Şimdi Ara

doğan slx mi broadway mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
3
Favori
70.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaslar arabamabı değiştirecemde broadwaymi yoksa doğan slx mi alayım ?

• ykaya1983 y kullanıcısına yanıt
    Y ykaya1983 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Doğan slx broadwaya göre hem kasası daha sağlam,hem yol tutuşu daha iyi hem de konfor olarak broadway dan çok daha iyidir.Broadwayın tek avantajı yakıtının iyi olmasıdır.Yoksa broadway sacı ince 120 den sonra yolda durmayan 4 kişi bindiğinde amotisörlerden dolayı sağı solu çökecek derecede zayıf yol tutuşu olan bir araçtır.Konfor konusunda doğan zaten broadwaya göre içeri ses alması ve rahatlığıyla daha iyidir.Doğan da arka ve ön kapılar içinde 30-40 cm uzunluğunda çelik bariyerler bulunur.Broadwayla herhangi bir araca 20-30 la vursan dağılır.

Çelik bariyerler kısmı harici komple sallamışsın, tam tersini doğana söylemen gerekirdi, 120 den sonra yolda durmayan doğandır broadway değil, içeri ses almasımı dalgamı geçiyosun? kuş serisinin bütün motor sesi içerdedir... ses konusunda net bir yorum yapılamaz 2 araç ta ses alıyor içine. sacı inceymiş...
    Yapay Zekanın Yanıtı

Doğan SLX mi Broadway mi?

Tofaş Doğan SLX ve Broadway, 1990'larda Türkiye'de üretilen iki popüler otomobil modeliydi. Her ikisinin de kendine göre avantajları ve dezavantajları vardı.

Motor ve Performans

Doğan SLX, 1.6 litrelik karbüratörlü bir motora sahipti ve 87 beygir gücü üretiyordu. Broadway ise 1.3 litrelik enjeksiyonlu bir motora sahipti ve 79 beygir gücü üretiyordu. Doğan SLX, daha güçlü motoru sayesinde daha iyi performans gösteriyordu.

Yakıt Tüketimi

Broadway'in daha küçük ve verimli motoru, Doğan SLX'e göre daha düşük yakıt tüketimi sağlıyordu.

Konfor ve Özellikler

Doğan SLX, Broadway'e göre daha geniş ve daha konforlu bir iç mekana sahipti. Ayrıca klima, hidrolik direksiyon ve elektrikli camlar gibi daha fazla özellik sunuyordu.

Dayanıklılık

Hem Doğan SLX hem de Broadway, sağlam ve dayanıklı otomobiller olarak biliniyordu. Ancak Doğan SLX, daha ağır yapısı sayesinde daha dayanıklı olma eğilimindeydi.

Fiyat

Broadway, Doğan SLX'e göre daha uygun fiyatlı bir seçenekti.

Hangisi Seni Daha Uygun?

Doğan SLX mi Broadway mi senin için daha uygun olduğuna karar vermek, ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlı. Daha güçlü bir performans, daha fazla konfor ve daha fazla özellik arıyorsan Doğan SLX daha iyi bir seçim olabilir. Daha düşük yakıt tüketimi, daha uygun fiyat ve daha küçük bir boyut arıyorsan Broadway tercih edebilirsin.

Alternatif Seçenekler

Tofaş Doğan SLX ve Broadway'e ek olarak, aynı dönemde üretilen diğer popüler otomobil modelleri arasında şunlar yer alıyor:

• Renault Toros
    • Murat 124
    • Fiat Tempra
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • c4 e ne oldu hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: S0KRATES

c4 e ne oldu hocam ?
    Doğan Slx
    +Hidrolik Direksiyon
    +bakkalda bulunan yedek parça.

Renault Broadway RNI ( tahmini bunu alırsınız)
    +Karbüratörlü enjeksiyonlu farketmez her türlü motor olarak kuşlardan iyidir, seridir, az yakar.
    +doğana göre nispeten adam gibi derli toplu iç mekan, düzgün ışıklandırmalı kadranlar.

broadway al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1E1FC651D

Doğan Slx
    +Hidrolik Direksiyon

+Karbüratörlü enjeksiyonlu farketmez her türlü motor olarak kuşlardan iyidir, seridir, az yakar.
    +doğana göre nispeten adam gibi derli toplu iç mekan, düzgün ışıklandırmalı kadranlar.

broadway al.

Alıntıları Göster
    Yakıt önemliyse Broadway.

Broadway'in kötü yanlarını yazayım.

