Şimdi Ara

LPGLİ OTOMOBİL Mİ DİZEL OTOMOBİL Mİ MANTIKLI ZAMDAN SONRA ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
4.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Değerli arkadaşlar gaza arka-arkaya zam geldikten sonra en son da 71 kuruş zam geldi. Gaz fiyatının 5.80 5.90 larda Mazot fiyatının 7.40 larda olduğunu düşündüğümüz zaman hangi araç daha mantıklı konfor ve yakıt düşünüldüğünde genel olarak. Sanki ibre mazotlu araca dönmüş durumda. Benzinli gazlı araçta da sanki benzinli kullanmaya doğru gidiyor gidişat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yukardaki arkadaşa katılmıyorum, şu lpg fiyatıyla turbo benzine lpg taktıranda akıl yoktur bence. Zaten benzinle karışık yakacak, 2 kuruş kar için motorun ömrünü kısaltıp üstüne 10 bine yakın turboya uyumlu lpg sistemi taktırmak vs. cidden ağır bilgisizlik istiyor.

Konu sahibi arkadaş: mazot 7.08den alınabiliyor, lpg'de 4.50den alınabiliyor. Eski atmosferik motorlu aracı olan bence lpgden devam etmeli ama 0 km araç alacak olan eğer sürekli şehir içinde kullanıyorsa turbo benzin tercihi en iyisi olacaktır. Eğer haftada en az bir iki gün şehirler arası yola çıkıyorsa araç dizel daha mantıklı olacaktır. Atmosferik "lpg uyumlu" düşük hacimli çöpler artık alınmamalı diye düşünüyorum.
  • yeni nesil dizel araçlar tercih edilebilir fakat son teknoloji turbo benzin araca iyi bir lpg sistemi taktırıp binmek de bir o kadar ekonomik olabiliyor tüketim konusunda.

• Yukardaki arkadaşa katılmıyorum, şu lpg fiyatıyla turbo benzine lpg taktıranda akıl yoktur bence. Zaten benzinle karışık yakacak, 2 kuruş kar için motorun ömrünü kısaltıp üstüne 10 bine yakın turboya uyumlu lpg sistemi taktırmak vs. cidden ağır bilgisizlik istiyor.

Konu sahibi arkadaş: mazot 7.08den alınabiliyor, lpg'de 4.50den alınabiliyor. Eski atmosferik motorlu aracı olan bence lpgden devam etmeli ama 0 km araç alacak olan eğer sürekli şehir içinde kullanıyorsa turbo benzin tercihi en iyisi olacaktır. Eğer haftada en az bir iki gün şehirler arası yola çıkıyorsa araç dizel daha mantıklı olacaktır. Atmosferik "lpg uyumlu" düşük hacimli çöpler artık alınmamalı diye düşünüyorum.

• Dizeli birak turbo benzinli araç bile daha mantıklı
    Şehir içi 7.5 litre yakan benzinli 59 krs yakıyor.lpg de min 9 litre yakacak .Bu da kmde 56 krs yapar .Kim katlanır 3 krs için lpg denen sacmaliga?

• quote:

Orijinalden alıntı: AtesHırsızı

Yukardaki arkadaşa katılmıyorum, şu lpg fiyatıyla turbo benzine lpg taktıranda akıl yoktur bence. Zaten benzinle karışık yakacak, 2 kuruş kar için motorun ömrünü kısaltıp üstüne 10 bine yakın turboya uyumlu lpg sistemi taktırmak vs. cidden ağır bilgisizlik istiyor.

ben şahsen 5.50-6.00 lpg fiyatlarıyla hiçbir benzinli aracı alıp lpg taktırmam şu saatten sonra.

(benzin 7.80 mazot 7.10 varsayarsak) fakat bazı gelişmiş turbo benzin araçlar lpg ile dizele yakın tüketimler sağlayabiliyor.. yok motor ömrü kısalır yok geç amorti edilir felan bu laflara örneğin taksiciler sırıtır.. ama sade vatandaşı bilemem.

• en ekonomik sürüş tarzıyla
    lpg 5,14 x 8 = 41 krş ve kışın kısa mesafede benzinle yaklaşık 50 krş

mazot 7,02 x 4 = 28,08 krş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr0742 -- 2 Ekim 2021; 7:13:33 >
  • Lpg takan ustaların gözü yaşlı..

• Şu an en mantıklısı tsi gibi az yakan benzinli motor. Hem dizel hem de lpg avantajını çok yitirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3x -- 2 Ekim 2021; 8:2:37 >
  • Kıyıdan köşeden aldığınız mazot fiyatlarından bize ne yahu?! Shell den Opet den alıyoruz ve 7.35 Ankara da!

• HYBRiD arkadaşlar HYBRiD...ne dizel ne lpg.

• quote:

Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren

ben şahsen 5.50-6.00 lpg fiyatlarıyla hiçbir benzinli aracı alıp lpg taktırmam şu saatten sonra.

(benzin 7.80 mazot 7.10 varsayarsak) fakat bazı gelişmiş turbo benzin araçlar lpg ile dizele yakın tüketimler sağlayabiliyor.. yok motor ömrü kısalır yok geç amorti edilir felan bu laflara örneğin taksiciler sırıtır.. ama sade vatandaşı bilemem.

Alıntıları Göster

Turbo benzin + lpg ye para verene kadar hyundai ioniq veya corolla hybrid al geç

• Gaz Ankarada 5 ile 5.50 arası.

• Küçük hacimli turbo benzinli modeller yada para varsa dizel modeller alınmalı artık. Atmosferik kağnılara millet lpg uyumlu diye katlanıyordu ama artık o da kalmadı.

• Dizel alın.

• Yeni bir araçsa dizel her zaman mantıklıydı.

Ciddi şehiriçi trafiklerde lpg dizelle emsal arabalarda en fazla aynı yakar.

Normal bir trafikte dizel genelde daha az yakıyor.

uzun yolda kafa kafaya diyebiliriz.

Hem tasarruf olmayacak hem de binlerce lira verilip araca ekstradan bir parça ve masraf çıkarması olası bir parça takılacak hiç mantıklı gelmiyor.

Bazı kapalı alanlara girememek de cabası.

• bu fiyatlarda lpg tabiki mantıklı değil fakat bu gibi senaryolarda önce lpgye zam gelip sonrasında benzin ve mazota yüklü zam geliyor ve lpg tekrar cazip oluyor. Karar vermek için orta vadede ne olacağına bakmak lazım.

• dizel arabaların avrupada yasaklanmasından sonra dizelden soğutmak için mazot fiyatını köklerler mi? bence bu sorunun cevabında yatıyor dizel alınıp alınmayacağı

• Dizel her zaman daha avantajlı.
    Bazıları halen turbo benzinli övüyor.
    Neymiş dizel gibi az yakıyormus geçin bunları.

• Halit Bolkantwitter
    “Bir benzinli motor benzine göre litre bazında yüzde 20 civarı daha fazla LPG tüketir. Benzin ve LPG fiyatı arasında yüzde 20’den az fark kalırsa LPG anlamsız hale gelir. LPG kitinin fiyatını da hesaba dahil etmek gerekir. Eğer benzin-LPG fiyat farkı açılmazsa bay bay LPG!”
    https://twitter.com/hbolkan/status/1443975784876630018
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.