Şimdi Ara

2 milyon tl nakitiniz olsaydı ve 2 araç alacak olsaydınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 milyon tl nakitiniz olsaydı ve 2 araç alacak olsaydınız hangi araçları tercih ederdiniz? Karı koca öğretmen (iş için iki araç da aktif kullanılacak), 2 çocuklu bir aileyiz. Mersin'de yaşıyoruz, eşim Ankara'lı olduğu için arada bir uzun yol olarak sadece Ankara yapıyoruz.

2 milyon üstüne kredi de kullanabiliriz.

• Sen memursun. Ben de emekli memurum.

Bu nedenle memur kafasıyla öneri vereceğim.

Uzun yol için Corolla Hybrit veya 1.6 132 Bg.lik LPG'li.

Şehir içi için Yaris veya 2013-2014 model Auris.

Her iki araç ta sorunsuz CVT şanzımanlı.

Öyle DSG patlarmış, çatlarmış, yedek parça, usta derdi yok. Yıllık bakımını yaptır, yakıtını koy git.

Memur adam sanayiyi, arıza çıkaran arabayı sevmez.

• 1.3'e 1.4'e uzun yol için 2. El aircross tuscon 3008 falan kalanı ile tutmayan b sınıfı Japon şehiriçi için seçin hocam,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 15 Ekim 2024; 8:26:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsi fikrim bayi den 2 adet Clio alma ız yönünde ikisi 2.2 ye falan alınabilir faizsiz kredi olayo da var

Bunun dışında bir aracı iyi alıp diğerini kötü aldığınız da kötü olan çok çok eski bir araç olmuş olacak belki 20 yaşında arabaya yarım milyon ödemek zorunda kalacaksınız

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • şehir içi 700 e elektrikli spring alırdım. 1.3 e de c segment bir araç ya da b suv

• 2. el Tiguen ve 2. el Clio.

• Bı dönem söyle bir araç parkımız vardı.

2 milyon tl nakitiniz olsaydı ve 2 araç alacak olsaydınız?

Ve gerçekten iki otomobilden de çok keyif alıyordum.

508 sw dizeli ben kullanırdım, uzun yolda, hafta sonları aktivitelerinde birşey taşınacağında, kalabalık olarak bir yere gidileceğinde, ailecek hem konforlu hem ekonomik hemde geniş geniş kullanılırdı.

207 ise şehir içinde genellikle eşim tarafindan kullanılırdı. Ama onu kullanmaktanda zevk alırdım (1.6 120 HP lik keyifli bir motoru vardı) yakıtı b segmenti bir araç için oldukca yüksek olsada senede 3-4000 km kullanılan bir araç olduğundan çokta önemli değildi.Bu anlamda çift araçlı aile.kullanimi yakıt ve diğer masraflar anlamında normalde tercih etmeyeceğiniz bir aracin (az kullanılan araci bu noktada tercih etmek şartıyla) tercih edilebilmesi noktasında da esneklik sagliyabiliyor.

Araçların birisi 8 yaş civarında diğeri ise 12 yaşındaydı, evde çift aracın olması olası arıza durumlarinda fazla mağdur olmamanizi sağladığından tek araçlı kullanimlara nazaran görece biraz daha eski araçlarida tercih etme anlamında esneklik sunabiliyor.

Bu noktada tercihinizi yaparken sizi rahatlatan başka esnekliklerde yazılabilir ancak anlatmak istediğim şey, madem iki aracın külfeti ne katlanacaksiniz mutlak suretle nimetlerinden de faydalanın.

Alacağınız araçlar bence keyif alacağınız, işlevsel kullanım amaçlarıniza uygun, her türlü ihtiyacınızı karşılayan araçlar olsunlar.