- Kara düzen direksiyon (hareket ederken fazla farketmiyor ancak park ederken kas yaparsınız.)
    - kötü yol tutuşu
    - 5. vites 3000 devir 90 km sabit hız. Devir artarsa daha fazla motor sesi. 90 km ile de yol bitmiyor.
    - arka koltuklarda dar diz mesafesi
    - yetersiz iç aydınlatma (sadece sürücü kapısının üstünde var.)
    - İçeri aacayip uğultu alıyor
    - bagajdan su alıyor (çoğu R9'un kronik problemi.)

Bu sorunların çoğunun çözümü var ancak uğraşmanız lazım.

İyi yanlarıda var tabi. Az yakıyor. Don falan demiyor tek marşta alıyor. Ucuz parça fiyatları. Kuş serisine göre çok daha verimli motor, kısa dişli oranlarından dolayı çok atak. Boşken 3. vitesle bile kalkar o derece

Konfor olarak Doğan SLX, daha az yakan verimli motor ve daha az sorun için Broadway derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1E1FC651D

Doğan Slx
    +Hidrolik Direksiyon

broadway al.

Alıntıları Göster
    Broadway alacağına Fairway Flash veya Concorde da alabilirsin. Ama Broadway veya bu saydığım diğer 3 araçtan hangisini alırsan al Kuş serisinden iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ışıklılımühendis20

Broadway alacağına Fairway Flash veya Concorde da alabilirsin. Ama Broadway veya bu saydığım diğer 3 araçtan hangisini alırsan al Kuş serisinden iyidir.

Concorde afedersiniz hayvan gibi yakıyor

Flash S Broadway'e göre çok daha iyidir. Hemde Broadway'le kafa kafaya yakar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

quote:

Concorde afedersiniz hayvan gibi yakıyor

Flash S Broadway'e göre çok daha iyidir. Hemde Broadway'le kafa kafaya yakar.

Alıntıları Göster
    Concorde sadece bir fikir olaraktı hani Tempradansa diye. Ama ben olsam Fairwayi seçerdim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şahin mi ? Renault Brotway mı ?
    17 yıl önce açıldı
    RENAULT 12 mi TOFAŞ SERÇE mi ???
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    Hacı abi git adam akıllı temizinden 98-99 makyajlı accent al derim broadway gibi kısa vites oranları yok

40 km hızla 4 vites

sonuç: Vuruntu yok + hızlanma çok rahat devir aralıkları çok geniş az

paslanmaya ve korozyona karşı çok direnli kolay kolay çürümez

1341 cc 12VALVE motor klima çapraz fren sistemi otomatik cikle vs vs vs

ACCENT al derim

• samara
  • quote:

Orijinalden alıntı: m4y

- Kara düzen direksiyon (hareket ederken fazla farketmiyor ancak park ederken kas yaparsınız.)
    - kötü yol tutuşu
    - 5. vites 3000 devir 90 km sabit hız. Devir artarsa daha fazla motor sesi. 90 km ile de yol bitmiyor.

İyi yanlarıda var tabi. Az yakıyor. Don falan demiyor tek marşta alıyor. Ucuz parça fiyatları. Kuş serisine göre çok daha verimli motor, kısa dişli oranlarından dolayı çok atak. Boşken 3. vitesle bile kalkar o derece

Konfor olarak Doğan SLX, daha az yakan verimli motor ve daha az sorun için Broadway derim.

kesinlikle katılıyorum.

Araç çok seri dediği gibi vites aralıkları kısa 3. Viteste giderken gaza basınca uçacakmış gibi kafayı öne kaldırıyor

Önden çekişli olduğu için kendi etrafında 360 derece dönebilir

Yağmurda karda iyi kaçar yokuşta bırakmaz bir şekilde çıkar.

Koltuk süperdir yolun durumunu totonuza kayıpsız aktarır yolu hissedersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

Orijinalden alıntı: m4y

- kötü yol tutuşu

kesinlikle katılıyorum.

Araç çok seri dediği gibi vites aralıkları kısa 3. Viteste giderken gaza basınca uçacakmış gibi kafayı öne kaldırıyor

Önden çekişli olduğu için kendi etrafında 360 derece dönebilir

Yağmurda karda iyi kaçar yokuşta bırakmaz bir şekilde çıkar.

Koltuk süperdir yolun durumunu totonuza kayıpsız aktarır yolu hissedersiniz.

