Bildirim
Mazda skyactive kullanan aranıyor
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Yurt dışı forumlarında şansınızı deneyin hocam, burada sadece mazda önerilir, ötesi olmadı, olamaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41D8E7635 -- 27 Mart 2017; 0:53:19 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Forumun en çok tavsiye edilen markalarından. Bakalım kaç kullanıcımız çıkacak. -
Bildiğim tek kullanıcıyı haberdar ediyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mazda forumda çok tavsiye edilen ama pek satılmayan bir marka. Modelleri güzel ama sıfır fiyatlarının yüksekliği, 2.elinin zayıflığı, servis ve bayi ağı zayıflığı satışlarını törpülüyor. -
Beni şu skyactive motor ilgilendiriyor devrim yaptılar adamlar ama sonuçları ne oldu
Direk enjeksiyonlu atmosferik motor işte hocam, ne devrimi. Zamanında VW'nin supercharger+turbocharger kullanmasının yanında hiç bir şey. Bu da motora aşırı yük bindirince Turbo ya döndüler sonra :) Şuan için hibrit+aşırı beslemeli benzinli motorlar çıkmışken hiç kafaya takılacak, övülecek bir şey değil. Bu arada kahve ağzıyla Mazda mühendislerini gömdüm ama neyse -
Merhabalar. 1.5 yıl oldu skyactiv kullanıyorum. Özet geçeyim isterseniz sonra sorularınız olursa elimden geldiğince cevaplarım
Yakıt tüketimi ş.içi: 7-7.5 lt arası (25 kmh)
Araç 120 den sonra içeriye çok fena rüzgar sesi alıyor
Uzun rampalarda araçta 4-5 kişi varsa rampaya kaptırmadan girerseniz araç baygınlık geçirip sonra feryat figan bağırıyor. Ama hızını biraz alıp girerseniz 120 nin altına düşmeden en dik Rampaları bile çıkabilirsiniz.
İç malzeme kalitesi oldukça iyi hatta ailede a3 de var. Sık sık onu da kullanırım bence ondan eksi bir tarafı yok
En bozuk yolda bile trim sesi yok, vidalar sanki sonuna kadar sıkılmış
Donanım olarak orta paketi bile çok dolu bir araç
Bulunduğunuz şehirde servisi varsa asla parça sıkıntısı olmuyor hatta en sevdiğim Servis mazda servisi oldu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Mazda3 1.5 kullanıcısı olarak yakıt konusunda eski kasalarına göre oldukça az yakan ve tasarruf üzerine kurulu bir arabadır. Kullanıcısı çok rahat az yaktırıp bu arabayı sürebiliyor. Performans konusunda mazda tarafından sınırlandıran bir motor olduğu için aşırı bir performans beklemek bu motordan doğru olmaz. Fakat normal kullanıcıya yeterlidir. Mesela yeni mx-5 ile 800 km yol yapma şansım oldu ben bir arabanın ağzına bu kadar edip 9.0 lt geçmemesi beni çok şaşırttı. Motor 2.0 olduğu için bu yakıt öpüp başına koydurur insanın. Mazda 6 misal 8.0 civarı yakıyor. Arabanın hangi yönlerini soruyorsan ona göre sana detaylı anlatalım.
Ama eski mazdalar ile kıyaslarsak devrim yapılmış motorlardır. -
Mazdayı çok seven biri olarak ve bu motora bir sürü para, zaman ve emek harcandığını bilmeme rağmen bana göre gereksiz bir motor. Heleki ülkemiz için tamamen saçma ötesi bir motor. Nedenlerine gelirsek;
Sözde çok yeni teknoloji, sıkıştırma oranı felan çok yüksek ama alınan güç düşük, tork az
Rakibi olan valvematik motorla hemen hemen aynı yakıyor, belki 0.5 litre civarı az yakıyor ama buna karşılık performans olarak valvematik ten biraz daha kötü.
LPG uygulanmıyor.
