıyordu.
Böylece ilk benzin almaya gelen 1 litre hava alıyordu ilk etapta. Tabii bundan istasyon sahibinin de haberi yok diyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 8 Haziran 2024; 2:52:36 >
(Yakit dolum icin 2 ihtimal var. X tl'lik ya da full siparisi vermek. Her iki durumda da dolum tamamlaninca pompa otomatik olarak atacak ve fazla yakit doldurma ihtimali sifir.)
Belirli miktar aldığında dolum olmaz ama pompa attıktan sonra her türlü doldurabilirsin .
-
benzin istasyonlarının yanında lüks araç eksik olmaz, her türlü hile hurda vs ihtimal dahilindedir elbette, her zaman her alanda
-
Hile var, bunu yıllar önce de yazdım.
Mesela deli gibi takıntılı bir deneyim yaşadım; aracın menzili 200km kaldı diye gösterdiği zaman alırım hep yakıtı, bunu standart hep memnun olduğum bayiden aldığımda sorun yok 1000km menzil çıkar, ancak bazen başka yerlerden alınca 900-950km menzil çıkıyor ve km olarak da fark ediyor.
İsmini vermeyim ama bu hileyi yapanlardan biri en son Türkiye'den çekildi zaten.
Kalite olarak ise genel her marka ve bayinin mazot kalitesi, benzin kalitesi inanılmaz düşürüldü son 10 yıl da.
Bazen arabaların LAG veya tekleme sorunları, araçtan değil aşırı düşük yakıt kalitesinden dolayı.
Gürcistan'da bile daha kaliteli yakıt satılıyor, ne haldeyiz düşünün.
Son 14 yıldır zaten 98-97 oktan benzin getirilmiyor, sözde 95 oktan satılıyor ama onun da gerçek değeri 94-93 seviyelerinde. Türkiye'de ki araçların motorlarının bu kadar çabuk pert olma sebeplerinden biridir.
2013'de F430'a benzin aldığımızda araç değişik tepkiler veriyordu, mecbur oktan yükseltici katkı atıyorduk depoya yakıt alırken.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotacing -- 9 Haziran 2024; 16:1:17 >
-
Pompacının ellediğini görüyorum ama basit bir nedenle üstte bahsettiği gibi rakamı yuvarlak hale getiriyor. İstasyon sahibinin hile yapma imkanı daha fazla.
Vay be, havadan nem kapar hale gelmişiz. Ülkece bitmişiz okeye dönüyoruz. Havadan nem kapana da kızamıyorum. Ahlaksızlık yeni ahlakın kendisi oldu. Ne ara bu kadar ahlaksızlaştık, yoksa hep mi ahlaksızdık kararsızım.
Ama yaşını almış biri olarak böyle bir toplumda yaşamaktan hicap duyuyorum.
-
Kesinlikle Türkiye ve Bulgaristan da bir eksiklik var
Daha önce denk geldiğinde defalarca yazdım
Araç 1.5 dizel insignia makyajlı kasa
Sürekli uzun yol ve yaklaşık aynı süratler düşünün
Almanya , Avusturya , İtalya , Fransa İsviçre gibi ülkelerde pompa attıktan sonra bırakınca 1100-1150 km menzili araç gösteriyor
Depo 60 lt
Ama Bulgaristan ve Türkiye de aynı şartlarda maksimum 900-950 km menzil görebildim
Depo da 150-200 km gibi fark var ve bunu 1 kez değil bir kaç kez deneyimledim
Aracın sesi motor çalışma sesinin düzgünlüğüne değinmiyorum bile
Neden olur nasıl olur bilmiyorum alanım değil ama çok gözlemledim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kesinlikle hile var. Araç 55 lt alıyor. Depoda yakıt olmasına rağmen 2 günde 58 lt. yakıt aldım.
Bence hile şöyle oluyor olabilir:
Pompayı takıyor, 2 saniye sonra pompa geri atıyor. Tekrar doldurmaya başladığında artık daha çok yazmaya başlıyor. Yani 1 lt geçiyorsa 1,20 lt. yazamaya başlıyor.
-
Bence pompa atınca. Tamam vaz geçtim. Yakıt almayacağım demek gerekiyor. Yoksa %20 fazla ödeme riski var.
-
lpg de yapıldığını biliyorum . lpg de yapılıyorsa diğerlerinde de yapılır. türkiye böyle. elinizi arkanızdan 5 saniye çekerseniz birileri boşluğu doldurur.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Vay be, havadan nem kapar hale gelmişiz. Ülkece bitmişiz okeye dönüyoruz. Havadan nem kapana da kızamıyorum. Ahlaksızlık yeni ahlakın kendisi oldu. Ne ara bu kadar ahlaksızlaştık, yoksa hep mi ahlaksızdık kararsızım. Ama yaşını almış biri olarak böyle bir toplumda yaşamaktan hicap duyuyorum. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X