Alıntıları Göster
    sırf hidrolik direksiyon için bile doğan slx

• quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

sırf hidrolik direksiyon için bile doğan slx

Alıntıları Göster
    Doğan daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caipirinha

Doğan daha iyi

Alıntıları Göster
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 3 Ağustos 2021; 10:21:9 >
  • quote:

Doğan slx broadwaya göre hem kasası daha sağlam,hem yol tutuşu daha iyi hem de konfor olarak broadway dan çok daha iyidir.Broadwayın tek avantajı yakıtının iyi olmasıdır.Yoksa broadway sacı ince 120 den sonra yolda durmayan 4 kişi bindiğinde amotisörlerden dolayı sağı solu çökecek derecede zayıf yol tutuşu olan bir araçtır.Konfor konusunda doğan zaten broadwaya göre içeri ses alması ve rahatlığıyla daha iyidir.Doğan da arka ve ön kapılar içinde 30-40 cm uzunluğunda çelik bariyerler bulunur.Broadwayla herhangi bir araca 20-30 la vursan dağılır.

Çelik bariyerler kısmı harici komple sallamışsın, tam tersini doğana söylemen gerekirdi, 120 den sonra yolda durmayan doğandır broadway değil, içeri ses almasımı dalgamı geçiyosun? kuş serisinin bütün motor sesi içerdedir... ses konusunda net bir yorum yapılamaz 2 araç ta ses alıyor içine. sacı inceymiş...

• quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

quote:

Valla kardeş kusura bakma ama biraz fanatiklik yapıyorsun.Renaultun toros broadway fairway(şu an halen babamda)renault 19,expres dahil araaçlarını yıllarca kullandım.Renaultun bu araçlarının kaportasının ele alınacak tarafı yok.97 model broadwayımın pas yerlerini boyamaktan bıkmıştım.Abimde 93 model toros var.Aracın iki çamurluğu da boyalar pastan kabarma yapmış.Babamda 93 model fairvay var.Aracın bagaj havuzundan tut da tavan birleşim yerleri ve kapı menteşe kısımlarında belirgin şekilde paslanmalar var.98 model expres aracımızın tavan birleşm yerlerine kaza yaptıktan sonra kaynak ve boya atılan kısımlarına 2-3 ayda bir tekrar kaynak yaptırıp macunla birlikte boya yaptırıyorduk.Bana anlatma renaultun araçlarını.Sallayan biri varsa o da sensin.Komşumda 98 model bir doğan slx var.Gel bak bakalım pas bulabilecekmisin.Ben 98 model broadwaylarda ilk bakışta sana paslan yer bulurum.

Sana renaultun araçlarının ağırlıklarını yazayım istersen

Bradway 890 kg
    expres(Koskoca ticari araç) 890 kg
    renault 19 1.6 940 kg
    renault toros 890 kg

Bu da senin beğenmedin kuş serilerinin kasa ağırlıkları
    Şahin 940 kg
    Doğan 1040 kg
    Kartal 1100 kg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 13 Şubat 2012; 21:14:24 >

• quote:

quote:

quote:

Valla kardeş kusura bakma ama biraz fanatiklik yapıyorsun.Renaultun toros broadway fairway(şu an halen babamda)renault 19,expres dahil araaçlarını yıllarca kullandım.Renaultun bu araçlarının kaportasının ele alınacak tarafı yok.97 model broadwayımın pas yerlerini boyamaktan bıkmıştım.Abimde 93 model toros var.Aracın iki çamurluğu da boyalar pastan kabarma yapmış.Babamda 93 model fairvay var.Aracın bagaj havuzundan tut da tavan birleşim yerleri ve kapı menteşe kısımlarında belirgin şekilde paslanmalar var.98 model expres aracımızın tavan birleşm yerlerine kaza yaptıktan sonra kaynak ve boya atılan kısımlarına 2-3 ayda bir tekrar kaynak yaptırıp macunla birlikte boya yaptırıyorduk.Bana anlatma renaultun araçlarını.Sallayan biri varsa o da sensin.Komşumda 98 model bir doğan slx var.Gel bak bakalım pas bulabilecekmisin.Ben 98 model broadwaylarda ilk bakışta sana paslan yer bulurum.

Sana renaultun araçlarının ağırlıklarını yazayım istersen

Bradway 890 kg
    expres(Koskoca ticari araç) 890 kg
    renault 19 1.6 940 kg
    renault toros 890 kg

Bu da senin beğenmedin kuş serilerinin kasa ağırlıkları
    Şahin 940 kg
    Doğan 1040 kg
    Kartal 1100 kg

Alıntıları Göster
    Beğendiğin kuş serisinin yakıt tüketimini, berbat iç mekanını, motorunuda yazarmısın lüften ben anlamıyorum ya, sen anlıyorsun, sorayım nasıldır doğanın motoru? 0-100 de son hızda 1.4 broadwayden dahamı seri doğan?