Sadede gelirsek, bana sıradan bir atmosferikten fazlasını veremeyen motorun bana faydası ne kadar olur. Harcanan emekler, paralar, zamanlar benim ne işime yarar. Hatta sistem daha karmaşık olduğu için olası sıkıntıda başıma dert alırım. Mazda kullanıcıları bana kızsa da durum ne yazıkki bu.
skyactive bir pazarlama numarasından başka birşey değil. birisiyle tartışıp merak edip araştırmıştım; benzinlisi klasik atmosferik. dizeli de turbo dizel bir motordur işte. başka ne olacak ki? -
daha detaylı bilgileri burada bulabilirsinhttps://forum.donanimhaber.com/forumid_441/tt.htm
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2015 sedan mazda 3 motion 15 aydır kullanmaktayim alırken foruma da sormuştum alma pisman olursun demislerdi ama iyiki almisim benzinli bir araca gore yakıt tüketimi gayet az bu aractan once 2004 polom vardı 1.4 sehir ici 9 un altına düşmüyordu tum bakımları yapilmasina rağmen mazda ile hic kasmadan sehir ici en fazla 7.5 oluyor
Ben 1.5 sky-g kullanıcısıyım, galiba sadece motorla ilgili bilgi istiyorsun, dizeli bilmiyorum.
Tüketim çok düşük, 1.2 tsi Jetta ve Golf seviyesinde, ortalama hızım 30kmh, 7.2lt şuan ortalamam, 38kmh iken 6.4lt'lerde idim, hatta en uzun süreli ortalamam oydu. Dikkat etsem daha da düşerdi de özel bir çaba sarfetmedim bunun için. Bu tüketimi 18 jantlarla ve 6 ileri tam otomatik şanzımanla başardığını söylemek lazım aracın, manuel 16 jantlı motion gibi donanımları kullanan kişiler yoğun trafikte bile 7lt civarı yakıyor. Çok gazlasan da motor konsepti sebebiyle tüketim aman aman yükselmiyor, bu durumda yukarıda sıfır bilgiyle hariçten gazel okuyan bir kaç zatın kalibresini az çok anlamışsındır sanıyorum.
Performansa gelince, tork yok, turbolu araçların o alt devir doluluğunu çekişi bekleme, 1.5 atmosferik bu araba neticede. Sana vereceği şey çok keskin, üst devirlerde çok güzel bir gaz tepkisi, çok hoş bir motor sesi ve turbolu minik motorların ciğerinin bittiği devirlerde hala gazla demesi olur. Fakat ben salt performansa bakarım, basmayınca da az yakan bir motor isterim diyorsan bence 1.4 turbolu motorlara bak, Astra 1.4t 150hp, Golf 1.4 tsi gibi. Bu motorlar çok daha rekabetçi, Mazda malesef vergi sistemi sebebiyle buraya asıl 2.0lt motorlarını getiremiyor.
-
Bu motorlar bujisiz mi oluyor ? Öyle bir haber vardı,japon tarafında.
https://cokgezenadam.com/mazda-3-sedan-power-skyactiv-g-1-5-test-surusu/ -
quote:
Orijinalden alıntı: TSY
quote:
Orijinalden alıntı: beyinsis
skyactive bir pazarlama numarasından başka birşey değil. birisiyle tartışıp merak edip araştırmıştım; benzinlisi klasik atmosferik. dizeli de turbo dizel bir motordur işte. başka ne olacak ki?
hakikaten mesaj nick uyumu buna denir
TErbiyesizliğin alemi yok.
Tartışma yaratmak istemem ama bi tsi değil...
(tüketim ve performans olarak)
Cuk diye oturdu
2.0 altı atmosferik çöptür. Rampada ağlar, bağırtmadan gitmez. Yüklüyse el fatiha. -
Bu motor öyle bir motordur ki, bilmeyen burun kıvırır, bilen japonlara saygı duruşuna geçer. Şu an piyasada aynı hacimlerde daha az yakan bir motor bulamazsınız. Eğer mazda 1.0 yada 1.2 gibi turbo versiyon skyactiv motorlar yaparsa 3 litrelerden dahi bahsedilebilir... O zamanda bu arkadaşlar skyactiv için "çöp" yada 'pazarlama numarası" diyebilirlermi merak ediyorum? . Koçlar uzatmaya gerek yok. Siz 6 litre yaktığını iddia ettiğiniz ve kendinizi bile kandıramadığınız tsi larınızla foruma yakıt değeri koymak için ayağınızı gazdan çekmeye devam edin.
Biz ise "reklam numarası" skyactivlerimizle şehir içinde gazlasak bile 7 litreyi geçmeyen motorlarımızla yakıt ekonomisinin dibine vuralım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- yokuşta yol hakkı kimindir
- ucuz klasik arabalar
- enjektör temizleyici
- benzinli araca dizel konması ne kadar masraf
- tse 12047 belgeli servisler
- ds elektrikli
- ıd buzz fiyat
- toyota highlander türkiye fiyatı
- e dcs6 şanzıman
- dünyanın en hızlı arabası
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X