Mesela ben bugün yerinizde olsam mutlak suretle bir aracimin yine büyük, geniş, işlevsel ve konforlu olmasını tercih ederdim. Bu anlamda binek bir araç alacaksam tercihim mutlaka d segmenti bir araç olurdu. Yok arazide işlerim varsa pikap, aile kalabalıksa otomobil ruhsatlı minibüs, hepsinin oratasi olsun ise hafif ticari tercih ederdim.

İkinci araç olarak ise sanirim elektirkli küçük bir model tercih ederdim. Corsa Zoe v.b.

• O kadar nakitim olsa iş yerinden ücretsiz izin aldığım gibi soluğu LA' de alırdım...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 milyona f30 aldırdım. diğer 1 milyona audi a3

• 1. Uzun yolda rahat ettirecek, oturaklı sedan arac. Ford focus 1.0 manuel. 1100civari bulunabilir. Uzun yolda rahat olur, az yakar. Otomatik şart ise kia cerato 1.6 elegance. Renault Megane 1.33 tce.
    Diğer araç Hyundai bayon, kia stonic, mg zs tarzı olabilir. Şehir içi pratik olur.

• Otomobile ilgi durumu ve ihtiyaclar onemli. Ogretmenlik otomobil hastalari icin yaz tatili nedeniyle buyuk firsat. Ikinci el ust segment bir aracin eksiklerini giderme sansi veren bir donem

Ancak ben daha garanti tercihler oneririm. Gecenlerde sifir taigo dsg 1.300 liraydi. Birinci arac bu olabilir

Ikinci arac da 2020 model alti olmamak uzere 6+ hava yastikli polo, ibiza, rio gibi modeller olabilir

Ya da ikisi de sifir olsun istenirse belki sene sonu kampanyalariyla 2.200'e iki adet sifir b segment alinabilir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-turkiyede-tek-4x4-195hp-country-tourer-2.0cdti-boyasiz-degisensi-1200751739/detay

Alacağınız hiç bir araç eminim bunlardan iyi olmayacak

Ama bunları da tabiki alamaycaksınız

Türkiye gerçeği

Eşimde şirket aracı var işten ayrılsa ve ona araba alacak olsam kesinlikle bunlardan alırdım ve kışın norveç , vın

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lars001 -- 15 Ekim 2024; 11:53:15 >

• Krediyle togg alır kalanını taksitle öder parayı çeviririm
    Mersin Ankara yolda tek şarjla gider zaten.
    Artan parayla topolino veya Citroen ami gibi bir şehir içi arabası alırım

• Birine sıfır Clio şehiriçi kullanım için az yakar her yere park edilir.

Diğerine de sıfır gsr’li Egea Cross şehir dışında ferah ferah gezmek için.

• Madem nakitiniz 2 milyon, bunun tamamını arabaya gömmeyin. 700-800 bine bir araç alın, kalanına yatırım yapın.

Düzgün bir yatırım yapabilirseniz 3-5 seneye hem 2 arabanız hem paranız olur.

Tüm paranızı arabaya yatırırsanız modeli eskimesin diye 3–5 senede bir arabaya para vere vere hiçbir birikim yapamazsınız.

• aliveli90 kullanıcısına yanıt
    O şekilde 11-12 yıllık olanları alırsınız ancak (özellikle F30), onlarda feleğin çemberine selam vermiş, masraf açacak türden araçlar olurdu ancak. Çoğu da hasar kayıtlı zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 15 Ekim 2024; 19:47:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • biri şehir içi işinizi görecek; B sgemnti-mitsubishi space star-suzuki swift vb.. çok piyasası olmayan fiyat performansı iyi bir model olabilir.

Diğeri C SUV - C sedan olabilir. Hatta elektrikli MG4 vb.. olabilir.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

2015 makyalı kazasızz olanlar 1.1 milyon civarı şuan. 320 d 190 bg

• Otomatik şart değilse bir tane sıfıra yakın 2023 C3 1.2 bir tane d 2022-2023 Taigo alınabilir.

Eski araba almazdım ben olsam.

• bir corolla bir megane

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.