Doğanın çatlayan ön göğsünü, sürekli gevşeyen ön koltukları bu problemler yokmu yani doğanda?

yemişim kasa ağırlığını, broadwayin 3 te tamamladığı yokuşu 1.6 doğan şahinl 2 de tamamlıyordu. enjeksiyonluları bilmiyorum, farkedeceğinide sanmıyorum.

doğan slx mi broadway mi? doğan slx mi broadway mi?
     doğan slx mi broadway mi? doğan slx mi broadway mi? doğan slx mi broadway mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1FC651D -- 13 Şubat 2012; 21:25:30 >

• Yakıt : R9
    Konfor ( r9,doğan arasında) : doğan
    Dağ bayır : r9
    Düzlük : doğan
  • quote:

Orijinalden alıntı: educationist

Yakıt : R9
    Konfor ( r9,doğan arasında) : doğan
    Dağ bayır : r9
    Düzlük : doğan
    yine bir doğan mı broadwaymi konusu.Forumda 23213432 kez açıldı ve arama butonunu kullanarak istediğiniz bilgiyi bulabilirdiniz.Bizde forumda her zaman yapılan doğan eziklemesini çekmek zorunda kalmazdık.Bu soruya direk bağıra bağıra DOĞAN SLX diye cevap veririm.30 k kilometredeki rna 1.4 yani en yüksek model broadwayede bindim bütün yolu popomda hissetim resmen..Broadwayin 3 te çıktığı yokuşu her şahin doğan rahat yine 3 le çıkar merak etmeyin.Zaten önden çekişli 4 kişinin kaldırıp götürebileceği bir arabayla neyin performansından yol tutuşundan bahsediyoruz ki bakalım yokuşta 100 le çıkarken ne kadar yere tutunuyor ?.Şu broadwayin doğana tek üstün yanı yakıtıdır.Ona şimdiye kadar hiç itiraz etmedim.SLX ie modeliyle Broadwayin 1.4 RNA modelini koyun yanyana hiç bir zaman hiç bir yolda ikiside birbirine 0-100 de ya da son hızda üstünlük sağlayamaz.Ama doğan her zaman daha stabil gider.Youtubede onlarca video var açın birini bakın kaç tane 180 190 km gibi hızlara rahatça çıkan doğan var.Donanım desen ikiside aynı sadece slxlerde emniyet kemeri uyarı ışığı ve balataların aşındığını gösteren lamba var o kadar.Tanıdıklarınızda varsa ikisininde temiz olanına binin yazdıklarımın hepsini direk kendiniz tecrübe edin.

• quote:

Beğendiğin kuş serisinin yakıt tüketimini, berbat iç mekanını, motorunuda yazarmısın lüften ben anlamıyorum ya, sen anlıyorsun, sorayım nasıldır doğanın motoru? 0-100 de son hızda 1.4 broadwayden dahamı seri doğan?

Doğanın çatlayan ön göğsünü, sürekli gevşeyen ön koltukları bu problemler yokmu yani doğanda?

yemişim kasa ağırlığını, broadwayin 3 te tamamladığı yokuşu 1.6 doğan şahinl 2 de tamamlıyordu. enjeksiyonluları bilmiyorum, farkedeceğinide sanmıyorum.

koyduğun her renkten çalan gösterge orjinal değil 1. si 2.de kırmızı oklarla gösterilen yerlerden arabada klima olduğu anlaşılıyor.Zamanında opsiyon olarak satılıyordu.Hangi broadwayde var klima ?

• quote:

Orijinalden alıntı: samican

quote:

koyduğun her renkten çalan gösterge orjinal değil 1. si 2.de kırmızı oklarla gösterilen yerlerden arabada klima olduğu anlaşılıyor.Zamanında opsiyon olarak satılıyordu.Hangi broadwayde var klima ?

Alıntıları Göster
    konfor doğan... geri kalan herşey broadway

burda benim kadar kullanan yoktur belki broadway i ama söyliyim 1997 de sıfır aldık 2008 de sattım 11 yaşında

değiştirdiklerim

debriyaj balata teli
    bir adet motor takozu
    4 adet lastik (sıfır alındıgından beri)
    kalorifer peteği
    1 kere fren balataları
    2 3 kere ampül
    1 kerede cam açma kapama düğmesi....
    2 kere hava filtresi
    1 kere akü

toplasam 300 lira masraf yok ve 11 sene içinde....

dünyanın en sağlam araçlarından biridir kendileri nerelerden uçtum nerelere kodum araba kullanmayı öğrendim. Zerre kadar masraf açmadı tık demedi yolda bırakmadı....

doğandanda kat kat sağlam.... "dır demiyorum sağlam.... "

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.